Boracay - Filipinler - 2 Ay

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan whitebarsik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,282

whitebarsik

Ana Kamp

Ekli dosyalar

• IMG_7801.JPG
    IMG_7801.JPG
    146.7 KB · Görüntüleme: 223

Etiketler

Ynt: Boracay - Filipinler - 2 Ay

Dubai Havalimanı uyanık oglu uyanık. Uyuma odaları 2 kişi saatlik 50 dolar civarı. Ne var koltukta kestir biraz diyebilirsiniz. Ancak amcalar sagolsunlar tum koltukları oyle dizayn etmişlerki uzanmanıza yada uzun oturmanıza imkan yok. Bu durum keyifsiz oldu tabi. Emir kendi arabasında mışıl mışıl uyudu. Bizde oturur pozisyona yakın sekilde kestirdik arar ara.

Dubai havalimanı freeshop'u da hiç ucuz değil bu arada. Bazı seyler baktık ama fiyatlar Turkiye ile aynı.

Neyse gel zaman git zaman ucak saati geldi. Gecikme olmadı. Yaklasık 300 kişilik ucakta topu topu 50 kişiydik. Nerdeyse 5 kişiye bir hostes düşüyordu. Dubai havalimanında uyuyamamanın acısını ucakta cıkardık. Mışıl mışıl uyumusuz. Dubai-Manila 8.5 saat suruyor. Manila'ya ogle saatlerinde indik. Inerken yaklasık yarım saat Manila ustunde dolandık. Indıkten sonra ogrendikki Manila radar sistemi bakıma alınmıs. Bir cok ucus iptal edilmiş ve gecikmeler olmuş. Bizim Manila-Kalibo ucagımızında saati 1 saat ileri alındıgını mail ile ogrenmiştik.

Eger havayolu şirketi tarifeli ucagın kalkıs saatini 15 dakikadan fazla degiştirirse ipler yolcunun eline geçiyor. Isterse iptal eder parasını geri alır - isterse ucus tarihini 7 gun sonraya yada 7 gun oncesine cekebilir - isterse başka havayoluyla ucup parasını sefer saatini degiştiren sirkete fatura edebilir. Biz Manila'ya indikten sonra 8 saat bekleyecektik orjinalde. Hemen aynı terminal binasında check in icin gittik. Megerse 1 saat sonra Kalibo'ya ucak varmış. Hemen o ucaga biletlerimiz cevirttik. Hos o ucakta 2 saat rotar yaptı ama biz orjinal planımızdan 5 saat once Kalibo'ya varmıs olduk. Hemen 50 TL civarı odedigimiz otelimize gectik. Aksam yemegi icin pizza soyleyip bir guzel uyuduk. Yarın sabah 2 saatlik otobus yolculugu ile Caticlan'a gecip 5 dakikalık tekne yolculugu ile Boracay'da olacagız.

IMG_7806.JPG

IMG_7821.JPG

IMG_7825.JPG

IMG_7834.JPG

Ekli dosyalar

• IMG_7776.JPG
    IMG_7776.JPG
    147.5 KB · Görüntüleme: 412

Kusura bakmayin biraz ozel olacak ama
Siz Turk standartlarina uymuyorsunuz:smiley:

Naparsiniz aylarca orada ne yer ne icersiniz ne is yaparsiniz ,
daha dogrusu
Nasi gecinirsiniz!

Genel bilgi olarak :

Boracay yaklasık 12km karelik bir ada. 5 km'lik beyaz kumlu plajı ile ünlü. En yakın adaya kucuk motorlarla 5 dk'da ulasım saglanabiliyor. Zaten buyuk adaya varınca 500 metre ileride Caticlan havaalanı var. Ancak Caticlan havalimanı cok kucuk bir havalimanı o yuzden 40-50 kişilik peraneli ucaklar inip kalkabiliyor sadece. Manila Caticla arasında gunde belki 20 sefer var. Bu havalimanını kullanmanın 2 maliyeti var. Birincisi bilet fiyatları pahalı ve ikincisi sadece 10kg bagaj hakkınız var. Bu yuzden biz Manila'dan Kalibo'ya uctuk. Kalibo'da 1 gece kalıp 2 saatlik otobus yolculugu ile Caticlan havaalanına gelip hemen yanındaki tekne iskelesinden 5 dk'da Boracay'a gectik.

Kalibo nasıl derseniz bir kac resim ekledim bu post'a. Fakir bir yer. Aslında Filipinlerin geneli gibi.

IMG_7826.JPG

IMG_7832.JPG

IMG_7837.JPG

IMG_7840.JPG

IMG_7844.JPG

cosaner' Alıntı:
Kusura bakmayin biraz ozel olacak ama
Siz Turk standartlarina uymuyorsunuz:smiley:

Naparsiniz aylarca orada ne yer ne icersiniz ne is yaparsiniz ,
daha dogrusu
Nasi gecinirsiniz!

Şimdi bu olay kafama takıldı.
Bu arkadaşımız ballı ballı anlatıyordu.
Filipinlere gitti ailesiyle
Özellikle ,kimsiniz ne yaparsınız vs dıye sordum. Hiç beni duymadı bile.

Yakın zamanda bu bölgede bir doğal afet oldu.
Binlerce insan öldü, kayboldu.

Üzülüyor ve merak ediyorum.
Ne oldular acaba,
Bu aileyi gezenbilirden tanıyan bilen varmıydı??

Selamlar

Malesef tayfundan dolayı 5 gun elektrik kesildi. Jeneratoru olan bir otele gectik.
Internet baglantısı hala cok cok cok kotu. Biz iyiyiz.Tatile devam ediyoruz. Cepten cok zor internete baglanıyoruz.
Internet calısınca yazmaya devam edecegiz

Geçmiş olsun, iyi olmanıza sevindim. Ben de Manila üzerinden Puerto Galera'ya gitmiştim. Filipinler çok muhteşem bir doğaya sahip ve çok çok ucuz. Tadını çıkarın :smiley: Boracay dalış açısından iyi midir?

Geçmiş olsun, sizden iyi haberlerinizi alabildiğime çok sevindim.Sağlık sorunlarına dikkat.Tekrar geçmiş olsun.Ergun

valla televizyonda tayfun haberini duyunca ilk sizler aklıma geldiniz, iyi olmanıza çok sevindim.inşallah çok sıkıntı yaşamadan tatilinizi bitirip sağ salim dönersiniz..

Deep' Alıntı:
Geçmiş olsun, iyi olmanıza sevindim. Ben de Manila üzerinden Puerto Galera'ya gitmiştim. Filipinler çok muhteşem bir doğaya sahip ve çok çok ucuz. Tadını çıkarın :smiley: Boracay dalış açısından iyi midir?

Boracay Filipinlerin gözbebeği ancak tamamen turistik bir yer. Asıl Palawan ve Batangas Scuba'nın kalbi. Özellikle Palawan, deniz dibi akıntıları ile kendi kendini temizleyen ve her zaman temiz kalan muhteşem güzellikte bir yer. Dünya'da bu özellikte 2 yer var. Diğeri ise Saros Körfezi'miz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR