Bu Magnum'u Almak Üzereyim Tavsiye ve Yorumları Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,583
Ynt: Bu Magnum'u Almak Üzereyim Tavsiye ve Yorumları Bekliyorum

Arkadaşlar bu araçlar vergilendirmede, kamyon kamyonet sınıfındamı yoksa arazi aracı kaptı kaçtı sınıfındamı . Mesela osman bey aracınızın vergisi ne kadarmış baktınızmı. Model ve vergi bilgisini diğer arkadaşlarda yazarlarsa memnun olurum. Selamlar...

Etiketler

Unutmadan, osman bey aracınız hayırlı olsun. Gerçekten magnum hoşuma giden bir araç, birde vergileri uygun olsa , tadından yenmez :smiley: . Selamlar...

herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.herkes iyi dilekleri için çok saolsun.kendimle beraber sizlerinde kazasız belasız sürüşler yapmanızı dilerim.

aracı biraz daha tanımak için heyecanla mersin trafiğine de girdim.daha bugün aldım ama o yorgunlukla sahile inme fırsatı, bozuk yollardan gitme imkanıda buldum.bozuk yollarda tık ses yok.kapı ayarlarında falan maşallah hiç bişey yok.en çok hoşuma gidende kapıyı kendi haline bırakıyorum kapı kendi hızı ile kapanıyor.aracım görünüş olarak çok hoşuma gitti.rengini sevemem diyodum ama daha ilk günden bu korkumu aştım.zaten kırmızıdan çok gri var.malüm ankara mersin arası gelince aracım biraz tozlandı.dedim bi yıkatayım.verdim yıkamaya bende geçtim aracın karşısına çay içiyorum.yıkamacı çocuk kenarlarını güzelce yıkadı iş geldi üstüne.basamağa basacaktı baktı ben bakıyorum.gitti bi sandalye buldu geldi öyle yıkadı.abi bu ne yaa tank gibi diyor.yani benimde demek istediğim araç gerçekten orjinalinden yüksek.ilk kalkışlarda biraz ağır gibi mantıklı düşününce bi arazi aracı için hiçte fena deyil.araçta kullanılan malzeme çok iyi.resmen kaporta kısmı taş gibi.en çok hoşuma giden şeyi paylaşmak istiyorum.aracı kullanırken motor kaputunun üzerindeki havalandırmanın görünmesi çok güzel oluyor.bide süspansyonu çok rahat.çukurlarda biraz yavaşladınmı hoplama olmuyor.
gelelim vergi kısmına.
daha önceki mazdama 2010 ocak ayı için 610 tl ödedim.mıtsubishide aynı 610 tl.ama arada bi fark var.mazdanın kasko bedeli 26,700 mıtsubishinin ki ise 20,700.
bildiğiniz üzere aracın vergisi aracın kasko bedelinin %5 ini geçiyorsa bir alt sınıftan ödüyoruz.bu mazda da geçmedi ama mıtsubishinin vergisi aracın kasko bedelinin %5 ini geçiyor.yani 20 binin 100 de 5 i bin tl ama aracın vergisi 1220 tl oluyor.yani dilekce ile mıtsubishinin vergisini bi alt sınıftan ödeyecem.buda tanesi 610 tlden 407 tl ye düşüyor.

ilk bakışta araca fazla para veriyorum gibi gelmişti.yani 23500 fazla gibi gelmişti ama araçtada kayda değer fazlalıklar var.mesala arka fiber kapalı kabin çok iyi yerde yaptırılmış akdeniz fibersanda adana.4 lastiği takılalı bi kaç ay olmuş.trigiyer kayışı fren balataları komple 110 binde deyişmiş.yani benim yapacağım bişey yok.ben sadece binecem. ;)
yani araçta en az 3 binliralık bi avantaj var.ayrıca kaporta aksamı çok temiz maşallah.bi arazi aracı olmasına rağmen çizik çökük vs yok.altı pırıl pırıl.evet aracımı sevdim gerçektende.bide arazide iyiyse tamam demektir.
bahsedilen 26 bin km deki aracı internette incelemiştim.bende olsam 26 bindeki bi aracı 30 bine alırdım.

fiyat ı yüksek biraz.çok sağlam araç magnumlar ama fazla yakar! bende geçen sene 99 u vardı uzunyolda 350-400 sehir içinde 500 yatkıyordu.son zamlarıda hesaba katmak lazım tabi

Kardeşim araban hayılı olsun. Allah kaza vermesin, güle güle kullan...............................Araç söylediğin kadar temiz ise elbette fiyatı diğer akranlarından az yüksek olacak.

ateş' Alıntı:
fiyat ı yüksek biraz.çok sağlam araç magnumlar ama fazla yakar! bende geçen sene 99 u vardı uzunyolda 350-400 sehir içinde 500 yatkıyordu.son zamlarıda hesaba katmak lazım tabi

murat abi sen 99 modelini 20 bine satmıştın.şimdi nasıl olurda 2003 model 110 binde bu kadar bakımlı yeni lastiğinden kasa üstü kapalı fiberine kadar herşey olan bi arabanın

fiyatı yüksek olur ??? sonra ben bir sürü araba baktım bunun yarısı etmeyen arabalar bu para.2006 model eski kasa magnum 4x4 buldum 23750 ye bıraktı en son.

tamam dedim bu(2003) arabadan vazgeçtim.bi baktım 4 lastik bin km gitmez resmen ölmüş.kasa üstü fiber yok ki benim için olmassa olmaz aradım akdeniz fibersanı 2 binlira.

lastikciyi ardım ortalama sıfırı bin tl dedi.kasa içi badigartı sordum 500 tl.ben 2006 yı 23750 alacam diye sevinirken bi hseap ettim bana en az 27500 ü bulacak.
ama şimdiki aracımı aldım yol devir hepsi 500 tlyi bulmadı bile 24 bine hepsini halletim.yani inanki kimse temiz arabasını ucuz vermiyor.imkanım olsun aynı arabadan da 2005 model 30 bin kmde bulayım 30 bine alırım

SÜVARİ' Alıntı:
Kardeşim araban hayılı olsun. Allah kaza vermesin, güle güle kullan...............................Araç söylediğin kadar temiz ise elbette fiyatı diğer akranlarından az yüksek olacak.
Talha bey çok çok teşekkür ederim.çok saolun.dilerim cenabı ALLAH tüm gönlünden isteyipte almak isteyipte alamayanlarada nasip eder inşallah.cenabı ALLAH

kimseyi gördüğünden geri bırakmasın ve kimseyi zalime muhtaç etmesin inşallah.

Osman Bey güle güle, iyi günlerde, kazasız belasız kullanın. Yeni araba her zaman güzeldir, yeni heyecanlar getirir. İçinize sindikten sonra gerisi hikaye, güle güle kullanın. :D

çok teşekkür ederim.çok saolun ...

içime sindi çok şükür.

bu arada haklısınız çok yakar çok kaçar ;D ;D ;D tek yapmam gereken depoyu fulleyince km yi sfırlayıp ne yakıyo diye hesabını tutmamak...

kardeş ben arabayı aldığını bilmeden ilk msjını okuyarak cvp yazmıstım.o an zamanım az olduğundan naçizane fikrimi söylemistim diğer msjları okumadan.aldığını bilsem hayırlı olsun derdim.şimdi söyleyeyim.hayırlı olsun aldığın araba güzel bir araba.ben 99 modelini 20 ye sattım ama sattığım kişi ile aramızdaki baska ticari durumlardan kaynaklanan şartlar vardı.özelden msj atmıstım sana geldimi bilmiyorum.bu arabanın bakımlısını bulursan tadına doyum olmaz demistim.sanırım sende bakımlı bi mitshubishi sahibi oldun.güle güle kullan

çok teşekkür ederim murat abi.bende özelden yolladığın msjı okumadan direk burdaki msjlara cvp yazmıştım abi.sanırım ufak bi yanlışlık oldu.neyseki çözüldü.

evet abi ben 2003 kırmızı olanı aldım.seninde dediğin gibi çok bakımlı.çok az bi dreksiyon tıkırtısının harici başka hiç bişeyi yok abi.

sana yolladığım linkteki beyaz olan 99 u ise dayıma almayı düşünüyorduk ondan sormuştum abi.senin önceki yazılarından da okuduğum kadar sende 99 unu kullanmıştın.

neyse hayırlısı olsun abi.

günler geçiyor ve ben magnuma her geçen an biraz daha alışıp biraz daha bağlanıyorum.çok beğenerek ve keyf alarak kullanıyorum.çok rahat bi araba.4x4 lerin ve 4x2
lerin her modelini kullanmış biri olarak (navara hariç) mıtsubishinin süspansyon sistemi gerçekten harika.sonra debriyajı inanımaz yumşak.dreksiyonu yine öyle.vites kolu
çok kullanışlı.hem çok rahat geçiyor hemde vites araları bir birine çok yakın.bide en çok dikkatimi çeken bazı artıları ise; gizli bölmedeki bardaklık , yine yolcu oturağının
altındaki gizli saklama yeri, iç aydınlatma lambaları kapılara bağlı olandan hariç sürücü ve yolcu için ayrı iki lamba konmuş.karanlıkta kontak deliğini kolay bulmak için konulmuş
fosforlu yeşil şerit, dreksiyonun hemen alt sağına konulmuş ruhsat yeri, arka orta kol dayama, arkada sağ ve solda el tutma yerlerinin yanında elbise asma yeri , gerçekten
bir arazi arabasına göre çok çok güzel özellikler.kullandığım süre içimde dikkatimi çeken negatif ve en çok zorlandığımız yer ise arabaya in bin gerçekten çok zor.bu her
ne kadar arazide bi avantaj olsada şehir içinde özellikle ailemle kullanırken baya baya zor oluyor.hele birde daha önce yüksek arabaya binmemiş biri ile binmek zorunda kalırsam
arabaya binerlerken şekilden şekile giriyorlar :smiley:

ama şunu kesinlikle belirtmek isterimki, bi önceki aracım olan mazda ile aralarında kayda değer ve farkedilir derecede fark var.

demek benım ısıme tas koyan sızdınız haaa :smiley: neyse hayırlı ugurlu olsun bende bakmıstım bu araca tam alacakdım benım aracımda bır aksılık cıtıgı ıcın 1 hafta sonra alırım dedım kaporada bırakmadım o sırada sız gelıp almıssınız arac temız bı arac zaten sıze aracı satan arkadasın karsı komsusu bu araclardan ıyı anlıyor aracda bılerek alınmıs bı arac
neyse yenıden hayırlı ugurlu olsun kaza bela vermesın

çok çok teşekkür ederim.daha iyisi sizin olur inşallah.bende inanın bu aracı almak için bayağı yoruldum.20 gün boyunca aracın sahibi ile telefonda konuştum.

her konuşmam en az yarım saat.herşeyde anlaşıyoduk ama pazarlık bi türlü bitmiyodu.benim imkanım biraz kısıtlı idi.24500 den 23500 e indirene kadar inanın ak ile karayı

seçtim desem yeridir.ama neyseki araç gerçekten sahibininde dediği gibi bakımlı ve temizmiş.önceleri sanırım biraz pahalı aldım diyodum ama aracı kullandıkca temiz

ve bakımlı olduğunu anladıkca pahalı olmadığını anladım.

sanırım sizde magnum almak istiyosunuz.haddim olmayarak size bir iki önerim olacak.kesinlikle sınıfındaki araçlardan magnum çok daha farklı kesinlikle magnum fikrinizden vazgeçmeyin.2003-2004-2005 veya 2006 olmasına çok takılmayın.yani temiz olduktan sonra kaç model olduğu inanın hiç önemli deyil.benim aracım 2003 model ama
inanın çoğu 2006 lara taş çıkartır.bu aracın temizini alrısanız sanırım başınız hiç ağrımaz.kırmızı renk bu araçlara çok iyi gitmiş.renkler tartışılmaz ama kırmızı ve gri çok uyumlu.
aracın en kötü yönü yüksek olduğu için eşimin ve annemin inip binmesi zor oluyor.yani sizde bunu değerlendirin.

farkında olmadan da olsa talip olduğunuz bi aracı aldığım için gerçekten üzüldüm...

Mitsubishiler gerçekten güzel araba, ben iş gereği çok araba kullandım mitsubishi gibi masrafsız ve sağlamını görmedim. Diğer arabalarada hep mitsubishi gözüyle bakardım ama öyle değilmiş mesela transporter var bir tane bakım masrafı ve arızası çok fazla, ben de bu yüzden 99 model mitsubishiyi (8000 liraya bayiye verdim) verdim 2010 mitsubishi 4*2 (40.000 tl) aldım. 99 modeli sıfır almıştım hiç bir arıza yapmadan bugüne geldi. İş yerimizin İmajı gereği mecbur değiştirdim yoksa değiştirmeyi bile düşünmüyordum. Zaten parasını bakım masrafından çıkarıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri