Budapeşte Çigan Orkestrası İstanbul'da

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,498

BamBina

Zirve
Mesajlar
2,198
Tepkime Puanı
1
Budapeşte Çigan Orkestrası
Tarih : 19.12.2008 21:00:00 - 21.12.2008 15:00:00
Mekan : Türker İnanoğlu Maslak Show Center


Macaristan Devlet Nişanı ile onurlandırılmış dünyanın en ünlü ve en büyük 100 yaylı çalgılı "BUDAPEŞTE ÇİGAN SENFONİ ORKESTRASI’’

Macar “Çardaş” Müziğinden Sultaniyegah Sirto’ya,Macar Rapsodilerinden, Arap dünyasının kraliçesi, Ümmü Gülsüm’ün “Amal Hayati” ezgisine, “Katibim” türküsünden Strauss Valslerine kadar İstanbullu izleyenlere özel, sıra dışı bir repertuvarla dünyaca ünlü 100 Yaylı Çalgılı ‘BUDAPEŞTE ÇİGAN SENFONİ ORKESTRASI’ 19-21.Aralık.2008’de sadece 3 gösteri için İstanbul’da.

“BUDAPEŞTE ÇİGAN SENFONİ ORKESTRASI” dünyanın en büyük Çigan Senfoni Orkestrasıdır. Topluluk ilk kez, 1985’te Macaristan’ın en ünlü Çigan solisti Sandor Jaroka’nın cenazesinde bir araya geldi. Tüm Macar çingene müzisyenler bu cenazeye gelmişler ve töreni takiben birlikte çalmaya başlamışlardı. Orkestra da bu doğaçlama gösteriden sonra doğdu.

27.Kasım.1997’de şefleri Laszo Berki’nin trajik ölümünden sonra orkestra, onun kendilerine bıraktığı sanatsal ruhla yoluna devam etti. Macaristan’ın en iyi müzisyenleri bu orkestrada. Macar çingene müziği hanedanının ‘’üstadları’’ sayılan Lakatos, Lendvai Csocdi, Boross, Berki gibi sanatçılar bu orkestranın üyeleri… Sandor Buffo Rigo ve Joszef Lendai Csocsi orkestranın yeni şefleri ve liderleri… Dünyanın en iyi Çembolin Virtüözü Oszcar Okros bu orkestrada…

Bu kalabalık toplulukta; 60 keman, 10 viyolonsel, 10 çello, 10 kontrabas, 10 klarnet ve 6 çembolin bulunuyor.

Topluluk repertuarında yalnızca bölgelerine özgü “Macar Çardaş” müziğini değil, Liszt’in ‘’ Macar Rapsodileri’’, Brahms’ın ‘’Macar Dansları’’ , Strauss ailesinin eserleri gibi klasiklerden Macar folk müziğine uzanan geniş bir ses yelpazesini de barındırıyor.

100 Çingene Kemancının aynı anda sahne alacağı İstanbul konserinin çok önemli bir özelliği de var: Hem 2009 repertuvarlarını ilk kez TİM sahnesinde icra edecekler, hem de İstanbullu izleyicilere “Sultaniyegah Sirto”, “Katibim” türküsü gibi yerel ezgilerimizi kendi usulleriyle yorumladıkları çok sıra dışı bir müzik demeti sunacaklar.

Renkli geleneksel giysileri ve müziklerinden yansıyan doğal enerjileriyle topluluk notasız ve doğaçlama olarak, dinleyenleri büyüleyen canlı ve hareketli bir müzik ziyafeti veriyor..

Orkestra son yıllarda dünya çapında ünlü konser salonları ve festivallerde müziğini çok büyük bir başarı ile icra ediyor. Yılın 307 gününde konserlerini icra eden gurubun turneye çıktığı ülkeler arasında, İrlanda Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, Macaristan, İtalya, Japonya, Monako, Portekiz, Romanya, Rusya ve İsviçre var.

biletix.com
 

Etiketler
Ynt: Budapeşte Çigan Orkestrası İstanbul'da

muhteşem konserin ardından bir kaç kare...

3 5


DSC07656


DSC07655
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,499
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst