Ynt: Bu Araba Adam Olur Mu?
Merhaba,Oğuzhan kardeşimizin dediği gibi,bu haldeki aracı alıp bir otomobil imalatçısı imişçesine davranabilirsiniz.
Fakat işte bu durumda aracı bedavaya almalısınız ki masraflara başladığınızda yandım demeyesiniz.
Üzerinde kullanılacak pek bir şey kalmamış olduğunu tahmin ediyorum.Çıkma yada yeni çok parça almanız gerek.
Ayrıca kaporta aksamında da oldukça fazla çürükler ve yeniden yapılması gereken yerler olduğu gözüküyor.
Bildiğiniz gibi Niva monokok şase dediğimiz yapıda yani merdiven şasesi olmayan bir araçtır.
Zaten yürüyen,binilen dıştan iyi gözükenlerinde bile yıllara bağlı olarak çürümesi hızlı olan bir araçtır.
Bunlardan başka işleyen demir ışıldar lafı doğrudur.Fotodaki gibi her yeri açık,yatan araç çok daha fazla çürür.
Alt takımı tutan yerlerin çürüdüğünü de tahmin etmek zor değildir.Aracın altınızda dağılmaması için ayıklamak şarttır.
Naçizane tavsiyem,bütçe hesabını iyi yapıp,Oğuzhan kardeşimizin dediği gibi maksadınıza uygunsa almanız.
Çünkü,öldü denilen araçların diriltilip tekrar yollara kazanıldırıldığını çok gördüm.Fakat astar yüz meselesi de gerçek.
Ya inat etti arkadaşlar ya da gerçekten bulunmayacak nadir araçları dirilttiler.Niva'da ise alternatifiniz daha çoktur.
Düzgün,bakımlı,fiyatı uygun araç bulabilir,lastik,vinç gibi az masrafla hem yola hem araziye girebilirsiniz.
Zaten doğuştan başarılı bir araçtır.Şahsi tecrübe ve bilgilerimden bazılarıdır,faydalı olmasını umarım.