Bor Katkısı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan katenerci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,642
Ynt: Bor Katkısı

Benim Servis Bor yağı değilde Energy Release kullanıyor ve onu öneriyor. A.B.D imalatı bir çeşit kimyasal kaydırıcı. İçerisinde bor varmı bilemiyorum, yaklaşık bir yıldan beri kullanıyorum Yakıt sarfiyatı ve motor sesinin azalması, gibi faydasını açıkcası hesaplamadım, incelemedim. En azından uzun vadede motor ömrünü olumlu yönde etkiyececeğini düşünüyorum.



Selamlar,
 

Etiketler

Ynt: Bor Katkısı

katenerci' Alıntı:
bor mor hikaye şimdi motor içi yıkatma çıktı :smiley:

bu işlemin artılar eksiler nelerdir sayın katenerci. ayrıca bı işlem yapıldığı yerler ve mümkünse ücretler hakkında bilgi verebilir msiniz? teşekkürler.
 

Ynt: Bor Katkısı

ardass' Alıntı:
bu işlemin artılar eksiler nelerdir sayın katenerci. ayrıca bı işlem yapıldığı yerler ve mümkünse ücretler hakkında bilgi verebilir msiniz? teşekkürler.

Ankarada standart hocam 80 tl.. artı yağıda değiştiriliyor birde yağ parası... 2 yerde var biri şaşmaz digeri eskişehir yolundaki ford servisi fazla detay reklama girer tam adres vermiyorum eksilerini duymadım ama artıları var benim araç 93 model yıllardır yağ değiştir değiştir ister istemez tortu ve birikimler oluyor sonuçta motor içi baca gibi pislik birikiyor bu işlemde motoun içine sanırım 3 noktadan girilip temizlik yapılıyor sonuç gayet güzel çalışma ve rolanti daha verimli ..yani gereksiz katkı maddelerine gerek yok ben bor kullandım memnun kalmadım bunu en baştada belirtmiştim
 

Ynt: Bor Katkısı

sayın katenerci,

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. emeğinize sağlık, bilgilendirici olmuş. saygılar.
 



Ynt: Bor Katkısı

Sayın katenerci,

Motor içi yıkatma konusunda bildiğiniz Ankara ve İstanbul'daki güvenilir noktaların adreslerini veya telefon numaralarını verebilir misiniz? Bir de konu ile ilgili biraz detay verirseniz memnun olurum. dizel motorların motorin yardımı ile yıkandığını duydum. Benzinli motorlar için ne gibi işlemler yapılıyor. 1983 model Jeep CJ-8 aracım var. Motor içi yıkama işlemini yaptırmak istiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Sevgiler,
 

Ynt: Bor Katkısı

Adam arabasına ne bakım yapıyor ne bir şey bir piyasada adı bile bilinmeyen bulduğu en ucuz yağı 50.000 km kullanıyor yağ değişimi geldiğinde biraz daha idare etsin hele ! deyip geçiyor karşıya gidip en boktan mazotu benzini ucuza kim veriyorsa ondan alıyor bir hava filtresini yağ filtresini değiştirmekten aciz olan insan ekonomi lafını duyunca kendinden geçiyor neymiş "BOR" koyuyosun arabaya yakıtı azaltıyor hemen alıyor bir kutu döküyor arabasına 50.000 km lik yağına ekliyor sonra yok motor kilitlendi yok sekman kırdı yok bilmem ne oldu az bile olmuş böyle insanlara bu millet aracını eşşek olarak ne zaman görmekten vazgeçerse o zaman bir çok şey yoluna girecektir..
 

Ynt: Bor Katkısı

degerli arkadaşım OM42 size isminizle hitab etmek isterdim isminiz yok cisminiz yok kendinizi bile tanıtmamıssınız 01-02-210 tarihinde üye olmussun 2 mesaj atmıssın biride bu konuya denk gelmiş öncesini detayını bilmediginiz konulara okumadan yorum yapmadan önce bence kendinizi tanıtmalısınız
 

Ynt: Bor Katkısı

evedilaz' Alıntı:
degerli arkadaşım OM42 size isminizle hitab etmek isterdim isminiz yok cisminiz yok kendinizi bile tanıtmamıssınız 01-02-210 tarihinde üye olmussun 2 mesaj atmıssın biride bu konuya denk gelmiş öncesini detayını bilmediginiz konulara okumadan yorum yapmadan önce bence kendinizi tanıtmalısınız

Uyarınız için teşekkürler fakat kendimi tanımayı bende istedim ama uygun yeri bulamadım bir türlü şu internetten pek anlamıyorum eğer kendimi tanıtabileceğim yeri bana gösterebilirseniz seve seve kendimi tanıtabilirim.Bu arada ismim Ömer.
 




Ynt: Bor Katkısı

Tamamdır,yardımınız için teşekkürler.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.new
 

Ynt: Bor Katkısı

0M42' Alıntı:
Adam arabasına ne bakım yapıyor ne bir şey bir piyasada adı bile bilinmeyen bulduğu en ucuz yağı 50.000 km kullanıyor yağ değişimi geldiğinde biraz daha idare etsin hele ! deyip geçiyor karşıya gidip en ...... mazotu benzini ucuza kim veriyorsa ondan alıyor bir hava filtresini yağ filtresini değiştirmekten aciz olan insan ekonomi lafını duyunca kendinden geçiyor neymiş "BOR" koyuyosun arabaya yakıtı azaltıyor hemen alıyor bir kutu döküyor arabasına 50.000 km lik yağına ekliyor sonra yok motor kilitlendi yok sekman kırdı yok bilmem ne oldu ........................ bu millet aracını eşşek olarak ne zaman görmekten vazgeçerse o zaman bir çok şey yoluna girecektir..
Biraz daha seviyeli ve kibar olunuz. Saygılar
 

Ynt: Bor Katkısı

Lütfen sakin ve centilmen olalım...stress yapmayalım... :smiley: sonuçta burda muhabbet ve paylaşım yapıyoruz... :smiley:
 

Ynt: Bor Katkısı

Buraya mesaj yazarak kibar ve seviyeli olmaya davet ettiğim kişi bana özelden mesaj yazarak "açıktan kimseyi hedef alan hakaret içeren bir şey yazmadığını ve benim uyarımın bende kalması gerektiğini" yazmış. Ben argo bir kelime kullanmasıve zor durumda kalmış birisine "az bile olmuş böyle insanlara" ifadesi dolayısı ile mesaj atmıştım fakat hata yapmışım huzurlarınızda kendisinden özür diliyor uyarımı geri alıyorum.
 

Ynt: Bor Katkısı

Motoru kilitlendiğinden bahsedilen araç silinene mesajlarda anlatıldığına göre "servis bakımlı ve adı geçen ürün aracın yağı değiştirilirken eklenmiş ve ürün kutusu üzerinde yazdığı gibi bir süre rolantide çalıştırılırken motor kilitlemiş".
 



Ynt: Bor Katkısı




NNT Bor Power mı / Motor Silk mi tercih edilmeli ??

Bu markaların sahteleri var mı piyasada ?
Bilgi ve tecrübesi olan var mı ?

saygılar

Selim
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,268
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst