Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?
Merhaba arkadaşım, biz ekmek makinası değil evdeki normal fırını kullanıyoruz.
Kullandığımız unu bir ahbabımızdan alıyoruz ve bugday ormanların arasında 1500m rakımda bir Karadeniz köyünde hiçbir kimyasala bulaşmadan yetişiyor, tarla traktörle değil bel denilen aletle işlenip orakla biçiliyor ve belki birkaç yüz yıllık su değirmeninde öğütülüyor.Kısaca köylü kendi ihtiyacı için ekim yapıyor, işte ben o unu kullanıyorum.
Evet dediğiniz gibi, bir dönem çalıştığım işyerinin altındaki fırına (onların tabelasında da karadeniz odun ekmek fırını yazıyordu) bir kamyonet yaklaştı ve çuvalları indirmeye başladılar baktım üzerinde <<ekmek katkı maddesi>> yazıyor, zaman zaman oradan pide alırdım ve bir daha uğramadım.Siz eğer katkısız ekmek yapıyorsanız sizi tebrik ederim demekki örnek bir esnafsınız.
Yumurta sarısı kadar hamur pişince nasıl hamburger ekmeğine dönüştüğünü en iyi siz bilirsiniz, bu konuları sizinle tartışmama gerek yok.
Bu katkıların bir çoğu ürünlerin raf ömürlerini uztmak için, fakat ekmeğin ömrünü uzatmaya gerek yok ve ülkemizdeki en ucuz şey ne yazıkki ekmek.Milyonlarca insan ekmek bulamıyor diğer taraftan birsürü ekmek çöpe atılıyor.
Bir çok aile gibi benim evimde de çöpe hiç ekmek atılmadı atılmayacak, babamın evinde de atılmazdı atılmıyor.
Ne iş yaparsa yapsın işini adam gibi yapanları tebrik ediyorum.
Kalın sağlıcakla.