Bu Tarz Camper Da Isınma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb_alone Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,454

Etiketler
Ynt: Bu Tarz Camper Da Isınma

omnitemporal' Alıntı:
kanuni olarak karavan olamayacağını hangi yasa yada yönetmeliğe göre söyleyebiliyoruz,atilla abi kamyonet karavan olarak ruhsat çıkabileceğini söylemişti
Benim söylediğim kamyonetler, tam şaseli kamyonet olarak geçiyor, bahsi geçenler pikap kamyonet, fark burada..

belki bu tarz bir araç türkiyede bulunsa üstü açılır tavan yapılarak karavan ruhsatı alınabilir,ancak bu tarz bir araç türkiyede bulunmadığı için pickup ın arkasına kendin yapacaksın ki pickup üstü karavanla aynı muameleyi görecektir,maalesef avustralyadaki,almanyadaki örnekleri de göstersen ikna olmazlar

atiladi' Alıntı:
Benim söylediğim kamyonetler, tam şaseli kamyonet olarak geçiyor, bahsi geçenler pikap kamyonet, fark burada..

bu tarz araçların hepsi tam şaseli acaba burda çıplak şase satılan kamyonet olarak satılanlar mı dönüşüm oluyor

Arkadaşlar, yine elmalarla armutlar karışmaya başladı...Bu tip araçları düşünen arkadaşlar aracı proje ile karavana çevirmeden, hafta sonları otoparkta veya bahçede duran karavan kısmını araca bindirp, hafta sonu karavan gibi gezip, pazartesi günü indirip tekrar çift kabin kamyonet gibi kullanmayı düşünen arkadaşlar...Sorun bu amaçla kullanmak isteyenlerde...
Eğer böyle bir çift kabini alıp, sabit karavan yaptırıp, projesini çizdirip, ruhsatada işleteceklerse (kamyonet karavan N2 olarak) tabiki sorun yok...Ama aracın istiap haddi KG'ı çok önemli böyle aracı olan varsa ruhsat bilgilerini yayınlasın konuşalım..Tabi birde böyle bir aracı ruhsatlı karavana çevirip yılda 1000 TL MTV +1400 TL sigorta ödemeye değer bir şey ortaya çıkacakmı...Asıl soru bu...

atiladi' Alıntı:
Arkadaşlar, yine elmalarla armutlar karışmaya başladı...Bu tip araçları düşünen arkadaşlar aracı proje ile karavana çevirmeden, hafta sonları otoparkta veya bahçede duran karavan kısmını araca bindirp, hafta sonu karavan gibi gezip, pazartesi günü indirip tekrar çift kabin kamyonet gibi kullanmayı düşünen arkadaşlar...Sorun bu amaçla kullanmak isteyenlerde...
Eğer böyle bir çift kabini alıp, sabit karavan yaptırıp, projesini çizdirip, ruhsatada işleteceklerse (kamyonet karavan N2 olarak) tabiki sorun yok...Ama aracın istiap haddi KG'ı çok önemli böyle aracı olan varsa ruhsat bilgilerini yayınlasın konuşalım..Tabi birde böyle bir aracı ruhsatlı karavana çevirip yılda 1000 TL MTV +1400 TL sigorta ödemeye değer bir şey ortaya çıkacakmı...Asıl soru bu...

burada net anlamaya çalışıyorum sizin detaylı bilginiz ile

ben söküp takmayacağım sabit olacak bu halde dönüşüm imkanı var mı

model yılı alacağımız araç 5 yaşından büyük olacak bu durumda dönüşüme izin var mı bir de cevapladığınız kadar 5 yaş üstü de olsa bu vergiler ödenecek mi

5 yaşından büyük olursa bir seferlik alınan ötv yok,ama
1-yıllık araba vergisi ocak ve temmuzda
2- zorunlu trafik sigortası

Aracın resmi yük taşıma KG'mı nedir bilmiyorum, karavan dönüşümüde istiab haddi miktarı karavan yapmaya yeterli olacakmı bakmak lazım, bu araçlara kaç KG yük taşıma hakkı var biliyormusunuz.? Aracın ruhsatta yazan araç ağırlığı ve istiap haddi bu 2 rakam çok önemli...
Evet her yıl, yukarıda yazdığım rakam ödenecek...

atiladi' Alıntı:
Aracın resmi yük taşıma KG'mı nedir bilmiyorum, karavan dönüşümüde istiab haddi miktarı karavan yapmaya yeterli olacakmı bakmak lazım, bu araçlara kaç KG yük taşıma hakkı var biliyormusunuz.? Aracın ruhsatta yazan araç ağırlığı ve istiap haddi bu 2 rakam çok önemli...
Evet her yıl, yukarıda yazdığım rakam ödenecek...

çok teşekkür ederim

taşıma kapasitesine gelince genelde özel üretimler hariç 3050 kg toplam ağırlık izin verilen yaptığım araştırmalar bu yönde bulunabilecek araç cinsine göre

land rover defender
toyota hilux (orman bak. araçları tek kabin)

burada bize kalan kısmı proje 198cm genişlik tabi duvar kalınlığıda bu ölçüden düşecek 220cm uzunluk yine duvar kaınlığı bu ölçüden düşecek sonunda kalan ölçülere güzel kullanışlı bir dizayn yapmak

moderatör abilerim veya arkadaşlarımdan konuyu başlığı değişerek başka bölüme alabilirler farklı bir yöne gitti konu en azından bilgi amaçlı kullanılabilir...bu konu içinde çok yakında planları ve üretim kısmını paylaşmayı düşünüyorum

teşekkür ederim

benim hayalimdi ,gerçekleştiremedim,umarım siz başarırsınız,kolay gelsin

omnitemporal' Alıntı:
benim hayalimdi ,gerçekleştiremedim,umarım siz başarırsınız,kolay gelsin

aslında sizin projelerinizi de okudum hep

öyle gözde büyütülecek bir yapı yok nedeni kasa ölçüleri ufak olduğu için salınım o kadar sorun olmayacağından yapılması muhtemel olduğunu frigo kasa imal eden arkadaşım ile yaptığımız beyin fırtınalarından çıkan sonuç bu nedeni yükseklik az olduğu için yapımı daha kolay

markası sitemiz tarafından da bilinen Gipsy araç üstü çadır imalatçısı mekanizmayı çözün giydirme işi yani çadır kısmı çok sorun olmaz bilgisini verince

Atilla beyde engin tecrübesini paylaşınca olabilir gibi duruyor

resimde gözüken kıvırma saç ile üretimi çok sorun olmayacaktır ki biz çok daha alçak yapacağımız için

gruener Toyota m Aufbaurahmen.gif

Madem ki ruhsata karavan olarak isletmet mumkun (bunu bilmiyordum), mademki hafta sonu vs. arkadanizdaki kismi cikartmiyacaksiniz, bu durumda son resimdeki gibi biraz daha yuksek alkoveni olan kabinden iceriye gecisi olan bir arac yapmaniz daha guzel olmaz mi? Hem bu sayede daha genis bir yasam alaniniz olur.

Birazcık olabilir deyince her kes kendine göre yorumlamaya başladı yine...
Açık şase üzerine kondurulan her kutunun "seri üretim belgesi" olan bir imalatçı tarafından üretilmiş olması gerekmekte...Herkes istediği şekilde, formda kasayı yaptırıp veya yapıp şase üzerine oturtamaz, oturtursada belge falan alamaz..

atiladi' Alıntı:
Birazcık olabilir deyince her kes kendine göre yorumlamaya başladı yine...
Açık şase üzerine kondurulan her kutunun "seri üretim belgesi" olan bir imalatçı tarafından üretilmiş olması gerekmekte...Herkes istediği şekilde, formda kasayı yaptırıp veya yapıp şase üzerine oturtamaz, oturtursada belge falan alamaz..

bunu zaten kasa imalatçısına yaptırırsak ki imal eden arkadaşım var yine tip onay belgesi mi almak lazım yoksa projemizi alıp karavan imalatçısına gidip bir üretim mi yaptırmak gerekli

zaten kasa imalatı yapan algida ve ülker firması için üretimleri olan bir kişi ama karavan imalatı yapmıyor eğer becerebilirsek iki adet olacak bu iş kendine de düşünmekte

nasıl bir yol haritamız olması gerekmekte tecrübeleriniz gerçekten ışık tutacak bize

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR