Bora Knives mı Ka Bar mı Yardım Lütfen???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mutti_1987 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,316

mutti_1987

Yeni Üye
Yer
Isparta
Merhaba Arkadaşlar:
Ben kamp yapmayı çok severim.Eskiden kamp yağtığımızda herşeyimizi hazır getiriyorduk.Fakat şimdi daha profesyonel yapmaya çalışıyoruz.Hazırdan uzak durmaya çalışıyoruz.Bu yüzden iyi bir kamp bıçağı şart.Biraz araştırma yaptım ama bu iki model arasında kararsız kaldım.Bizim bıçağı kullanım alanlarımız et kesmek,fazla kalın olmamak şartıyla dal,odun kesmek,sivreltmek işlemek, gibi kamp ve av amaçlı.Ama genellikle kamp.Bu yüzden bana sık bileme gerektirmiyecek keskin sağlam ve dayanıklı bir bıçak gerekiyor.Bıçağı fazla ağır işlerde kullanmayı düşünmüyorum.Ama yinede keskin ve sağlam olmalı.
Bora Knives genellikle 440 C çeliğini kullanıyor, Ka Bar ın ise 1095 Carbon.Çelik sınıflarından pek iyi anlamıyorum.Bu yüzden bana yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.Şimdiden Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Bora Knives mı Ka Bar mı Yardım Lütfen???

Bildiğim kadarıyla 440C 1095 e göre daha zor paslanıyor. 1095 de daha keskin hale getirilebiliyor.

Bora bıçakları kendi sektöründe çooook geride kaldı bence.Senelerdir aynı tasarım aynı malzeme.Ürettikleri bıçaklar hep ''av bıçağı'' konseptinde.Daha doğada ve kampta kullanmaya yatkın bir bıçak çıkartamadılar ortaya bunca zamandır.
440C paslanmaz çelik,1095 ise kolay paslanabilen bir çelik.Performansları arasında bariz büyük bir fark yok.Fakat tercih ettiğiniz bıçağı yiyeceğe sürecekseniz 440C daha mantıklı.

Yabancı markalar ülkemizde maalesef uçuk fiyatlarla satılıyor. Daha önce bazı 1095 bıçakların üzerindeki siyah kaplamaya rağmen paslandığını okumuştum. Boranın orta boy M-304, M-302, büyük boy M-405, M-403 modellerini tavsiye ederim.

Bora bıçak kırılmaya karşı garantili. Kırılırsa değişim yapıyorlar, başka bir forumda bir kişinin bıçağını 7 kez değiştirdiklerini okumuştum. Ayrıca Mogan bıçağa da bakabilirsiniz.

Elinde Gerber , Wenger ( Çok amaçlı çakı ) ve Bora Tiger olan biri olarak , yanımda en çok taşıdığım ve bana en çok yardımcı olan bıçak hep Bora olmuştur..Kamp , Doğa ya da Av farketmez bu üç aktivite de doğada icra edildiğinden ayrım yapamayız..Gerektiğinde dal yontacak , gerektiğinde et kesecek bir bıçak arıyorsanız tercihiniz Bora olsun..

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.Bora ya karar verdim.

İyi seçim. Bıçağınızı kargoyla Boraya gönderirseniz ücretsiz, orjinali gibi bileme yapıyorlar. 1-1,5 yılda bir gönderip ücretsiz bakım yaptırabilirsiniz.

Yerli Malı Türkün Malı ..... Ama, firmalarında kafasına vurup biraz yeni tasarımlar yapmalarını sağlamalı

Bu ara Bora yeni model çıkaracak galiba. Serdar Kılıç modelini seri üretebilirler. Serdar Kılıç da programda kullandığı malzemelerin satışını yapacağı bir web sitesi hazırlığındaymış.

Selam arkadaşlar, bende Bora M 201 var ve yıllardır kullanıyorum. Çok sağlam bir çakı. Çeliği oldukça sert ve 1 haftalık bir kampın sonunda hala ustura gibi keskin. Ama eğer battoning yapacaksınız, yani dal bölecekseniz veya odun ile çalışacaksanız, çakı kullanmamanız gerek.
Çakı yerine bıçak çok daha kullanışlı oluyor. Bora bıçaklarında 440C kullanıyor ve paslanma söz konu değil. KA-BAR ya 1095 yada AUS8 çeliği kullanıyor.
bu çelikler 440C ye göre daha sert ve daha uzun süre keskin kalıyor ancak paslanma riski var.
Bende KA-BAR KBD1 var. AUS8 çelik kullanılmış. Balta gibi kullanabiliyorum bana mısın demiyor. 15cm çapında kütükleri bölmek için kullanıyorum.
şimdiye kadar 1-2 kere bilemek zorunda kaldım, zaten çok zor bileniyor, çeliği oldukca sert :smiley:
Bora malesef bıçak tasarımı konusunda hep avcılık tarafına yönelmiş, biraz da kamp ve bushcrafta yönelik model çıkarsa süper olacak.
herkese selamlar

biraz geç yazıyorum ama ;
bora özel üretimde yapıyor çizimleri felan gönderirseniz yapar ama şu sıralar yoğunlarmış hem kaliteli hemde garantili bir marka tavsiye ederim şu sıralar serdar kılıç modelide çıkıcakmış boynuz sap fiyatı 300 ama serdar kılıç ayarlamaya çalışıyormuş
facebook sayfası :
https://www.facebook.com/pages/Bora-knives-bora-b%C4%B1%C3%A7aklar%C4%B1/243206005777685

Mücahit Topçuoğlu' Alıntı:
biraz geç yazıyorum ama ;
bora özel üretimde yapıyor çizimleri felan gönderirseniz yapar ama şu sıralar yoğunlarmış hem kaliteli hemde garantili bir marka tavsiye ederim şu sıralar serdar kılıç modelide çıkıcakmış boynuz sap fiyatı 300 ama serdar kılıç ayarlamaya çalışıyormuş
facebook sayfası :
https://www.facebook.com/pages/Bora-knives-bora-b%C4%B1%C3%A7aklar%C4%B1/243206005777685

Yoğun oldukları konusunda tereddüdünüz olmasın, ben geçen hafta çarşamba günü atölyelerine gittim.
İnanılmaz bir yoğunluk içindeler, firma sahibi beyefendi, kelimenin tam anlamı ile beyefendi. Bizimle uzun uzun ilgilendi ve detay bilgiler verdi.
Şu sıralar, hem atölyede yeni bir düzenlemeye gidiyorlarmış hem de fuar dönüşü olması dolayısı ile son derece sıkışıklarmış.
"Serdar Kılıç" tasarım bıçağı ile ilgili önümüzdeki ay ortasında üretimden çıkabileceğini öğrendim.
Önümüzdeki haftalardan gene uğrayacağım. Yeni bir şey öğrenirsem paylaşırım.

Saygılarımla,

Burak

bende facebook sitesinden öğrendim zaten paylaşmış ve paylaşacağınız bilgiler için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR