Bu Soruyu 750 Bin Genç Çözemedi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,320

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Ben bu gazete küpürünü gökçeada da gezerken bir işyerinin camında görüp hemen resimini çektim ,ve bunu şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum.
fakat doğru cevabı yazanda olsa ben okurların tahminlerini daha fazla alabilmek açısından belli bir süre bekleyeceğim ve sonra aldığım bir çok cevaplardan sonra bilenleri liste halinde sizlere bildireceğim.
cevaplıyacaklardan ricam hiç yerden kopya veya akıl almadan doğal olarak kendileri bunu okuduğu anda düşünüp aynı anda cevaplandırmasıdır ,bu daha doğal ve hoş olablir,ama yinede herkes özgür. nede olsa o 750 bin gencin sınav esnasında hiçbir tiyo alma imkanı bulunmuyordu!!
buyrun sorumuza kolay gelsin.
[attachment=1]

ZORMU?......jpg

Etiketler

Ynt: Bu Soruyu 750 Bin Genç Çözemedi

s.n dundaralp espirinizden dolayı tşkrler.

S.n katılımcı arkadaşlar sadece tek rakam ve tek cevap yazmalısınız mı mu gibi ekler kullanmazsanız kesin cevaplar almış olucağız .bu arada yazacağınız doğru cevabı nasıl çözdüğünüze dair açıklamalı olarak yazmayalım ,bakalım nasıl bir sonuç alacağız amacımız sizleri sınava tabi tutmak değil , Gezenbilirde hoş bir seda bırakmaktır.kurallara uyarak cevaplar yazdığınız için şimdiden herkese ilgi ve alakalarınızdan dolayı teşekkürler ederim.
dundaralp beyden sonra 2. cevabı yazanlar dikkate alınmayacaktır (aslında o tek cevap yazdı diğeri espiri sanıyorum yani benim nikime binaen )

Bu matematik sorusunu çözemeyen 750 bin genç arasında eminim çoğumuzu cebinden çıkartacak zekilikte olanlar vardır. Kişinin zeka seviyesi matematik sorularıyla değerlendirilmemelidir.... Beden eğitimi öğretmeni olmama rağmen kpss'de matematik sorularına tabi tutulmaktan nefret ettiğim için sınava girmiyorum bile. :mad:

Ben de 10 diyeceğim ::smiley:

(bir de yanlış çıkarmış, yazık olur bize Kemal abi :D)

Cevaplar doğruda, o sınavlara hiç katılmadınızmı orada stresten insan adını bile hatırlamakta zorlanır, her sorunun altında çapanoğlu aranır.

discovery-V8' Alıntı:
Cevaplar doğruda, o sınavlara hiç katılmadınızmı orada stresten insan adını bile hatırlamakta zorlanır, her sorunun altında çapanoğlu aranır.
Stres konusunda haklısınız da 750 bin kişinin hepsinde mi? Haber doğru ise tabii, yazık bu gençliğe :(

34sel' Alıntı:
Stres konusunda haklısınız da 750 bin kişinin hepsinde mi? Haber doğru ise tabii, yazık bu gençliğe :(

Stres 750 bin kişi için değil sınava katılanların hepsi için geçerli ,o sınavdan çıktıklarında dünyanın alkışı değişecek bundan eminler (aslında öyle değil ama bunu bilmiyorlar, toplum dersane ve aile baskısı hepsini uyuşturmuş durumda) bazıları son 2-3 yıllarını o 2- 3 saat için harcamış durumda, ben ozamalarımı çok iyi hatırlamıyorum 20-25 yıl geçmiş ve ben şanslılardandım, bukadar stres altında bukadar kötü bir sistemle gençleri zeki veya değil diye ayıklayamazsınız sadece bazıları ogün daha şanslıdır ve doğru cevabı vermiştir. soruyu cevaplayanlarda kendini dahi zannetmesin altı üstü toplama çıkarma işlemi ;D

Maalesef ülkemizde halen insanların hayatını Ali'nin oyuncaklarının Ayşe'nin bez bebeklerine oranı belirliyor.. Saygılar.

discovery-V8' Alıntı:
Stres 750 bin kişi için değil sınava katılanların hepsi için geçerli ,o sınavdan çıktıklarında dünyanın alkışı değişecek bundan eminler (aslında öyle değil ama bunu bilmiyorlar, toplum dersane ve aile baskısı hepsini uyuşturmuş durumda) bazıları son 2-3 yıllarını o 2- 3 saat için harcamış durumda, ben ozamalarımı çok iyi hatırlamıyorum 20-25 yıl geçmiş ve ben şanslılardandım, bukadar stres altında bukadar kötü bir sistemle gençleri zeki veya değil diye ayıklayamazsınız sadece bazıları ogün daha şanslıdır ve doğru cevabı vermiştir. soruyu cevaplayanlarda kendini dahi zannetmesin altı üstü toplama çıkarma işlemi ;D
İnsanları zekalarına göre sınıflandırmam. Bana göre, zeki olmayan değil zekasını geleceği için kullanmayan ya da gereksiz işlere kafa yoran insan modelleri var. Zeka da tahsille ölçülemez ve hala çok gerilerde olan eğitim sistemimizle. İnsanın geleceğini tek bir sınava göre belirlenmesi ne kadar yanlışsa, 4 işlem sorusunu çözemeyen gençlerin de bir yerlerde yanlış yaptığını düşünüyorum.

İlkokulda öğrenilen bir bilgiyi, sayısalcıyım ya da sözelciyim diye çözememenin bahanesi de olamaz. ÖSS’ye laf olsun diye giren bir çok zeki insanı kapsıyordur bu 750 bin. Ayrıca, üniversite hatta lise diploması olmayan ancak bir çok tahsilli kişiden çok daha zekasını parlatabilmiş ve donanımlı insanlar tanıyorum :smiley: Başka bir soru olsaydı belki bu kadar yorum yapmazdım ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR