"bu arabanın içine şeytan kaçmış"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emeget Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,263

emeget

Yeni Üye
Selamlar,

Beş hafta kadar önce Ankara’dan 1987 Range Rover 3.5 aracımı aldım, ardından gezenbilire üye oldum. İlk mesajımın bu şekilde olmasını istemezdim ama maalesef kısmet böyleymiş…

Aracı arkadaşlarımın referansıyla ustasından satın aldım, ardından yaşadığım şehre Van’a getirdim. Niyetim peyderpey aracın eksiklerini gidermekti ancak beklenmedik sıkıntılar çıktı karşıma, geldiğimden bu yana sanayiden çıkamıyorum. Her şey yolda gaz ayarını kısmamla başladı. Gazdan ayak çekince stop ediyordu ben de yol boyunca şehir içlerinde ve yokuş aşağı yollarda benzine geçerek geldim… Ardından Van’da gaz ayarı yaptırmak üzere bir ustaya gitmemle sanayi maceramız başladı. O günden bu güne 7 usta gördü aracı, “benzin pompasında sıkıntı olabilir” den, “ateşlemede sorun olabilir” e kadar bir çok şey söylendi. Hafta sonu burada Akdamar Adası’na giderken araç yolda kaldı ve çekiciyle sanayiye dönmek zorunda kaldım. Orada da çalıştıramadık ve cumartesi pazar araç sanayide kaldı. Pazartesi sabah usta aradı ve “abi hiçbir şey yapmadım geldim marşa bastım ve çalıştı” dedi. Denemiş tur atmış bir problem yokmuş. Akşamüstü arabayı almaya gittiğimde aynı marşa bastım çalıştıramadım, bastılar çalışmadı. Ustanın en son söylediği araca konulmuş en net teşhis oldu, “bu arabanın içine şeytan girmiş”. Şu an kafamı vuracak taş arıyorum, bu çözümsüzlük içinde.

Uzun sözün kısası arabamın sıkıntıları şunlardır, bu konularda bir fikir yürütebilecek kimse var mıdır acaba…

1) İlk zamanlar problem sadece aracın stop etmesiyken, süreç içinde 4 ve 5. viteslerde gaza dokunduğumda titremeler, örneğin kasiste yavaşlayıp yeniden kalkarken 2 veya 3. viteslerde gaz almamalar aynı şekilde titremeler ve stop etmeler baş gösterdi.

2) Gaz yakışında inanılmaz bir dengesizlik söz konusu, en uç noktada yaşadığım, 100 liralık gazla 90 küsur km gitmesi oldu.

3) Araç ilk çalışması sırasında sıkıntı yaratıyor. Bu da dengesiz, kimi zaman benzinde çalışmazken kimi zaman da aynı problemi gazda yapıyor.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler…

Sevgiler…

Etiketler
Ynt: "bu arabanın içine şeytan kaçmış"

Öncelikle geçmiş olsun sinir bozucu bir durum. Aracınızda beyni varmı bilmiyorum ama beyinde bir sıkıntı olabilir. Bobinlerine muhakkak baktır.

teşekkür ederim, gazın beynine baktıracağım ilk fırsatta...

aracınızın teknik özelliklerini bilmiyorum, benim 1993 model suziki 5 kapı 1,6 v vitaram var benim başıma gelen olayda sizin gibi idi araç titreme yapardı. giderken gaza basılı olduğu halde titrer, yavaşlayıp tekrar hızlanıncada yapardı. ben aracımı ustama götürüdüm oda lpg takan servise yönlendirdi ve sonuş enjektürlere bağlanan lpg aparatından kaynakladığı çıktı çok şükür şu an bir problem yok. inşallah sizde ne kısa zamanda aracın arızasını giderirsiniz saygılar.

çok teşekkür ederim...

saygılar bizden...

Geçmişolsun.
Bende toyotayı aldığımda ustanın biri bi el attı tüp ayarı altüst oldu.
En az 10 kere sanayiye gttim 10 kere ayar yaptırdım.
Deyiştirdiğim bujiler artı masraflar boşa gitti.
Hava girişinin 4/3 ünü kapattık, tüp flitresini deyiştirdik ve klasik yöntemle ayar yaptık.
Makina ayarı arazi arabalarına az geliyor.
Sonuç mutlu son.

öncelikle teşekkür ederim,

şu ana kadar akü dediler değiştirdim, distribütör kapağı dediler değiştirdim, endüksiyon bobinine giden kablolardan birini değiştirdim...
bundan sonraki aşamada tavsiyelerinizi de söyleyeceğim ustaya... henüz tanı bile konmadı tüpten olduğuna emin olsam komple söktürüp yenisini taktırmayı bile düşünüyorum...
ama işte meselenin can sıkıcı yanı, arabanın içine şeytan girmişten başka tanının konamamış olması...

benimde çok uğraş verdiğim arızaya benziyor.
bana usta tüpten dedi.gittim oda gaz benzini takip eder,önce benzinde normala getirin sonra bakalım demişti.
gaza basınca stop edecek duruma gelmesi,anormal çalışması,zor çalışması.
banada birçok arıza saydılar.sonunda götürdüğüm servisde sağına soluna baktıkdan sonra motor kısmında benzin somununu gevşetip
kontağı aç kapa yaparak yeterince tazzik olmadığını ve sorunun benzin pompası olduğunu söyledi.
değiştik benznde düzeldi,gaz ayarından sonra tamamıyla eski sağlığına döndü.
tabi bunun için 13 gün aracımdan uzak kaldım.
sizde benzin pompasına bi baktırın derim.
saygılar.

Evet bence de akışmetreyi bi kontrol ettirin zira eski arabamda akışmetre arızalı olduğu için bende sorun yaşamıştım.İnşallah çözersiniz sıkıntılı bi durum..

geçmiş olsun,bende buna benzer sorunlar yaşadım,böyle ufak tefek ayarlarlada geçmiyor.Size tavsiyem:öncelikle ateşleme bobinlerine,kondansatörüne(şayet dolu ise egsozdan tahliyeyi rahat yapamaz ve ateşleme problemi doğar buda benzinin yanmadan atılması demekdirki 90km'de 100tl yakar) ve olabileceklerden en kötüsüde trigel'den kaynaklanır,gevşemesi durumunda bile ateşleme sırası bozulabilir.problemlerinden tez zamanda kurtulman dileği ile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR