Bor Katkısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan katenerci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,680
Ynt: Bor Katkısı

ben aracımın yağ değişimlerinde bor kullanıyorum (nnt) yakıt tüketimi konusunda net bir fikrim olmasada (sürekli değişen yakıt fiyatları,kullanım vs)),, aracın rahat ve motorun daha sessiz çalışmasının farkındayım.
bir zararını görmedim ama faydasını g ördüm diyebilrim.yağ basıncı göstergemde bunu doğruluyor..bor kullanmadan önce yağ basınç göstergem olması gereken değerlerden yukarda gösterirdi hep, bordan sonra kitabına uygun hale geldi.burdan çıkardığım sonuç yağlamanın daha kolay yapılabildiği yönünde.

0 veya çok yeni araçlarda kullanılması konusundan emin olmamakla birlikte, 150-200 bini devirmiş araçlarda fayda sağladığını düşünüyorum..aracım lpg li 6 silindir 4500 cc.

selamlar.

Etiketler

Yağ katkıları da, LPG sistemleri gibi araca-motora göre farklı sonuçlar (fayda-zarar-nötr) gösteriyor... duyup, görüp yaşadığım sonuç bu... yani lehte-aleyhte fazla angaje olmaya gerek yok... aracınıza-motor durumuna göre araştırma yapmalısınız, katkı markasına göre değil... motor alaşım yapısı, yakıt,yag temel etkileşimli faktörler... ilaç gibi yani, fayda zarar dengesi olan kımyasallar... ayrıca nano teknolojık altyapı ve nano malzeme uretımı kolay ve ucuz bir şey olmasa gerek... homojen,sabit olmayan malzeme nasıl nano? ya :smiley: Yag/sıvı katkıyı, öğütme/sıvılaştırma ve kımyasal-yağ ilavesiyle pazarlamak nano pazarlama olabilir :smiley: bu tip katı hammadde türevlerinin avrupa ve amerıkadaki üretım teknığı malıyetler sonuçlar nasıl onada bakmalı... ayrıca orjınal-güvenılır-garantılı pazarlaması varmı... her şeye mantıklı/objektıf/şüpheli bakın yani... yaşam gibi... merci.. google :smiley:

selamlar
MOTOR SİLK ürününü 1989 model BMW Kullandım. kullanmadan önce araç sogukken ustaların itecek sesi dediği bildiğimiz sibob sesine benzeyen 1 ses gelirdi ilk 5 dakka. ürününü kullanır kullanmaz sesi kesti.
en büyük özelliği yağlamayı daha güzel hale getirmesi sanırım geri şansa...

evedilaz' Alıntı:
konuyu yöneten moderator arkdaşlara sormak istiyorum bu konunun geçmiş yazışmaları neden yok silinmiş ???
konu ile alakalı tartışmalar firma bilgilendirmeler olması gerek burda neden silinmiş bilmekistiyorum ?????

tekrar soruyorumm bu konu her açıldıgındada soracagım bu konu başiıgının eveliyatı nerde NEDEN SİLİNDİ
kim hangi bilgiler dogrultusunda hangi yetkiyle sildi bi aiıklasında bilelim

veteriner' Alıntı:
Buraya mesaj yazarak kibar ve seviyeli olmaya davet ettiğim kişi bana özelden mesaj yazarak "açıktan kimseyi hedef alan hakaret içeren bir şey yazmadığını ve benim uyarımın bende kalması gerektiğini" yazmış. Ben argo bir kelime kullanmasıve zor durumda kalmış birisine "az bile olmuş böyle insanlara" ifadesi dolayısı ile mesaj atmıştım fakat hata yapmışım huzurlarınızda kendisinden özür diliyor uyarımı geri alıyorum.

Uzatmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen sadece bende özrümü diliyeceğim.Siz anladığım kadarı ile nazik,kibar ve yardım sever mükemmel bir insansınız.Ama siz beni yanlış anlamışsınız.Ben "az bile olmuş böyle insanlara" derken aramızdan birini kastetmemiştim hele hele sizi hiç değil.Kabalık yaptıysam yada yanlış anlaşılmaya müsait bir şey söylediysem ben özür dilerim sağlıcakla kalın sevgiyle kalın silindirlerinizin ömrü uzun olsun.

Geçen sene bir yagcıyla tanıştım arkadaşlar bu son çözümüm oldu. bor mor hikaye benim 93 zj ye
uzman ustam 10x40 mobilin dizel yağını önerdi..ustaya güldüm geçtim kafamı buluyosundedim velakin arkadaşla ahbab olduk kendisi mühendismiş ve bu konunun araştırmasını yapmış. bana yarımsaatlik bir deney ve ders verdi ve beni ikna etti.ve halen araçta 10x40 dizel yağı mevcut ve halen tık yok hocama teşekkürler...
şimdi bir 3.2 frontram var yakın zamanda arkadaşı ziyarete gidip bu araca uygun en kullanışlı yağı soracagım ......
ha buarada bu arkadaş yağ katkı maddelerini ve motor rekteviyesi için son zamanlarda kullanılan değişik yağ karışımlarını tavsiye etmiyor.Aracı bir hastaya benzetiyor tedavisini ona göre yapıyor...

Selam abilerim kardeşlerim ben YİĞİT EREN 37 yaşında gemi makina mezunu ve bir dönem gemide de çalışmış bir insanım.yazılanları okuyunca hayret ten şaştım kaldım.motor yağının görevi nedir hareketli parçalar arasında belli bir film tabakası oluşturarak sürtünmeyi azaltmak,hareketli parçalrın çıkardığı ısıyı üzerine almak ve de en önemlisi ise motorun pisliğini toplamak.pislikten kastım özellikle ilk çalıştırmalarda blok soğuk olduğu için hareketli parçalardan kopan ve bizim gözle göremediğimiz çapakları üzerinde taşır.özellikle bor dediğiniz katkı gerçekte kısa zamanda çok iyi bir üründür 90 lı yıllarda torna tezgahlarında kullanırdık.ama aynı şeyi motor için tavsiye etmiyorum neden mi?bor denilen madde nano teknolojik olduğu için yani gözle asla göremiyeceğimiz,mikron kalınlığında olduğu için yüzeye sımsıkı yapışıyor ve kalıyor siz lerde nasıl olsa motorda bor katkısı var deyip yağınızı çok geç değiştiriyorsunuz,yağ değişim süresi geç olduğu için yağın içindeki apaklar zamanla dahada çoğalarak hareketli yüzeyleri çizikler için de bırakıyor bu çizikler zamanla dahada çoğalıyor çünkü süreyi siz kendiniz uzatıyorsunuz.sizlere naçizane tavsiyem nedir derseniz senede 2 defa yağ ve filtrenizi değiştirin motorunuz daima temiz kalır 100 tl kaçmak için bor katıp yağınızı geç değiştirmeyin çünkü bir süre sonra yüzeydeki yağ ve bor kalıp gibi olacak size daha fazla zarar verecektir.yani 6 ayda bir yağ+filtre değişikliği size fazlasıyla yeter.ha dersenizki km. zaten çok fazla ben içine atarım 3-5 sene sonra satarım derseniz bu dünyanın altıda var unutmayın yaradan dan hiç bir şey kaçıramazsınız.ayrıca motorun içindeki kalıp gibi olan yağ ve bor karışımını temizlemek hiç de kolay değildir.

evet Yiğit haklısın; bende bir ara vectra 2000 cdx vardı bor katmıştım.güvenip tabi bir daha yağa bakmadık 1 sene sonra motor yağsız kamış ve 3- bin tl kadar masraf açmıştı :smiley:

Belki faydası olur diye bende tecrübemi yazmak istedim . Bir yıl önce 2001 model opel astra 1.6 elegance otm. bir araç aldım 150000 km de ve hiç tüp takılmamıştı benzinde performansı iyi idi ama 2 ay sonra lpg ye döndük ve ufak tefek teklemeler sabah ilk çalışma benzinle olmasına rağmen zor çalışma yokuşlarda geç toplama gibi problemler başladı 160000 yağ değişiminde ustanın tavsiyesi ile motor silk bor katkısını kullandık ve talimatnamede yazdığı gibi koyup uyguladık ilk yüz km den sonra resmen motorun sesi bile değişti motorda müthiş bir rahatlama oldu sabah çalışmasında tek marşta rahatça almaya başladı. En önemlisi performansı gayet belirgin şekilde düzeltti yokuşlarda toplaması falan gayet yeterli düzeye geldi . Bence yıpranmış motorlar için mantıklı ve kullanılması önerilebilecek bir katkı .

BMW 1150 Gs motorumda kullandım... (Bor Power )

İlk izlenim süperdi... Kış boyunca motorum saat gibi çalıştı, ses yok, vuruntu yok...Yağ eksiltme yok,ki bizim motorlarda normaldir, eksiltir...

Baharla birlikte, motorda hareret sorunları başladı. Hava ısındıkça, hararet yükseldi, şehir içinde kullanamaz oldum motoru... Yağ sogutmalı olan makine, sıcak yaz aylarında biraz daha hararetli olur, normaldir, ama çöl sıcaklarına da dayanır... Benimki,nisan ayında, şehir içine girdiği anda , ısınıp, kapatıyordu makineyi...İşin yoksa bekle 45 dakika , motor sogusun diye...

Motor yagı ve filitresi değişip, tam sentetik yağ ile devam edince(katkı kullanmadan) tüm hareret sorunu geçti... Bor katkısının bir şekilde, motor yağının ısısını muhafaza ettiğini, soğutmadığını düşünüyorum... Ha sunu da söyliyeyim, tüm yag boruları, yag radyatörü vs kontrol edildi, pırıl pırıl, ne tıkanıklık, ne çapak vs yok.. Ama katkı, yagın ısısını vermesini engelliyor...

Ha kış, gelsin, hava soğusun, tekrar kullanacağım... Motor sesi bariz kesiliyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR