Boksör Motor V4-V6 Hakkında Bilgi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ŞAFAK 18 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,622

ŞAFAK 18

Ana Kamp
Arkadaşlar kusuruma bakmayın. 4x4 ler hakkında pek fazla bilgim yok. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve üyesiyim. İçimdeki 4x4 aşkı gün geçtikçe dağ gibi büyüyor. Çevremdeki bu işi bilen kişiler bu motorlar hakkında iyi şeyler konuşuyor söylüyor. Bu yüzden bu motorlar hakkında bilgilenmek istedim, bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden verceğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Saygılar.

-Arkadaşlar Boksör motor nedir? Neden Boksör motor denilmektedir?
- V4 ile V6 arasında ne gibi bir fark vardır?
- 110'luk bir Land Rover'e bu motorlar olurmu? Olursa hangisini tavsiye edersiniz.

Etiketler
Ynt: Boksör Motor V4-V6 Hakkında Bilgi.

Merhaba,V motorlar pistonlarin 60,90 derece aciyla calistigi motorlardir.
V4 lerde 2 silindir sagda 2 si solda seklinde V6 larda 3-3 seklinde calisir.
V3-5-8-10-12-16 seklinde motorlar oldugu gibi yildiz motorlarda vardir.
Boksor motorlarda ise bu aci 180 derecededir.Yani silindirler tam karsi karsiyadir.
Boxer motor diye aratirsaniz cizimlerini ve calisma sekillerini gorebilirsiniz.
Her araca orjinal motorlarin harici baska motor isterseniz olur ama ugrastirir.
Orjinaller icinden tercih edebileceginiz motorlar mutlaka vardir.
Farkli motor takilmasi halinde sanziman,diferansiyel oynamalari gerekebilir.
Sadece motorla kurtarmak mumkun olmayabilir.
Niye motor degistirmek istiyorsunuz,ona gore secenekleri arastirdiniz mi?

Ynt: Boksör Motor V4-V6 Hakkında Bilgi.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Henüz araç almadım. Araştırma aşamasındayım. Sormamın sebebi 4x4 lere uzak oluşum, bu tür araç sahiplerinin bu motorlar hakkında güzel, olumlu şeklinde konuşmaları ilgimi çekti ve bilgilenmek istedim. 4-5 ay sonra almaya kalktığımda bu tür bilgilere fıransız kalmayım dedim.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR