Bu İlan Sahte Olabilir Mi???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nuribilgetekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,813

nuribilgetekin

Kalkmasını bildikten sonra düşmekten niye korkayım
Yer
Ankara
Merhaba aşağıdaki linkte vereceğim ilan sahte olabilir !!!!

Eğer değilse hemen bu gece arabaya atlayıp bu karavanı alıp geliyorum :smiley:))

İlan Sahibinin numarası da cevap vermiyor...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-730-kg-2001-model-cok-temiz-142845133/detay

Etiketler
Ynt: Bu İlan Sahte Olabilir Mi???

Bu tür cazip ilanların sahte olması ihtimali büyük, dediğin gibi telefona cevap vermezler, mail atarsınız, size başka bir numaradan başka bir isim ile geri dönerler, gelip almanızı istemezler, bir inşaat firması olduklarını, bir alacak karşılığı karavanı aldıklarını, siz nerede oturuyorsanız, sizin şehrinize bir kamyonlarının yola çıkmak üzere olduğunu, parayı yollarsanız, hemen yükleyip yollayabileceklerini söylerler, parayı yollarsanız, yıllarca kamyon yolu gözlersiniz..Sahibinden.com'a şikayette bulunamazsınız, çünkü ilan sahibinin bu dolandırıcılıkda hiç bir haberi yok planı ile karşılaşırsınız, her şey ayarlanmıştır, ilan belli zamanlarda başka şehirlereden tekrar tekrar verilir, dolandırıcılıkda tekrar tekrar sürer...Dikkat edin, karavanın arka planındaki şehir görüntüsü, ilan verilen il'e hiç benziyormu...

Nuri bey,

Atilla bey haklı olmalı. :mad:
Aşağıdaki linki tıklayın, 2. sayfadaki 10. ilana bakın, ilanı bilmiyorum ama resim çalma!

http://www.google.de/imgres?start=358&sa=X&espv=210&es_sm=122&biw=1024&bih=649&tbm=isch&tbnid=1AW6oIvpqS1NYM:&imgrefurl=http://suchen.mobile.de/wohnwagen/wilk.html&docid=2rfOgSpYjW2yAM&imgurl=http://i.classistatic.de/i.ebayimg.com/00/%2524(KGrHqF,!psF!P6S0)qNBQQNte(E9Q~~_18.JPG&w=200&h=150&ei=3cx3Uvz6EoistAbX4oDoBA&zoom=1&iact=hc&vpx=729&vpy=110&dur=5085&hovh=120&hovw=160&tx=108&ty=140&page=15&tbnh=120&tbnw=154&ndsp=24&ved=1t:429,r:63,s:300,i:193

Son 1 aydır bu ilanlar sıklaştı ancak amatör çalışıyorlar,geri plan çabuk ele veriyor. Geçenlerde benzer ilanda karavanparkında
öne çıkan aracı eklemişlerdi, benim dikkatimi çeken konu sahibinden com güvenilirlikten çok uzaklaştı, şikayet ettiğim bir ilanda
şikayetiniz alınmıştır yazısından başka hiçbir şey değişmedi.

ilgili kişiyi aradım,sözünü ettiğiniz cümlelerle karşılaştım.yarın yükleyip göndeririz.

ben aradım,sahte değil diyor,karavan gerçek diyor,en son üç bin olur diyor,peki dedim koyduğunuz fotoğraflar almanyada satılan bir karavana ait dedim,linkini söyledim,bakıp arayacağım dedi,ses yok

3000 Tlye anlaştık,yarın parayı verilen hesap no'ya havale edecektim, aradılar ,ilan sahte olabilirmi dedim,hayır, aracı kamyona yükledim isterseniz indireyim dendi sonra 500 Tl kaporayla yarın almaya geleceğimi söyledim sabah görüşürüz dendi.

Geçtiğimiz hafta Bartın'da benzeri bir ilan vardı O'da benzeri şeler sylemişti.

Ama,sözlerimi düzelteyim,O kişi banka havalesi istememişti,dürüst satıcıları töhmet altında bırakmış olmak istemem

Geçen haftada 2 çekme karavan vardı ....Biri 9.000 TL diğeri 5.000 TL ye yabancı karavanlar....Direk sahibindene yazdım bunlar sahtekar diye.... Siz arayın eğer doğrularsanız ben 1000 TL fazlasına alacağım diye...9.000 TL olan ertesi gün yayından kaldırıldı ama 5,000 TL lik karavana bir şey yapmadılar... :(

Bana, satın aldınız,tamam ilandan kaldırıyorum dediler.herhalde saf,temiz düşünenleri avlamaya çalışıyorlar

Hayır o değil... Gerçekten paraya sıkışıp da hemen satma düşüncesinde olan insanlara da kimse güvenmeyecek bu gidişle :smiley:

Sakın arkadaşlar inanmayın bunların hepsi dolandırıcı bu ilanlarda dikkat edin resimlerin hepsi yabancı ülkelerde çekilmiş ve fotoğrafların sol üst köşesinde seri numaraları var ben aradım ve telefonde ağzıma geleni saydım karşımdan tek kelime edemedi ve ilanı hemen yayından kaldırdı ben savcılığa suç duyurusunda bulundum ve takipteyim eninde sonunda yakayı ele verecekler bu ilanlar ilk önce karabükten çıktı sonra sırasıyla malatya, samsun, kastamonu,ve sivastan verildi sahibinden com,A

AMAN DİKKAT!

Karabük'de olanı da aradım.konuşmalar biraz madumdu ama O'da hemen ilandan kalktı.Araçlar bence çok güzel ve rakamlar çok cezbedici,tuzak olsa gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

SON KONULAR

Geri