Bu İlana Dikkat Edin!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,289
Ynt: Bu İlana Dikkat Edin!

Selam Umut,
bence sen böyle bir aracı almazsın. Zira, nasılsa beğenmezsin ;-))
Şaka bir yana, çoğumuzun bütçesi çok kısıtlı olduğu için, ilk hedef "bir süre de olsa" masraf çıkartmayacak, daha sonra "işin ruhuna vakıf olunca" masraf etmek. Bu da senin için geçerli değil, zira sen yıllardır offroad yaptığın için çok bilinçlisin ve araçda neler beklediğini biliyorsun (zaten bunun için beğenmezsin yazdım) .. ama çoğumuz, başlangıç aracı peşindeyiz. değil mi? reha

Etiketler

Abi kesinlikle haklısın. Ama illa tanıdıktan olsun, ekspertiz yaptıralım, ha bir de ucuz olsun, masraf da çıkarmasın dersen tanıdık bir bayiden sıfır araç almak dışında pek de seçenek kalmıyor...Ondan şeyettiydim ben ;D ;D ;D Her neyse ben yatıyorum, gece gece kafayı mı yedik:smiley:))) Bir forum klasiği olarak alana da satana hayırlı olsun diyerek yatıyorum ben ;D

Umut Bey Geçenlerde sizin aracı gördüm kebap 49'un karşısına park etmişsiniz herhalde.
Fotograflardakinden de iri kıyımmış, hoş Keklik'te Hilux'u da görmüştüm geçen seneydi herhalde...

Madem konu satılık araçlara baktırmaktan açılmış
bir tane LR Series 3 almak üzereyim, arabaya bakmaya gittiğimde ilandaki düzgün lastiklerin gitmiş olduğunu gördüm
hemencecik yerine kabak kemane takmışlar bakmaya geliyorum deyince...

Aracı kendi tanıdık ustama göstereceğim ama Ankara da bunların üstadı var ona göster diyebileceğiniz biri var mı?
Bir de parçasını nerden buluruz Ebay dışında.

Saygılar
Fırat.

Sentinel' Alıntı:
Umut Bey Geçenlerde sizin aracı gördüm kebap 49'un karşısına park etmişsiniz herhalde.
Fotograflardakinden de iri kıyımmış, hoş Keklik'te Hilux'u da görmüştüm geçen seneydi herhalde...

Madem konu satılık araçlara baktırmaktan açılmış
bir tane LR Series 3 almak üzereyim, arabaya bakmaya gittiğimde ilandaki düzgün lastiklerin gitmiş olduğunu gördüm
hemencecik yerine kabak kemane takmışlar bakmaya geliyorum deyince...

Aracı kendi tanıdık ustama göstereceğim ama Ankara da bunların üstadı var ona göster diyebileceğiniz biri var mı?
Bir de parçasını nerden buluruz Ebay dışında.

Saygılar
Fırat.
Valla hiç o taraflara gitmedim, başka araçtır ;D

Series'i İngiliz Kemal'e gösterebilirsiniz ama bende kontak bilgileri yok...

Bildiklerden almak iyide bildik bildiklerini bilerek bildirmeyince bizde bir yerlere bindiriyoruz.Tedbiri elden bırakmamak gerek ama paranoya da olmamak ta var.Derimki Allah sahtekarlarla karşılaştırmasın.Diyer arkadaşlada bu gibi temenni ve dualarda bulunmuşlardı onlarada katılıyorum.Tecrübelerini paylaşan herkese teşekürler.

bende sivas kangala gittim aynı durumlarla karşılaştım. adamların yüzü bile kızarmıyor yalanın bini bin para hiç kazasız dedigi araçta saglan hiç bir tarafı yoktu.

Bu tip satıcılar yüzünden zaten insanlar 2. el almaktan korkuyor.
2 kez de ben kazık yedim ama sizin kadar şanslı değildim sonra anladım. O yüzden ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.
Oluşan bu tür intibalar yüzünden Hatay da ikamet ettiğim için 2004 model Jimy mi satmakta güçlük çekiyorum. İlgilenenler oluyor ama mesafe nedeniyle bir de sizinki gibi bir macera yaşamak korkusu ile vazgeçiyorlar.
Bu arada sizler Ankara da yaşıyorsunuz sanırım.
Oralarda "temiz" helal benzin emmiş bir Jimny ye ihtiyacı olan olursa bana birdirirseniz sevinirim. Zira Eylülde Ankaraya ziyaret planım var belki aracı Ankaraya babama bırakabilirim. Tabi o vakte kadar satılmazsa.
Saygılarımla

Bu sakarya ve ilçelerinin havasından kaynaklanıyor heralde.Sakaryadan araba almamaya yemin etmiş birisiyim.hatta artık sakaryalılarla mümkün olduğunca ticaret yapmamak taraftarıyım.biliyorumki bazı arkadaşlar 5 parmak sözünü dile getirecek ama bana sorarsanız sakaryada 4 parmak aynı.3 defa araba bakmaya gittim .birinde karasuya bir patrol'a bakmaya gittim.sahibi orda olsaydı kesin birbirimize girerdik.10 numara dediği arabanın şanzımanı bile çalışmıyordu.diğer kısımlarını söylemiyorum bile.akyazı ya gittim siyah bir 85 hilux için.anlaştık 500 tl kapora verdim.mesai bitmeseydi tamamını verecektim aslında.sözleşme imzaladık.aracı istanbulda teslim edeceklerdi.bende yol masrafını verecektim.adam 2 gün sonra aradı fiyat dedi yanlış oldu,1500 tl daha vereceksin.paramı alana kadar canım çıktı.diğerinde sakarya merkeze gittim.yine bir toyota için.adam telefonda öyle bir anlattıki.gelmeme gerek yok o zaman arabayı gönderin ödemenizi yapalımdedim.illada gel dedi.neyse gittik.sebebide belli oldu muhteşem arabada kapak çatlak çıktı.zaten istanbula gelemezmiş.aman arkadaşlar sakarya ve civarından birşey alacaksanız çok çok çok ama çok dikkatli olmanızı öneriyorum.selamlar

Ilan veren insanlar araçlarının masrafsız, emsalsiz, Türkiye`de tek, ilk günkü gibi ve boyasiz olarak konulmassa kabul edilmeyeceğini düşünüyor sanırım. Sahibinden de olan araçların yarısı ülkede tek!

Araç alırken öncelikle birden fazla seçenek yaratın ve elemeye başlayin. Sahibi her servise götürmeyi kabul ediyor mu en önemlisi kanımca. Kabul edipte ek bir sorun çıkaran bir araca rasgelmedim şu ana kadar. Eğer ediyor ve araç tarihide mevcutsa, alınmaması için hiçbir sebep görmüyorum. Hem de gezenbilirden ise tek sorun fiyatı kalır. Galeri yerine ruhsat sahibi her zaman tercihimdir.

Ilanın kendisi de cok önemli kanımca. "Bi guruş harcaman maginaya" yazılıyorsa ve özen gösterilmemişse karşılaşacağınız insanı biraz anlatır size.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR