Bodrum - Milas - Söke Yolunda Ayrı Bir Seçenek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,602
Ynt: Bodrum - Milas - Söke Yolunda Ayrı Bir Seçenek

emrylmz' Alıntı:
teşekkür ederim cavid bey. ama size bundan sonraki mesajlarımda abi diye hitap etsem umarım beni mazur görürsünüz.
ben yeniyim evet, gezmeyide çok severim iyide gezerim.
yol harikaları adında bir başlığım var orayada bakarsınız beklerim.
sevgiler...

"Amca, dayı" demeyin de... "Yol harikaları" adlı başlığa, hemen baktım ve konuyu çok "harika" buldum. İyi geziler dilerim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ayşenalev' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar .Bodrumu geçereken şöyle bir uğratmıştı eşim ,hoşuma gitmemişti ,turizmnedeniylemi bilemem ,ama şimdi öyle izlerken anıları okurken iyi bir gezmem izlemem gerektiğine inandım sayenizde bol geziler ve paylaşımlar . Eldeki imkanlarımıza göre gezip görebildiğimiz yerleri buralardan daha teferruatlı izliyorum sağolun, varolun arkadaşlar

Ayşen Hanım,

Bu biraz da beklentilere, konuya hangi gözle ve nasıl bakıldığına da bağlı. Ben burada zamanı daha çok olanlarla, Bodrum-Milas-Söke yolunu sık kullananlara, hiç olmazsa "bir kerelik bir seçenek" olabilmesi için yazdım. Yararı olduğunu/olacağını sizin yazınızdan anladım; hoşuma gitti.

İyi geziler.
Cavid Sezen

Etiketler

Bodrum ya da o yöne doğru gidecekler için bu alternatif rota gerçekten de güzelim Mandalya körfezinin etrafından dolaşırken bizlere Akbük,İassos(Kıyıkışlacık) ve Güllük beldelerini de görmemizi sağlıyor.Ama bir şeyi de görüyorsunuz oralarda ya da göremiyorsunuz.Anılan rota bu gün dünyanın sayılı doğa güzelliklerine sahip bir coğrafyası olmasına rağmen karavancıların rahatça konaklayıp bir kaç günlüğüne buraların havasını, denizini tadabilme olanağı verecek bir kamping yok maalesef. :mad:
Şimdilerde Akbük de yerleşik bulunan bir karavancı arkadaşımın gayreti ve Belediye nin de katkısı ile 2002 lerde Akbük içinde bir kamping açılmış olmasına rağmen arazinin yeteri derecede ağaçlık olmaması nedeni ile ömrü iki yılı geçememişti maalesef. :mad:
Etti iki maalesef. :mad: :mad:
Her yıl geçerken ya da özellikle uğradığım Akbük de aslında konaklanacak yerler var.Belediye ye ait bir çok denize sıfır alanlarda okaliptus ağaçlarının gölgesinde bir kaç gün kalınabiliyor ama masa sandalye açıp şöyle rahatça serilebileceğiniz bir kamp olamıyor ne yazıkki. Tabii yaz aylarının kalabalık koşullarının dışındaki zamanlar için bu önerilerim.
Çevrede çok geniş ve ulu çamlarla dolu bir çok alan varken burada hala bir kamping olmayışı ama istemediğiniz kadar yazlık site yer alması da ülkemizin bizler açısından acı bir gerçeği maalesef. :mad:
Etti üç maalesef. :mad: :mad: :mad:
Ama ne olursa olsun Güneye doğru gidenler Söke ovasını geçip de rampayı bitirince benzincinin ilerisinden Akbük levhasına doğru sağa sinyal vermeliler.Bu sinyal aynı zamanda size bir çok güzelliklerin de sinyalini verecektir inanın. :smiley:
Bu güzel rotayı hatırlatan "gezmen" e teşekkürler.

Rüzgar

Kıyıkışlacık girişi'nden çektiğiniz fotoğraf eğer yanlış bilmiyorsam çan kulesinden günümüze kalan parça, ama Issos tan ve kaleden de elinizde mutlaka resimler vardır.

Sayın gezent-i,

Üzülerek söylüyorum, bulamadım; vardı bir şeyler ama...

Cavid Sezen

Bodrum da 2000-2004 yılları arası yalnızca kış aylarında kaldım. İşimiz gereği önce Bodrum Merkez de eksik kalan kanalizasyon hatlarını sonra da Torba Mahallesindeki komple kanalizasyon hatlarını tamamladık. Bu sebeple Bodrum u Bodrumludan daha iyi bilecek bir seviyeye gelmiştik. Elimizde projelerle sokak sokak altyapı aradık. Belediye Başkanları ve diğer yönetici insanlarla çok fazla muhatap olduk. Yaptığımız işlerin insanlara bir faydası oldu mu derseniz %95 hayır derim. Çünkü arıtma tesisi olmadan pis suları toplamanın bir anlamı yok. Milyarlarca TL yi toprağın altına gömdük geldik. Avrupa birliğinin verdiği hibe kredileri bile geri çeviren yerel bir yönetimi vardı. İşlerden o kadar bunalmıştım ki, sonuç olarak işimiz bittiğinde Bodrum a tatil için bile gelmeyeceğimi söylemiştim.

Bodrum un en önemli özelliği bence doğal güzellikleri değil. Şöyle bir gözümün önüne getiriyorum da Torba dan girip Gündoğan, Türkbükü, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar oradan Bodrum a defalarca gittim. Ciddi bir bitki örtüsü güzelliği yok. Orman Torbanın sırtlarında biraz kendini gösteriyor, onu yakarak bitirme noktasına getirdiler zaten. Kızılağaç ve çevresi biraz zengin. Koyları çok güzeldi. O da ege nin karakteristik özelliği sanırım. Havasında nem olmaması devamlı esen serin bir rüzgar insanı rahatlatıyordu. Antik tiyatro, yel değirmenleri, kalesi ve çokça gördüğümüz kubbe şeklinde tarihi su toplama yapılarından başka tarihi bir yapı yoktu sanırım. Birde efsanevi olarak deniz tabanında bulunan mavi taşların yaydığı ve insan psikolojisini etkileyerek cinsel gücü artırdığı söylenen kozmik işınları saymazsak :smiley:

Peki Bodrum u Bodrum yapan nedir? Gece hayatı mı, barları mı? Ben yaz aylarında hiç kalmadım bilemiyorum...

Yıllar önce bende kalmıştım bir senesinde 1 ay diğer sene 1 hafta kaldım aynı dediğiniz gibi çok aman aman bir yer değil banada kalırsa sadece barları ve gece hayatı.

Bodrum'u Bodrum yapan Halikarnas Balıkçısı'dır arkadaşlar. Rahmetli şimdiki halini görüyorsa mezarında ters dönmüştür çoktan..
Bodrum'u Bodrum yapan Mavi Yolculuktur. Gökova körfezidir. Cevat Şakir'in hikayelerinde bulabileceğiniz Cevri Kaptan'lar, süngerci Aliş'ler, kırmızı mercanlar, Orfozlar, portakal ve mandalina çiçeği kokuları, bembeyaz kireç badanalı, boncuk mavisi pancurları, taş avluları ile Bodrum evleridir. Ne yazık ki artık bunların hiçbiri yok..
Renkler hızla kirleniyordu..
Birinciliği beyaza verdiler.....

Gezgin dedigin böyle olur. Alternatifleri keşfeder, öneri olarak sunar. Güzel paylaşım benimde ilgimi çeker köylerin içlerinden gecerek, oradaki birikmiş gizli anlatıları tarihi yerleri görmek ilk görenlerden olmak.
Bodruma gelince yolum düşmedi .. :smiley: o kadar insan gittigine göre vardır, bir nedeni dogacı ve tabiat bakışı ile ilgiyi degerlendirmek eksik olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR