Bora Knives mı Ka Bar mı Yardım Lütfen???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mutti_1987 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,317
Ynt: Bora Knives mı Ka Bar mı Yardım Lütfen???

ELİMDE 440 C ÇELİĞE SAHİP OLAN BİRKAÇ MARKANIN BIÇAĞI VE ÇAKISI VAR AMA ŞU BİR GERÇEK Kİ ÇELİĞİ ÇELİK YAPAN SÜREÇLERDEN BİRİ DE İŞLEME SÜRECİ...BORA NIN ÇELİĞİ ÇOK YUMUŞAK ÇABUK KESKİNLEŞİP ÇABUK KÖRLEŞİYOR.AVCILIKTA ET KESMEK İÇİN KULLANIMI SÜPER AMA AĞAÇ DAL VB KESTİĞİMDE PAT DİYE KAYBOLUYOR KESKİNLİĞİ.ELİMDEKİ YABANCI MARKA VE 440C ÇELİKTEN YAPILMIŞ ÇAKILARDA BU BÖYLE DEĞİL.BENİM KULLANIM AMACIMA GÖRE BIÇAĞI BİRAZ ZORLAMAK LAZIM O YÜZDEN SİZE KABAR I TAVSİYE EDİYORUM.HATTA BUCK UN VG10 ÇELİKTEN YAPILMIŞ MODELLERİNE BAKMANIZI DA ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM..

Etiketler

ka-bar zaten çok iyi ama türkiyede fazla bulunmuyor bide busse combat var yabancılar busse combat'ı çok öneriyorlar hem keskin hemde sağlammış ama bulamazsınız

Benim incelediğim yabancı marka bıçakların çelikleri yerli üretim olanlara göre hep daha sert. Yerli üretim bıçakların göreceli daha yumuşak olması 2 nedene dayanıyor: 1- Kolay bileme 2- Kırılma şansını azaltma. Bıçak ne kadar sertse bilenmesi zorlaşır, esnekliği azaldığı için kırılması kolaylaşır.

Ben şahsen bir bora bıçağını alıpda kampda kullanmam çünkü kıyamam.Şöyle ki nerdeyse her hafta kampdayız kaya tırmanışı amaçlı ve ateş yakıyoruz, haliyle odun kesmek gerekiyor ama sapından tutup vura vura kalın odunlar kesilmemekde, bende bir bıçak var.Ailemin Sivasdan İzmire gelirken getirdiği kalın bir bıçak yalnız kırık üst tarafdan.Öylesine kullanılmazken ben bunu alıp götürdüm ve üstüne taşla bura vura ayak bileğim kalınlığındaki ağaçları ve daha kalınlarını kestim.Ama bora bıçağına bunu yapamam hem pahalı hem de apayrı bir bıçak, tamam keskin,kaliteli ama pek bu işler için kullanabileceğimi düşünmüyorum.

Not:Bıçağım la odun kesmeme rağmen hala delicesine kesin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri