Bu Ürünleri Nerde Bulabilirim (zj)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,219

997799

kings go ahead
Yer
çorum
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-Grand-Cherokee-95-96-97-98-Bug-Deflector-Shield_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5ad459e5b0QQitemZ390109717936QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-Grand-Cherokee-Vent-Window-Visors-Rain-Guard-99-04_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2c4f853703QQitemZ190312691459QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

bu ürünleri tr den satın alan varmı hiç? nerden ve kaça aldılar acep.
birde zj ye hangi araçların jantları uyumludur. elimde 235-75-15 mt ler var. ama araç 16 jant. yoksa lastikleri satıp 16inch mt mi alayım sizce. saygılar...

Etiketler
Ynt: Bu Ürünleri Nerde Bulabilirim (zj)

Sevgili Levent

ürünlerin Türkiye stoğunu, yerini, fiyatını bilmiyorum. Ayrıca rüzgarlık için verilen fiyat 5-6 dolar pahalı..

Gelelim bildiğim konuya, zj kasa kodlu cherokeeler 114.3 bijon aralığında jant kullanır. Aklında bulunsun. Marka(fabrikasyon) olarak soruyosan çoğu hondanın ve bazı başka japon üreticilerinin jantları 114.3 aralığa sahiptir. Aslında bunu öğrenmenin fazla bir katkısı yok, jant bakmaya giderken aracını götürmen yeter, zaten bakar söylerler uyanları..

Fabrikasyonların dışında AEZ den OZ racing'e kadar tüm jant üreticileri mutlaka 114.3 aralığında jant üretirler ki Türkiye japon pazarına aşina ülke.. bulması kolay, ama!!! aması var.. o en altta..

şimdi 16 inch mt normal olarak 15 mt den pahalı olur.. ancak 15 mt içinde jant alman lazım yoksa mümkün değil 15 lastiği 16 janta takman. peki senin elindeki lastiklerin ederi ne kadar, ve toplamda hangi tercih daha maliyetli? işte düşünmen gereken tek nokta..

16 jant sürtme problemi dolayısıyla daha ince yanaklı lastik kabul eder. ( limitleri zorladığını düşünürsek )
15 jant normal olarak daha kalın kabul eder.. peki senin gözüne daha büyük jant mı daha kalın lastik mi hitap eder ? burda da konu bu.. ama aslında bunu düşünmene gerek yok çünkü görsel olarak pek bişey fark etmez.. neden? çünkü aradaki fark sadece 1 inch.. o yüzden bu sadece teknik bilgi olsun..
Burda 16 mt bulmak 15 mt bulmaktan biraz daha kolay, ama totalde ikisini de bulmak hiç problem değil.. Orda ?

NOT: hiçbir zj ye AEZ, OZ, KONIG vs jantlar yakışmaz. ve bu jantların hiçbiri mt lastikle tam senkron-uyum gösteremez.. özellikle arazi şartlarına orjinal jantların kadar dayanıklı olmazlar.. eğer zj yi spor araç gibi kullanmak niyetindeysen onu doğduğu amaçtan, ruhundan uzaklaştırma böyle şeylerle, satıp başka bişey al..
Kararın jantları 15e çevirip lastiğini kullanmaksa, yani herhangi bir şekilde jant değiştireceksen procomp gibi Türkiye de bulunması nispeten kolay bir off-road jantı kullan.. Benim favorim fabtech.. Honda grubunun vs jantlarını da önermiyorum, altındaki arazi aracı çünkü..

Sevgiler

Torg hocam baya bilgileniyoruz sayenizde teşekkürler .

Levent selamlar ,
İstanbulda Taroto ya sorabilirsin . Ankarada Oto kaya var özkan oto var . Bunlarda bulunabilir . Yalnız ben bir ara cam rüzgarlıklarından baktım 150 dolar falan gibi bir fiyat verildiğini hatırlıyorum . Yanılıyor olabilirim ama birdaha sorayım bende merak ettim :D

Sn torq verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
aslında sorularımın içinde sizin sorduğunuz kısmın cevabı vardı MT takıcam. 15 inc te bulması daha kolay o nedenle 15 jant 114.3 hangi araçlarda var diye sordum. yani ofsti vs.yi daha çok alternatifi değerlendirebilme adına...
cam rüzgarlığı eleminasyonyapmadan koydum ebay dan örnek olsun diye. zaten muhtemelen kargoyu bile eklesem gene de tr den yarı yarıya gelecektir herhalde.
sizin online alışveriş yaptığınız bir site varmı (grand cherokee yedek parçaları için soruyorum)

herhangi bir 4x4 aracı cadde aracına çevirmek mi? (bunu hakaret kabul ederim :smiley: ) iğrenç bir olay bence. son limit sınır neyse mt yada at olur sadce.

İkinci el sitesinde bir arkadas bunları temin edebilecegini soylemişti. Ulasırsam kendisine size pm atarım.

Bug shield i amerikadan aldım yolda. burda 180 milyon dediler. ben kargo da dahil 85 dolara aldım.
cam rüzgarlıkları da tr de yapılıyor siparişini verdim 60 tl. salı-çarşamba günü elimde olacak.
şu da bir gerçek tr deki bu malzemeleri satan arkadaşların bizi çok sevdiği bir gerçek sadece 4x4 müşterileri var ve bu müşterilerin araçları gösterişli ve büyük olduğu için fiyatları da ona göre ayarlanıyor. emin olujn lazım olan tüm modifiye parçalarını dışardan alın daha ucuza mal olur bu işin ticaretini yapanlar da bi kendilerine gelip ticartette nominal kar oranlarıyla ticaret yapmayı öğrenirler.
örneğin 2'' yükseltme takozlarının fiyatlarını sağa sola sorun kendi yapanlar dahil n ucuz 250tl civarı fiyat verecek. ben gene yurt dışından kargo dahil 75 dolara aldım. düşünün bu fiyatın yarısı sadece kargo.

selamlar
cam rüzgarlıklarını nerede yaptırıyorsunuz telefon adres varmı
banada lazım

benimkiler gelsin sizin için de alırım. bugün yada yarın elimde olur.

997799' Alıntı:
benimkiler gelsin sizin için de alırım. bugün yada yarın elimde olur.
Levent bey cam rüzgarlıklarından bir takım da benim için alırsanız sevinirim. ;D.Aslında telefon ve adreslerini verirseniz faydalı olur diye düşünüyorum.Fiyat uygun çok kişinin almak isteyeceğinden eminim.

bugün rüzgarlık geldi ama muhtemelen wj için tekrar iletişime geçtik. alınca sizi de bilgilendiricem. saygılar....

997799' Alıntı:
bugün rüzgarlık geldi ama muhtemelen wj için tekrar iletişime geçtik. alınca sizi de bilgilendiricem. saygılar....
Levent bey ne yaptınız rüzgarlıkları ZJ için gelmedimi daha elinize?

Nazif bey. tr de istediğim şekilde bişi bulamadım. buldum pahalı... şu an yurt dışından geliyor kargoda. benimki gelsin siteye de yazıcam. isteyen olursa onlara da sipariş verir adreslerine göndertirim gerekirse.

Teşekkürler.Merakla bekliyorum.Aslında bunu Ankarada plexsi glascılar yapar ama kalıp yapımı ne kadar tutar o önemli.Şayet yurt dışı da olumsuz sonuçlanırsa buradan 3-4 kişi birlikte yaptırabiliriz.O zaman hem hesaplı olur hemde istediğimiz şekilde yaptırabiliriz.Benim bildiğim bir yer var Ostimde.Bunuda değerlendirmeye alalım.

Bug Deflectör' lerden ben Ankara' da bulmuştum, çıkma, mopar... 100tl almıştım, kullanıyorum...
Arkadaşlarım için bi kaçtane aradım, bulamadım geçen gün... Ama çıkmasını bulursanız 150 tl gibi olabilir maximum. Daha ucuza da olabilir tabi.
Bi tane Lund marka var. Bi abim için ayırttırmıştım. Almaz ise isteyene aracı olurum.

Levent,
Sen 180tl fiyat almışsın bug deflector için... İstanbul dahil herkes arıyor bunu. Nereden buldun 180tl' ye, alalım hemen 2 3 tane ;)

2 inch getleri güzel rakama getirtiriyorsun... Buradaki rakamlar doğrudur, ama üretilen mal çok güzel, arkadaşımız yapıyor. Aynı poliüretan malzemeden. Herkes kullanıyor. yok siparişti, yok geldiydi, gittiydi yerine 50 lira fazla veriyoruz... 150 200 liraya alıyoruz..
E bay' a felan bende üyeyim ama herkes gümrük sistemimizden şikayetçi. Ufacık zımbırtı takılıyormuş gümrüğe, kocaman şey takılmıyormuş ???
Kanunlar tek tabi ama, burası Türkiye. Farklı uygulamalar herzaman yapılıyor. Gelen mal Esenboğadaki kargo şirketlerine ortak kullandırılan Mng deposuna girdiğinde minumum devletin belirlediği navlun ücreti 150 tl. E bay' dan felan en büyük çekindiğimiz şey bu. Semeriylen seksene gelince ödediğimiz paralarda yanıyor.
Her şey çok garip. Canada' dan bana t shirt gelmedi, hediye.... Gümrük yok, sırf gümrük deposuna girdi diye navlun istediler... yaktık depoda t-shirti. Ama ilaç geldi. Gümüş vazo geldi. Bende ilaç yolladım kaç kere... Garip.

Anahtarlık gibi bi şey almak istiyorum e bay' dan, 40-boxes fiyatlı özel bişi ;) :smiley: Illınois eyaletiydi galiba, satıcı bana cargo ücreti 100usd diyor. United Postal Service ile gönderirse 11usd. Ama ondada tracking no vermiyor nedense, güvenemiyorum....

Sen bu ürünleri bahsettiğin cargo ücretleri ile iyi alıyorsun... 75 usd' nin yarısı cargo diyorsun. anahtarlığı 100usd' ye getiren fedex koca paketi nasıl 30 35 usd' ye getiriyor.

Dediğin kadar basitse ilk başta İstanbul' daki arkadaşlar parça alırdı. Biliyorsun, oradakiler biz Anadolu' dakilerden daha uyanık :smiley: Ama getirtemiyorlar bi türlü, parçacıya sipariş veriyorlar, conteynerın dolmasını bekliyorlar ve, bide parçacı karı yiyorlar.
Bu bahsettiğim -e bay' dan alışveriş yapmakta zorlanan- arkadaşlarımın birininde ithalat ihracat şirketi var üstelik. İnanılmazda aktif.
Anlamadım valla...

Bi konuşalım seninle....

Cam rüzgarlıkları ve bug vizör en kolay Tar oto Tarkan abide. İstanbul' da. Fiyatları için yorum yapmam yanlış olur. Ararsan selmımı söyle, yardımcı olur...
İstanbul' daki arkadaşlar getirtiriyor. Siparişe bende eklendim. Ay sonunda gelecek. 150 200 tl arası bi rakam. Burada biraz çatlak olanını bulmuştum, çıkma. 100 tl idi. dolayısı ile 150 200 verilebilir sıfırına diye düşünüyorum.

Senin verdiğin ikinci link WJ' için, değil mi?

Bunlar kargoda inanılmaz kırılıyormuş. Bu işi yapan parçacılar bile ithalatında korkuyor. Dikkat! Kırık çıktı diye geri göndermekte bayağı külfetli işmiş....

5.9 konusuna bişey ler yazmıştım, ufakta olsa yazdıklarımın üstüne bi mesaj yazarsan sevinirim. Havada kaldı mesajım... ;) ;D Komik oldum ;D Ankara' daki 5.9' unla ilgili felan...

Tanıtımında işini yazamayacağını söylemişsin. Saygı duyarım, ama en azından bize yaşını ve ön adını verki sanal sanal hitap etmeyelim artık.. ;)

Buradaki jantçıları bilemezsin.... :smiley: :smiley:
Adamlar ET değeri ne demek, onu bile bilmiyorlar.
112 bijon aralığındaki jantı kanıttıra kanıttıra 114.3' lere takıyorlar. Asla güvenemezsin.... Hatta bana bi tanesi OZ' un bunu tavsiye ettiğini bile söyledi ???
Ortalık bu aralar süsülü süslü 17 18 çin malı 114.3 hondalar için olan çin malı jantlardan takılmış ZJ' den geçilmiyor bu aralar... ;D
"Mt var mı?" diye soruyorsun. "MT yok Dunlop var abi" diye cevap veriyorlar... ;D
Düşün artık hailmizi ???

Pro Comp' u İstanbul' da tanıdığım bi abim satıyor ama oldukça tuzlu ;)

Selamlar..

Başka biyerede yazmıştım,
ZJ std et değeri +31.75...
Göbek çapı 71,6mm...

Levent,
İkincilastik takımın için Kenan Çarpışantürk' e saç jant yaptırabiliriz istediğin off sett ve aplikasyonda ve modelde... Ben tanıştım zatı muhteremle :smiley: Tekirdağ Isoff Off Road oyunlarında, tanıştırırım seni. Şekermi şeker birisi :smiley: Ben düşünüyorum açıkçası. Oldukçada hesaplıymış fiyatları. Güzel modelleride var..
Off Road yarışçıları felan hep ondan kullanıyor. Balans problemi oluyor diye söylenti var ama inanma, adam profosyonel jant imalatçısı. Jant fabrikaları yetişemediği zaman siparişlere fason mal yapıyor onlara diye duydum hatta :smiley: :smiley: Burası Türkiye :smiley: :smiley: ;) Bi arkadaşımız ZJ' sinde kışın kesik OK144 takarak kullanıyor Çarpışantürk' e yaptırdığı jantlarla, çok memnun......

235 75 15' ti Federall Mt' lerin bildiğim kadarıyla. Biraz daha büyüğü için fark çıksın cebimden dersen burda 8 adet 30 9.5 15 Federal var bi yerde. 5 adet olarakta veririm diyor. kalanları ne yapacaksa ??? 2007 tarihli. Fena değil tarihleri yani. İş görür. Mollaoğlu' yla yeni konuştum ben. 1 2 aydır taiwan ile konuşuyorlarmış. Avrupada MT yasaklandığı için üretim bandına almıyormuş Federal fabrikası MT' leri. Artık zor yani. Ellerinde olsaydı 30 olanların pazarlık öncesi fiyatı 185tl gibi olacakmış. İstersen buradakileri 170 gibi alırız heralde.
Elindekileri satarsın, üzerine biraz biraz fark ödeyerek Federal MT sıfırlamış olursun. Sende biliyorsun bu işi ama, 15 jant takarsan torque' un dediği gibi yanağı yükseltmiş olursun reelde. Off Road kullanımda yüksek yanak daha faydalı. ZJ' de 2 inch yükseltme ile 235 75 15 düdük gibi oluyor :smiley: Kullanabileceğin en sağlıklıi en büyük 15 ebadıda
30 9.5 15 zaten....
Sağlıcakla..
Bugün görüşücez... ;)

Sahibinden.com'da bir sürü aracınıza uyabilecek ikinci el 15'' erken dönem ZJ jantı ve XJ jantı bulabilirsiniz. 235/75/15 içinde off-set gerekmez.
Ama mantıken daha az çaplı bir AT'yi, TA'yı ya da eğer off-road beklentiniz yüksekse standart MT'yi yaz ve normal kullanım için, daha büyük çaplı MT veya agresif desenli lastiği kış için kullanabilirsiniz iki jant seti ile.

16'' mt lastik aldım. 245-75-16. Sitede Bayram bey çözdü sağolsun (8birçeyrek)
ebay olayı da biraz değişik bir süreç.geçen 2 yıl içinde 50.000 dolarlık çevreme malzeme getirttim. değişik konular ve mevzuatlar var gibi görünüyor. ama birkaç malzeme alıp tecrübeden sonra işin açıklarını öğrenebilirsiniz. fedex çok pahalı zaten usps i kullanmayı tercih ettiğinizi söylemelisiniz. 100 doları geçen ürünlerde adamdan faturayı az göster diyebilirsiniz. vs. vs. çoooooooook uzun mesele.
ingiltereden mamül almaya çalışın yakın fiyatlarsa. 1 hafta da elinizde. malın büyüklüğü, çıkma yada yeni olması, tr de üretilip üretilmediğ, tr de ötv gibi, bandrol gibi işlemlerinin olup olmadığı gibi birçok etmen var.
mesela bir örnek veriyim 1 seferde 9 koli toplam değeri 2850 dolar boyut ise tranporter kolileri almadı bazı kolileri boşalttık. ve ben bunu 1 seferde gümrükten aldım. normalde benim bu şekilde gümrükten bu ürünleri alamamam gerekirdi.
saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri