Branda Kumaşı-yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,435
Ynt: Branda Kumaşı-yardım

Verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ediyorum.1980 CJ5 in üzerinde orijinal metal kabin olmasa, veya yaz dönemlerinde çıkarıp tenteli kullansam daha modern sözünü ettiğiniz tür kumaşları kullanırdım ama bu 1962 Willys için hem kısmen askeri ve hemde klasik görüntüsünü korumuş olmayıda önemsiyorum.O nedenle pamuklu branda kumaşı üzerinde duruyorum.Anladığım kadarıyla bu ve benzeri askeri malzemelerde kullanılan kumaş " Numbered Duck" dedikleri gruptan #8 olanı.Ağırlık ise 18onz/yard kare.
Dediğiniz gibi dışarıda var.Öncelikli olarak iç piyasada hem renk hem de standart olarak bu kumaşı bulabilmenin çabası içerisindeyim.Ulaşacağınız bilgi olur ve paylaşırsanız memnun olurum.

Etiketler

Benim de eskiden özenerek yaptığım bir 59 Land Rover'im vardı, tercihinizde haklısınız. Hatırlar hatırlamaz iç piyasadan kaynak ismi yazacağım.

Bu Willys birlikte yaşlandığımız ve dağ tepe yıllarca kader arkadaşlığı yaptığım bir jeep.

Resim 004.jpg

Resim 016.jpg

Seyit, neredeyse birbuçuk yıldır elbirliğiyle sanal ortamda tente dikiyoruz ama bir türlü hayata geçiremedik. Elini çabuk tut, sonbaharın yarısını yedik kışa girmek üzereyiz. Korkarım sonunda üzerine naylon çekip öyle dolaşacaksın Willys'le :smiley:

Emin,sorma.Willys'i Mayıs başı bakıma aldığımda sanayideki tüm işlerin Temmuz ayı ilk haftası,olmadı 10-12 si gibi bitip tentenin dikim aşamasına geleceğimi hesaplamıştım.Bildiğin gibi en son kapılar için kasacıya bıraktım ve hala oradan çıkamadım.Kompozit olayında işi yapacak kişi beni 20 gün oyaladı ve geçen hafta elindeki işlerden dolayı en erken 1 ay sonradan söz etmeye başlayınca ben kompoziti aldım ve şablonu kendimiz çıkarıp dekupajla nihayet kestik. Ufak tefek işleri tamamlanınca ordan kasa ve kapılar boyacıya gidecek.
Yağmurlarda başladı.Korkarım naylon-branda paket yapıp baharı beklemek zorunda kalacağım.

Kasa ve kapı işi şekillendiğine göre ölçüleri alıp uygun kanvası bulana kadar geçen yıl hazırladığın brandayla bir tente dik. Hem elini alıştırmış olursun hem belki kışı geçirtecek kadar iyi birşey çıkar ortaya.

Sent from my phone

Ön siper farkı var.Ayrıca taşıyıcı boru sistemi 7cm kadar geriye alındı.Kapı kasa farkı da cabası.Böyle olunca eski tente hiç uymuyor.Kaldı ki,boya sonrası kaportacı da sökülmüş olan yerler tekrar takılırken eski branda üzerindeki bazı hırdavat aksamı söküp almış ve tenteyi atmıştım.
Şimdi dediğin gibi bazı ölçüler alıp evde en azından tavan kısmını dikmeye çalışacağım.Artık makinayı bahçeye taşıma şansım kalmadı.Sanırım en arka kısmı için tavanı üzerinde biraz elle çekip arka kenarı sistem üzerinde çizmem ve ona göre kesmem gerekecek.Arka parçayı yine aynı şekilde biçimlendirip hiç olmazsa bir tavan dikebilmenin kaygısı içindeyim.Bakalım ne yapabileceğim,doğrusu ben de kabus görüyorum.
Sanırım bu sene jeepi Arctic uyku tulumuna girip öyle kullanmam gerekecek.

Yaptığın bakım ve değişikliklerle Willys orijinal ölçülerine geldiğine göre neden orijinal tente düşünmüyorsun. Çok hafif kusurları olan tenteler ucuz fiyatlarla ara sıra ebay'e düşüyordu. Hatta bir ara örnek diye bana linklerini göndermiştin. Tenteyi dikene kadar geçici çözüm olmaz mı.

Sent from my phone

Emin,eBay de satılan tenteler esas itibariyle Bestop üretimi,vinyl/polyester karışımı malzemeden ve daha çok AMC CJ serisine uygun olanlar.Willys ve Kaiser dönemi için olanları da var fakat aynı malzeme.Bu tenteler AMC CJ ler ve Chrysler Wrangler serilerinde biraz güzel durabiliyor ama şu erken dönem jeeplerde o tenteleri görünce adeta kan tutması gibi birşeyler oluyorum.Alenen sırıtıyor.Işıl ışıl parlamıyorlar mı,görünce sinir oluyorum.
Pamuklu branda kumaşından arada bir M 38A1 tenteleri ya sadece tavan kısmı veya bazen iki yan parça olarak biryerlerden eline geçmiş birileri tarafından satılıyor fakat neredeyse toplamalık bir jeep fiyatı.Kaldı ki kapı bölümleri uymaz çünki onlarda kapı kasası yok.Tel kapı dediğimiz kapı modeline göre dizayn edilmiş durumdalar.Kapı boşluğu üst ve arka kısmında tente kenarları boru şeklinde dikilip kasa görevi yapmak üzere içine 8mm civarı yuvarlak demir geçiriliyor.Yani alacağım öyle bir tenteyi de yeniden modifiye etmem gerekecek.Ayrıca M38 ve M38A1 tente taşıyıcı boru sistemi bu iki modele özgü ve benimkinden farklı.
Şimdilik düşündüğüm Willys nihayet elime geçerse bazı ölçüler alıp belki bir-iki sefer 4.kata in-çık yapıp evde geçici bir tavan dikmek.Şehrin göbeğinde ve 4. kattan sürekli prova etmek,üzerine tak-çıkar biryerlerini ölçüp çizmek için inip çıkmam mümkün görünmüyor.Geçici tavan oluşturabilirsem iki yan ve arkayı yağışlı ve soğuk günlerde naylon/branda birşeylerle kapatıp baharı beklemekten başka şansım kalmadı.

Teşekkürler,Ercan.Sanayiden az önce geldim.Başka mani keder olmazsa önümüzdeki Salı kapıları boyanmak üzere teslim alacağıma söz verdiler.Yapılan işler; her iki yanda kapı boşluğu altlarındaki etek kısımlarda küçük çaplı bir-iki yerde boya kabarması vardı.Boya kazındı ve lokal müdahale yapıldı.Bir de erken dönem jeeplerin tamamında yolcu koltuğu altında bulunan takım dolabı içine denk gelen taban sacının sağ dış kenara doğru olan kısmında biraz çürüme görüldü.Ben o dolabı tamamen söktürüp alt kısma gereken müdahaleyi yaptıktan sonra tekrar kaynak ettirmeyip civatalı yaptımki ilerde gerektiğinde her türlü müdahaleyi kolayca yapabileyim.İçime sinmediği için komple kazıttırıp zımpara ettirdim ve önce çinko fosfat bazlı astar atıp ardından komple boyattım.Sökülen elektrik tesisatı yerine takıldı ve iki adet kapı kasaları ile birlikte kapı yüzleri 4mm kompozit malzeme olmak üzere yeniden yapıldı.Şu an kapıların yapıldığı kasacıda.Şayet Salı günü teslim alabilirsem iki kapı ve kasaları boyanacak.
Mayıs başlarında bu işler için sanayiye aldığımda şu ana kadar olan işlemlerin tamamının Temmuz ayı ilk haftası,olmadı Temmuz 10 gibi bitmiş ve tente aşamasına gelmiş olacağını tahmin ediyordum ama işte Eylül sonu.
Tenteyi kendim dikmek istiyorum.Ben merkezde ve 4. katta oturduğumdan dikiş makinasını evi bahçeli olan yeğenime nakledip orada yapacaktım.Mevsim çok gecikti ve artık o imkanım kalmadı.Şimdi uzaktan uzağa yağmura ve kara karşı en azından geçici bir tavan dikebilirsem,camlarıda takılınca kapılarla birlikte tavan kısmı en azından ön bölümü koruyacaktır.Arka tarafın da yanları ve en arkası için naylon/branda bir paketleme ile bizim tente bahara kaldı gibi görülüyor.Artık bu kışıda CJ5 le geçireceğiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR