Fakat bu durumda forumdan atılma riskinizin büyüdüğünü atlamayın..Çekme karavanın riskini ve derdini çekeceğime , çadırın yükünü çekerim daha iyi.
1-) Mühendislikten nasibini almış, kalitesi ve güvenilirliği kanıtlanmış çekme karavan tercih edilecek,Ülkemizdeki sigorta meselesi de sıkıntılı aslında.
Motokaravanlarda sigorta zorunlu. Çekme karavanlar için durum biraz daha farklı.
Biliyorsunuz, eğer suç sizde ise yaptırdığınız sigorta sadece karşı tarafın hasarını kapsar.
Suçsuzsanız karşı taraf sizin hasarınızı karşılıyor. Ama belirli bir rakama kadar.
Bir de kendi kendinize yaptığınız kazalar var. Bu durumda zaten sigorta ile alakalı bir durum kalmıyor.
Varsa kaskonuz devreye giriyor.
Araçtaki çeki demiri ruhsata işli ise mevcut araç sigortası karşı tarafın hasarını 120.000 TL'ye kadar karşılıyor. Karşı taraf suçlu ise o tarafın kaza poliçesi ne kadar ise o kadarını karşılıyor.
Kendi hasarınızı da karşılamak istiyorsanız, bu durumda kasko yaptırmanız gerekiyor ki ülkemizde sadece bir kaç şirket bu işi yapıyor. Yıllık kasko ücretleri de çekme karavanın fiyatının %2 si gibi değerlendiriliyor.
Fiyatlar ortalama 5-25 bin TL aralığında değişiyor.
Kasko poliçe kapsamıda max 2 milyonTL olarak sınırlandırılmış.
Ülkemizde karavanına kasko yaptıranların sayısı gerçekten çok az..
Yok böyle sorular eğlenceli oluyor.Forum değil kaza kırım merkezi mübarek
Bahsettiğiniz ocak 2024 için ise bilet aldım. İnşallah aksilikler çıkmazsa neden olmasın.Hocam çok katısınız
İstanbul fuarında bir buluşma düzenleyelim isterseniz. Orada bu konuları uzun uzun dile getiririz
Fuarın güzel tarafı ; yağmur çamur ,firma firma ,şehir şehir dolaşmıyorsunuz.Fuarları sevmiyorum ve gitmiyorum. Bunlar insanlarda acımasızca ihtiyaç duygusu oluşturan sistemin başlıca organlarından. Gerçekten alacaksam istediğim üreticiye gider ziyaret ederim. Bunun dışında en iyi karavan daima benim sahibi olduğum karavandır benim için...
Merhabalar,sanırım çelik karkas ile üretilegelen eriba touring tarzı sizin için uygun.https://youtu.be/HCSaUFQDM5U?feature=sharedKesinlikle yine doğru bir noktaya değindiniz.
Ben tasarımım gereği mecburen metal bir karkas yapmak zorundayım.
Bu arada verdiğiniz site bilgisi için teşekkür ederim.
Anlatmaya çalıştığım bir çok senaryo bu kazalarda gerçekleşmiş gibi görünüyor.
Dağılıp, paramparça olan çekme karavanların neredeyse tamamı karkas içermeyen yapılardan oluşuyor.
Evet hafiflik önemli, peki sağlamlık nerde kaldı?
Açıkçası şu şekilde üretilmiş bir yapıya ben güvenemiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 643267
Ekli dosyayı görüntüle 643268
Şu karede çekme bir karavandan geriye kalanlar yer alıyor
Ekli dosyayı görüntüle 643269
Bu da Dünya markası Adria'dan bir görsel..
Ekli dosyayı görüntüle 643270
Merhabalar,sanırım çelik karkas ile üretilegelen eriba touring tarzı sizin için uygun.https://youtu.be/HCSaUFQDM5U?feature=shared