BRAKE ışığı yanıyor neden (Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,388

foremost

Zirve
Yer
adana
arkadaşlar daha yeni gösterge panelinde brake adında frenle alakalı bir ışık peydah oldu bazen frene bastığımda sönmekte ama rolantede çalışırken yanıyor bende frenle alakalı olduğunu düşündüm ve kullanmaya çekindim aracımı ne olabilir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: BRAKE ışığı yanıyor neden (Yardım)

foremost' Alıntı:
arkadaşlar daha yeni gösterge panelinde brake adında frenle alakalı bir ışık peydah oldu bazen frene bastığımda sönmekte ama rolantede çalışırken yanıyor bende frenle alakalı olduğunu düşündüm ve kullanmaya çekindim aracımı ne olabilir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim teşekkürler :smiley:

yenı model gosterge tablosu mu taktınız? resım alabılırmıyım bende aldım ama daha taktırmadım? taktırırken nelere dıkkat etmelı? bence baglantıda bır sorun vardır cunku yenı nesılde heryerınde jaklar soketler var ben eskısını kurcaladıgımda dırek baglamıslar tam felaket benımkısı :smiley: frene basınca sonuyosa bısey olmaz ya eskı tabloda dıagnostık mı vardı da brake yanınca duruyoduk fren pedalı şişince fren hıdrolıgı bıtmıs dıye tekrar koyup devam edıyoduk :smiley:

şase alıyorsur kablo baglantı temas sorunu vardır
firan hidrolıgı azalmış kacırıyordur
el firenı müşürü rarızalı olabiılrsürekli basılı kalıyordur firene basdığınızda sönüyordur.

arkadaşlar yağıştan sonra olmaya başladı daha aracı yerinden kıpratmadım şaseden şüpheleniyorum birde gösterge yeni değil 93 model ve elimdeki atölye el kitabinda bu uyarının motor çalıştıktan sonra sönmesi gerektiğini belirtiyor yanı akü ışığı gibi çalıştıktan sonra sönecek ancak bende zaten hiç yanmıyordu çalıştırırken bile şimdi işler iyice karıştı frene bastiğimda sönüyor sonra yine yanıyor enteresan ;D

Defenderınız size şaka yapıyordur. İlgisiz bıraktıysanız olabilir.

şaka bir yana sorunu çözünce neden yaptığını paylaşırsanız sevinirim.

Dr özhan arkadaş olabilecek tüm arızaları söylemiş el freni tabancasındaki müşür gevşek olabilir balata aşınıp hidrolik tankının seviyesi düşmüş olabilir balatalara bağlı olan kablolarda kısa devre olabilir aklıma gelen bunlar

japon' Alıntı:
Defenderınız size şaka yapıyordur. İlgisiz bıraktıysanız olabilir.

şaka bir yana sorunu çözünce neden yaptığını paylaşırsanız sevinirim.
samet bey sanırım haklısınız bana şaka yapıyor biraz ilgisiz kaldı ondan heralde ben büyük ihtimal olarak fren müşürü kısa devresi diyorum çünkü frenlerde birşey yok frenlerde yeni müşürde el freni desen komple yeni değişti hafta sonu iyice bir elden tekrar geçireyim bakalım sizlere bildireceğim elimde el kitabıda var ancak ona takılırsam iş uzar biraz karışık çünkü kitap arkadaşlar en kısa sürede sonuca ulaşmam gerekiyor fren şakaya gelmez ;D

foremost' Alıntı:
samet bey sanırım haklısınız bana şaka yapıyor biraz ilgisiz kaldı ondan heralde ben büyük ihtimal olarak fren müşürü kısa devresi diyorum çünkü frenlerde birşey yok frenlerde yeni müşürde el freni desen komple yeni değişti hafta sonu iyice bir elden tekrar geçireyim bakalım sizlere bildireceğim elimde el kitabıda var ancak ona takılırsam iş uzar biraz karışık çünkü kitap arkadaşlar en kısa sürede sonuca ulaşmam gerekiyor fren şakaya gelmez ;D

defenderın el kıtabında ne anlatıyo olabılırkı :smiley: ??? -kırılmadıysa degıstırmene gerek yok - bozulana kadar devaam et - motor stop ettıyse mazoytu bıtmıstır gıbı seyler yazar bence :smiley: şaka bı yana özhan bey zaten acıklamıs nedenlerını

foremost' Alıntı:

:smiley: defenderı seviyorurm...

Fren hıdrolıgı eksik değilse:
Fren hıdrolık deposunun kapagındakı fıslerı kontrol edın. Fıslerde sorun yoksa kapagı açın kağın altındaki beyaz plastık parcanın ıcındekı ufak pıston yukarı asagı hareket edıyor mu bakın. Yukarı asagı hareket edıyor ve gostergede ısıkla ılgılı bır degısıklık yoksa bu pıston devreyı tamamlamıyordur. Fıslerı cıkartıp dırekleyınce lambada degısıklık oluyor mu?
El frenı cekıldıgınde gostergede lamba yanıyor mu?

tahmını sorunlar.
el frenı musur kablosu yerınden cıkmıs , sağa sola çarparak sase alıyordur.
fren hıdrolıgı sevıye musuru veya tesısatında sorun vardır.

vosdost' Alıntı:
Fren hıdrolıgı eksik değilse:
Fren hıdrolık deposunun kapagındakı fıslerı kontrol edın. Fıslerde sorun yoksa kapagı açın kağın altındaki beyaz plastık parcanın ıcındekı ufak pıston yukarı asagı hareket edıyor mu bakın. Yukarı asagı hareket edıyor ve gostergede ısıkla ılgılı bır degısıklık yoksa bu pıston devreyı tamamlamıyordur. Fıslerı cıkartıp dırekleyınce lambada degısıklık oluyor mu?
El frenı cekıldıgınde gostergede lamba yanıyor mu?

tahmını sorunlar.
el frenı musur kablosu yerınden cıkmıs , sağa sola çarparak sase alıyordur.
fren hıdrolıgı sevıye musuru veya tesısatında sorun vardır.
söylemiş olduğunuz bu sorunları tek tek deniyeceğim ve el fireni çekildiğinde evet lamba yanıyor ama el fren lambası yanıyor ben bu testleri yapıp bilgileri aktaracağım :smiley:

El frenı ıle hıc ugrasmadan dırek hıdrolık kutusunun kapagına bakın. Sorun % 90 ordan kaynaklanıyor. Hıdrolık kapagı ford taunuslarla uyuyor dıye hatırlıyorum.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR