Branda Kumaşı-yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,436
Ynt: Branda Kumaşı-yardım

Bu kırmızı kapı resmini biliyorum yurt dışında bi hardtop imalatçısının resimleri. Benim paylaştığım istanbulkilitin sattığı ürün ve kendi eski aracımın hardtopunun resimleri ve kilitte tadilat yok alındığı gibi takıldı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler

seyit' Alıntı:
Teşekkürler Osman bey.Evet Duct Canvas olarak batıda da bilinen ve dışarıda hem renk ve hemde kalınlık olarak çeşidi çok olan bir ürün.Körfez Savaşlarına kadar olan dönemde ( 2. Dünya Savaşı,Kore Savaşı,Vietnam Savaşı ) ABD malı askeri palaskalar bile bu üründü.Yani halıflex kalınlığında hatta biraz daha kalınları bile var.Batılılar bunu numaralandırmışlar ve amaca uygun renk dışında kalınlığı ve dokuma sıklığını/gramajını seçmek mümkün. Tüm sorun yurt içinde uygun gramaj ve renk konusunda kapkaranlık bir odada yürümek.Sitelerde doğru dürüst bilgilere ulaşmak mümkün olmuyor.Karşınıza ya hep sektörel ilanlar çıkıyor,ya da bildiğimiz şemsiye.kamyon tentesi,yaz bahçesi-kış bahçesi vs yapan insanlar ve onlarda bu malzemeyi zaten kullanmıyor.Yani biryerlere ulaşmak çok zor.Bu bezin 8-10-12 numarası olup üstelik parafinlenmeden kullanmak mümkün( askeri araçlarda olanlar) ama yok işte,bir türlü ulaşamıyoruz.Gerçi Emin beyin verdiği linkte bazı olasılıklar görülüyor.Onlardan numune istedim bakalım gönderirlerse inceleyip sipariş verebilirim.
Yine de sizin GAZ 69 tentesi satanlardan bilgi alabilirseniz iyi olur.Acaba ne kalınlıkta?
GAZ 69 orijinal mi? yoksa tadilat gördümü? Türkiye'ye ilk gelen seriler Orman İşletmesinde hep sekman kaynatmışlardı.Ruslar ihraç üründe kendi soğuk iklimleri dışındaki faktörleri o zaman pek dikkate almamıştı sanırım.Fakat arka kısımda oturmak keyiflidir.Adeta çekme kat gibi biraz yüksekten bir görüş alanı vardır.
İlk modellerine dikkat ederseniz Willys MA modele çok benzer.ABD zaten bu MA ların neredeyse tamamına yakınını Rusya'ya satmış.Ruslar da bu modeli esas alıp kendi GAZ üretimini başlatmışlar

Bu güzel, konuya benden daha çok hakimsiniz. Araştıracağım bir bilgi edinince haberdar ederim.

Benim Gaz69 da Orman işletmesinden çıkmaymış. Sekman kaynatmasını duymamıştım ama belirttiğiniz nedenden dolayı üst kapak contası yakmak gibi bir üne sahip. Aracımız tadilat görmüş ve görmeye devam ediyor. Buradan bakabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95298.0

ercanaslan' Alıntı:
Bu kırmızı kapı resmini biliyorum yurt dışında bi hardtop imalatçısının resimleri. Benim paylaştığım istanbulkilitin sattığı ürün ve kendi eski aracımın hardtopunun resimleri ve kilitte tadilat yok alındığı gibi takıldı

Sent from my iPhone using Tapatalk
Anladım.Ben Türkiye'de " Mandallı kabin kilidi" adı altında satılanların resimlerini incelemiştim.Aslında o topuz üzerlerinde hiç yok,fakat takılacak şekilde içi klavuzlu yuvası mevcut.Uygun çap/diş te bir topuz alıp takılabiliyor.Sizdeki gibi içeriden ayrıca mandallı olanı görmemiştim.Birde o firmayı inceleyeyim.

osman' Alıntı:
Bu güzel, konuya benden daha çok hakimsiniz. Araştıracağım bir bilgi edinince haberdar ederim.

Benim Gaz69 da Orman işletmesinden çıkmaymış. Sekman kaynatmasını duymamıştım ama belirttiğiniz nedenden dolayı üst kapak contası yakmak gibi bir üne sahip. Aracımız tadilat görmüş ve görmeye devam ediyor. Buradan bakabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95298.0
Bu Helga-Olga meselesi gibi ben de sabah sabah jeep le yatıp Gaz la kalktım.Verdiğiniz linki epey inceledim.
Toplam kaç adet gelmişti onu hatırlamıyorum ama Tokat Orman İşletmesinde en az iki tane olduğu aklımda.Sanki toplamda 4 taneydi gibi hatırlıyorum.Ard arda sekman kaynatıyor olmalarından dolayı resmi plakalı ömürleri fazla olmadı.İhale edildiler.Diğerlerine ne oldu bilmiyorum fakat iki tanesi burada sivil plakaya geçti.Bir tanesi kısa süre sonra kayboldu,sanırım biryerlere satılıp gitti.Diğeri üzerine metal kabin yapılmış olarak üç-beş sene öncesine kadar durdu.İlk çıkan hurda yasasında o da kayboldu.

Merhabalar
Bu kilit mevzusu benim kafalara yatmıyor o kirmizu kapıdaki gibi yapsakta diğeri ginoee yapsak her ikisindede yan kapıyı gidipte acmak gerekiyor. Merkezi kilit olayı uyduramadim. Her seferinde araca binerken iki kapiyida teker teker açmak gerekecek. Buda can sıkıyor. Sizce nasıl bişey yapılabilir.?

HTC Desire X dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre bey,benim kapı dizaynım biraz farklı ve standart dışı ancak kapı iskeleti yine "tel kapı" tabir edilenden fakat yuvarlak demir yerine kare demirden olacak.Ayrıca kapılar tam ortadan kırma kapı ve üst parça belden kırılıp alta doğru katlanıyor.Eski halinin fotoğrafını da ekliyeceğim.Şimdiki sistem de prensip olarak aynısı.Üst parça katlandığı için dış kapı kolunun yuva içine gömme olması gerekiyor aksi taktirde katlanan kısım dış kapı koluna dayanıyor.Eski kapılarda bu yuvaları kendimiz yapmıştık.Bu kez daha orijinal olsun diye amaca uygun hazır malzeme araştırdım ve bu kabin kilitleri dahil birçok şeyi inceledim.Sonunda en azından kendi sistemim için kapalı kasa kamyonetlerde kullanılan mandallı kilitlerden nihayet iki adet aldım.Bunların derinlik ve genişlikleri benim için çok ideal ölçülerde.Sadece boyu gereksiz derecede uzun.Enine kesip ortadan parça çıkarıp tekrar kaynatınca sorun çözülüyor.Üzerlerindeki mandal tertibatı vs bana gerekmiyor,onlar sökülüp atılacak .Mevcut kilitleri arka yüzüne 4 adet delik açıp civatalamak kalıyor.Bu kilitler traktör kabin kilidi olup "eski tip" diye geçiyor ve sağ kapı ister anahtarla dış kapı kolundan, ister dışarıdan kilitlemeden üzerinde var olan sistemi gereği içeriden de kilitlenip açılabiliyor ki bu da sizin şikayet ettiğiniz sorunu çözüyor.Ben de zaten sağ kapıyı hep içerden kilitleyip açıyorum ve dışarıdan diğer tarafa dolaşmak zorunda kalmıyorum.Sanırım ekli resimler size fikir verecektir.ancak sizin kapılara bu ne kadar uygulanabilir doğrusu fikrim yok.

Jeep 3.jpg

Jeep 10.jpg

KABÄ°N KÄ°LÄ°DÄ° E.M.KOLLU SOL-002.036-640x4

Kapı-sol taraf.jpg

001-A.jpg

Kilitler sağ ve sol olarak satılıyor. " A" yazanı dikkatle incelerseniz içeriden kilitlemek için küçük bir parçanın daha olduğunu göreceksiniz.

004.jpg

bu branda kumasini yat malzemesi satan yerlerde var.albayrak tenteyle iletisime gec gidebilirsen yerlerine git kumasi al.aldigin kumasla atakoy marinanin onarim yerine git orda dikim yapan bi kac kisi var yonlendirirler.2-3 yil once yata yaptirmistik rehberi kurcaladim ama silmisim numaralari.istedigin kumas onlardada vardir ama yat malzemesi olunca fiyat sisiyor elbet.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

oguzhan3434' Alıntı:
bu branda kumasini yat malzemesi satan yerlerde var.albayrak tenteyle iletisime gec gidebilirsen yerlerine git kumasi al.aldigin kumasla atakoy marinanin onarim yerine git orda dikim yapan bi kac kisi var yonlendirirler.2-3 yil once yata yaptirmistik rehberi kurcaladim ama silmisim numaralari.istedigin kumas onlardada vardir ama yat malzemesi olunca fiyat sisiyor elbet.

Dediğin gibi adı yat malzemesi olunca işin şekli değişiyor.Tahta kayık malzemesi satan yerler olursa kulağa daha hoş geliyor.Yurt dışında branda üzerine faaliyet gösteren adresler var ve posta ücreti kabarmasa fiyat daha ucuz.Posta ücretiyle yatcılardaki fiyat civarında.İthal olmayıp yerli üretim üç aşağı beş yukarı bu ürün yokmu acaba? Keten dokuma olmak kaydıyla.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Seyit Abi,

Bugün buldım, belki işine yarar.

http://autoplachty.euweb.cz/english.html

Teşekkürler,Osman bey.Bunlar her nekadar dikilmiş -hazır olarak satıyor olsalar da kumaş olarak gönderip göndermiyeceklerini sormak gerekiyor.
Hem hangi tip/tür/ kalınlıkta branda kumaşı kullanıyorlar ve hemde bunu kumaş olarak yolluyorlar mı soracağım.
Bu arada zaman içinde tekrar su geçirmez işlem uygulaması gerekebilir diye ayrıca parafin ve terebentin konusunu da incelemeye aldım.
Tekrar teşekkürler.

Merhaba Seyit Bey,
23-28 Eylul tarihlerinde Pendik Marina da Boat Show var. Istanbul' da yasiyorsaniz oraya ugrayip kumas bakabilirsiniz. Tekne icin uretim yapan firmalar da katiliyorlar fuara.

SEVAL' Alıntı:
Merhaba Seyit Bey,
23-28 Eylul tarihlerinde Pendik Marina da Boat Show var. Istanbul' da yasiyorsaniz oraya ugrayip kumas bakabilirsiniz. Tekne icin uretim yapan firmalar da katiliyorlar fuara.

İlginize teşekkür ediyorum.Ne yazık ki İstanbul'a 1000 Km uzaktayım.Her ne kadar ABD standartlarına göre iki adım ötesi gibi olsa da Türkiye ölçeğinde uzun mesafe.
Ayrıca tekne /yat işinde bildiğim kadarıyla hep polyester türü kumaşlar var.Pamuklu dokuma olup " Numbered Duck Canvas" dedikleri kumaşı pek kullanmıyorlar sanırım.Denize de hep uzak yaşadığımdan bu bilgiler biraz kulaktan dolma.Yanılıyor olabilirim.
Ancak konuyu takip etmiş arkadaşlardan orayı ziyaret edenler olurda bu konuyu da hatırlayıp öyle bir kumaşın varlığını tesbit edip adres temin ederek bildiren olursa kuşkusuz minnettar kalırım.
Tekrar teşekkürler.

Zamanında yaptırdığım indantran boyalı (renk haslığı yüksek) 380-400 gr/m2 kanvas kumaşım var.
Ancak koyu lacivert :(
Eğer işinize yarasa bildirin.
300- 400 metre kadar var elimde, size birkaç metre yeter sanırım.

Teşekkürler,Oral bey.Jeep koyu yeşil.(şu an ki rengi yukarıdaki eski fotoğraftan daha koyu ve askeri renge daha yakın) Öncelikli tercihim bej,koyu bej ve haki tonlar.Lacivert nasıl durur doğrusu gözümde tam canlandıramıyorum.Gramaj olarak hiç fena değilmiş.Benim asıl aradığım 510 gr/metrekare fakat sizdeki buna oldukça yakın bir gramaj.
Kapılarda soft door olursa 12-13 metre civarı kumaş gerekiyor( en=140 cm olarak)Aslında kapılar hard door ama üzerini aynı kumaştan kaplama gibi bir düşüncem var.Aksi takdirde 10 metre civarı gerekiyor.
Renk konusu kafamda netleşirse size bildiririm.
Tekrar teşekkürler.

Ne zaman isterseniz.
Ayrıca ihtiyacınız olan renk ve gramajda bir kumaş duyarsam haber veririm.
Aslında size 1000 denye cordura da öneririm, 400 gr m2 civarındadır ve bilinen en sağlam kumaşlardandır, askeri çantalarda kullanılır. Polyamid esaslıdır. tekstürize iplikten yapılır ve görünümü pamuğa çok benzer. ABD de bir çok firma metre ile internetten her renk satıyor, m si 8-10 usd civarında. Nakliye dahil 150 euro altında tutarsa gümrük ödemeden sahip olabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.