BMW R51 1938 Üretim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,410

bipolar

Zirve
Yer
İstanbul
BMW'nin 1938 yılından itibaren seri üretim olarak ürettiği ve Alman ordusundada kullanılan modelidir.
R51 R51/2 ve R51/3 serisi olarak şavaş zamanında ve sonrasında bildiğim kadarıyla 1968'li yıllara kadar üretildi.

Bu motordan 1 tane toplama ve binme fırsatım oldu. Yine 1935'li yıllarda BMW'den ayrılan bazı mühendisler rakip olarak Zündapp firmasını kurmuş ve yine Boxer tip çok benzer rakip motorlar üretmişlerdir. Zündap firmasıda 1941-1945 2.dünya savaşı döneminde Alman ordusu için motorsiklet üretimi yapmış BMW'nin rakibi olmaya çalışmıştır.

Bu açıdan bakarsak R51 Serisi BMW'nin daha öncesinde (1935-1938) ürettiği R12-R32-R36 gibi serilerden sonra seri üretilen ve çok tutulan ve bugün kullanılan kazık tip amortisörün kullanım öncülerinden olmuştur.

Motor Hacmi / 494 Cc
Şanzuman 4 Vites
Dinamo 6Volt
Ateşleme / Manyeto
Şaft Tahrikli
28Hp
Mono Sele
Depo / 17 Lt
Top Speed 140 Km

Hala zarifliği ve güzelliği ile çok sevdiğim bir modelidir. Buradan paylaşmak istedim.

Not: Ürünün MK51 abimizle bir ilgisi bulunmamaktadır, karışıklık olmaması için belirtmek isterim. ;)

Saygılarımla
Hakan Irıklı

BMW R51 1938.jpg

R51-engine.jpg

Etiketler

Ynt: BMW R51 1938 Üretim

Yani Mustafa abi bukadar eski değil arkadaşlar karıştırmasın dedim ;D 1938 filan çok eski tarihler. ;) Mustafa abi sen daha gençsin..

Bu arada 2. Resim (siyah) 1958 üretimi, 6 Volt akü elkenmiş hali.

Not: BMW'nin bu serilerde kullandığı depo tipine yan profilden yaprağa benzemesi sebebiyle "Yaprak Depo" olarak tabir edilirler.

Rölanti ve motor sesleri çook güzeldir. İyi toplanmış bir makinadan çıt çıkmaz. Çocukluğumda bunlarla büyüdüm, 10 kadar modelini topladık revizyondan geçirdik bindik..güzel günlerdi. :smiley:

Offroadpassion' Alıntı:
Bu arada 2. Resim (siyah) 1958 üretimi, 6 Volt akü elkenmiş hali.

Not: BMW'nin bu serilerde kullandığı depo tipine yan profilden yaprağa benzemesi sebebiyle "Yaprak Depo" olarak tabir edilirler.

yaprağa benzetemedim ben...su damlasına benzediğinden dolayı "Damla Depo" diye biliyordum ben halbuki..

Doğru söylüyorsunuz. Damla depo'da deniyor, yan profilden çok hoş ve güzel görünen bir depo tipidir.

s a yanılmıyosam bunlar şavt lı modeller abi daha sağlam ceker bu banamısın demez vardı burda bi arkadaşta heder etti motoru 1.5 milyara verdi o zaman ihtiyacıda yoktu bende bi ördek java var 72 model babadan kalma süper abi sesi yeter saygılarımla.

cift yada tek silindir fark etmez istediginiz model bmw classic ler 0 olarak temin edilir :smiley:

Suan seyehatte oldugum icin telefondan cevap yaziyorum size yapmis oldugumuz ve yurt disinda ödül alan classic bmw lerin fotograflarini yollicam soylemek istediklerimi daha iyi anliyacaginizi umuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR