Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,672
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Abi ne diyim ayıp ettin desemmi demesemmi. (hani mazeretini de yazmışsın ya) Bir dahaki sefre muhakkak bklerim en azından 2 bardak çay içerdik. Saygı ve sevgiler..

Etiketler

jımny ye lastik araştırıyorum uzun zamandır bu gün gittim anlaştım yokohoma yada gt radail alcam yarın sabah yokohoma sığarsa eğer 215/75/15 onu alcam sığmazsa gt alcam 205/70/15 fiyatlarıda birhayli araştırdım yokohoma bf goodrıch le hemen hemen aynı para(190 tl ye anlaştım 5 taksit)sanırım sığmıcak gerçi çamurluğa ama çok güzel bir lastik sığmasını çok istiyorum ...

kokteknik' Alıntı:
tavanı söktüm su alan bir yeri vardı köşede onu silikonladım
geri takacam şimdi

bu defenderların ortak sorunu galiba. bizim arkadaşında dfenderında su giriyor. Su giren yer en az 5 defa silikonlanmış. Alüminyum kasanın çok stabil olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

jeep' Alıntı:
bu defenderların ortak sorunu galiba. bizim arkadaşında dfenderında su giriyor. Su giren yer en az 5 defa silikonlanmış. Alüminyum kasanın çok stabil olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Defendere su girmesi adettendir, su dışarı çıkamıyorsa ozaman problem var demektir ;D

Şaka bir yana ingiliz montajlarda bu sorun fazla yaşanmıyor, yerlilerde fazla kafaya takmamak gerekiyor. Şekermiyiz eriyelim. ;D

jeep' Alıntı:
benimki biraz farklı bir kablo gecirdim su kabloyu takip ediyor içeri giriyordu ama evet defender ortak sorun kapı fitilleri ve yapısal bir bir problem var
ben ön fitileri değiştirdim kapı çerceverelirinde içeri doğru eydim düzeldi ama camlarım tam örtülmüyor dışardan elimle bastırıp kapatıyorum ;D

discovery-V8' Alıntı:
Defendere su girmesi adettendir, su dışarı çıkamıyorsa ozaman problem var demektir ;D

Şaka bir yana ingiliz montajlarda bu sorun fazla yaşanmıyor, yerlilerde fazla kafaya takmamak gerekiyor. Şekermiyiz eriyelim. ;D

defender ı eleştridik ama CJ de özellikle brandalı cjlerde su girişi daha kolay. Kapının üzerinden geçen cadırın çatısını oluşturan profile genelde iriyarı insanlar kafalarını ve sırtları sürterek şeklini bozuyorlar. Devamında kapı tam oturmuyor. Birde ön cam çerçevesini tutan 2 tane civata var. Bazılarında krom olanı ile değiştirip, aracın içinde hoşluk yaratıyor. Bir kere gevşeyince, havanın ısı değişimi ile soğuk olduğu zamanlarda bu civatalar tam sabitleme işlemi yapmıyor. Çadır soğuyor geriliyor. Ön çerçevenin açısı aracın içine doğru artıyor. Sonrasında kapı tam kapanmıyor. Açık kalan yerlerden su giriyor. Ama dediğiniz gibi şekermiyiz eriyelim. Benim yağmurluktan kesme güzel kumaşlarım var. Sol bacağımın üzerine örtüyorum. Akan sular bacağıma oradan taban sacındaki tahliyeden yere dökülüyor. Arada kapıyı söküp cebe biriken sularıda boşaltınca, şiddetli sarsıntılarda üstümü ıslatmıyor. ;D Zaten kışın offroad yapıp ıslanmadan eve dönebilen varmı ki ;D

Evvelsi gün aracımı aldım, dün parkettim, bugün park yerini değiştirdim, yarın servise gideceğim :smiley:

jeep' Alıntı:
defender ı eleştridik ama CJ de özellikle brandalı cjlerde su girişi daha kolay. Kapının üzerinden geçen cadırın çatısını oluşturan profile genelde iriyarı insanlar kafalarını ve sırtları sürterek şeklini bozuyorlar. Devamında kapı tam oturmuyor. Birde ön cam çerçevesini tutan 2 tane civata var. Bazılarında krom olanı ile değiştirip, aracın içinde hoşluk yaratıyor. Bir kere gevşeyince, havanın ısı değişimi ile soğuk olduğu zamanlarda bu civatalar tam sabitleme işlemi yapmıyor. Çadır soğuyor geriliyor. Ön çerçevenin açısı aracın içine doğru artıyor. Sonrasında kapı tam kapanmıyor. Açık kalan yerlerden su giriyor. Ama dediğiniz gibi şekermiyiz eriyelim. Benim yağmurluktan kesme güzel kumaşlarım var. Sol bacağımın üzerine örtüyorum. Akan sular bacağıma oradan taban sacındaki tahliyeden yere dökülüyor. Arada kapıyı söküp cebe biriken sularıda boşaltınca, şiddetli sarsıntılarda üstümü ıslatmıyor. ;D Zaten kışın offroad yapıp ıslanmadan eve dönebilen varmı ki ;D
bunları okuyunca defender e şükrettim ama her güzelin bir çirkin tarafı oluyor işte ;D

skyjacker gazlı amartısorler yenilendi. düğmeler yenilendi. makaslar bakıma gönderildi küpeler değişti. su tapaları ve manifolt contası değişti.

jeep' Alıntı:
Abi besttop da mı su alıyor? ???

aksaraya gittim..

sag dikiz aynası aradım.. cıkartma yazıları aradım.. sis farı baktım.. cıkma bakmaya karar verdim zira inanılmaz pahalıı :(

park sensoru ve bi takım ic aksesuarlar kargodan geldi..

Trafik sigortasını aldım. Geçen yıl 170 'e aldığım trafik sigortası bu yıl 237 lira oldu nasıl oluyorsa :-\

Birde boş kaldım canım sıkıldı aracın bir yerlerini söktüm temizledim taktım. Aracı yeni almıştık dışı güzel ama içinide merak ediyordum nasıl diye böylece içinide gördüm.. :smiley:

Yalnız bu nivaların yanları arka çamurlukların üst tarafı ne kadar boş bu yüzden çok sese neden oluyor sesi kesmek için bu boşluklara ne yapsam diye düşünüyorum.

110720090001.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR