BitüSelf ile araç yalıtımı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan debarande Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,234

Etiketler
Ynt: BitüSelf ile araç yalıtımı..

bora1071' Alıntı:
emeğinize sağlık. keyifle takip ediyorum. sırf bu yüzden geçen hafta thermaflex satan firmayı aradım ;D mersin'de satan yok hatta sadece adanada bir klimacı satıyormuş. thermaflex markasının firex ürününü önermişti oradaki bayan satış temsilcisi malum olan defender şanzıman ısı yalıtımı için :smiley:
Thermaflex gerçekten çok iyi iş gördü, ben çok memnun kaldım. Düşünün, bu malzemenin sonuçları bana aracın tavanını bile söktürttü:smiley: Ancak küçük bir hatırlatma olarak söylemek isterim ki araç tavanını tek başınıza sökmeye kalkmayın, ucundan falan tutacak bir yardımcı işleri çok kolaylaştıracaktır, aksi halde çok zorlanıyorsunuz, ben çok zorlandım. İyiki de açmışım tavanı çünkü basit bir strafor haricinde yalıtım adına başka hiçbir şey yoktu, bitüself+ 5 mm thermo + 5 mm havası alınmış sert strafor süper bir kombinasyon oldu.
veteran' Alıntı:
teşekkürler cevabınız için:smiley:

benim araçta hali hazırda sökülmüş olduğundan sizin yolunuzu takip edecem gibi gözükmekte... bu konuda klavuzum nu konu oldu desem yeridir:smiley:

resimleri ve çaışmanıızın geriye kalanını da sabırsızlıkla bekliyorum

iyi günler
Yaptıklarımın işinize yarayacak olması ne büyük bir mutluluk, en kısa zamanda planladığım diğer uygulamaları da fotolarıyla birlikte paylaşacağım..

Arkadaşlar bu konuyu okumak ve resimlerini görmek için aranıza katıldım. 67 yaşında olduğumdan doğa sporlarıyla filan pek alakam yok, yazları deniz kenarında geçirip fırsat buldukça denize girer, devamlı bisiklete binerim. Benim ilgi alanım daha çok otomobillerdir. http://www.toyotadostlari.com/category/atilla-ozdemir/ hepinizin gözlerinden öper başarılar dilerim. Önemli bir mevzuda yeni üyelerinizin eski üyelerin profillerini 20 mesajla sınırlamış olmanız.İnsanlar kimlerle birlikte olduklarını görmek için neden 20 mesaj yollamak zorunda anlıyamadım,forum ayarlarından bu sınırlamayı kaldırmanızı bekliyorum. ATİLLA ÖZDEMİR

ALIM0898.jpg

Ben adanadayım bitüself satan yer bulamadım frex satan yer buldum ama bitüself satan yer bir türlü yok hazır yalıtımdan bahsediyorsunuz bir sorum olacak üstadlar benim arac honda civic 2006 yalıtım çok zayıf arka davlumbazlar sac onlara halıfelex tarzında bir şey yapabilirmiyim. Bir de adanada iyi pütür satan yer bilen varsa yazarsa sevinirim.

Dynamat yapmayi dusunuyorum Bituself ile bilginiz var ise karsilastirabilirmisiniz?

Range Rover P 38 aldıktan sonra siteyi daha çok takip eder oldum öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler . RRC için yapılan yalıtımı bende P38 e yapmayı düşünüyorum.birde sun roof un çerçevesinde paslanmalar baş gösterdi bunu için çelik macun diye tabir edilen polyester macun aldım çbs nin bir ürününü wd 40 uygulayıp yada pas sökücü uygulayıp macun çekip arkasından sprey boya yapmayı düşünüyorum.Bu tip ufak paslanmalar için düşünülebilecek başka çözümler varmıdır.Birde lastiğin iç tarafları davlumbazlar için yalıtımda ne kullanabilirim.Son olarakda aracın alt kısmı için karter koruma uygulamak yeterli olurmu başka bir uygulama yapan varsa fikir almak isterim.ufak tefek paslanmalar başlamadan önlem almak istiyorum macun çekmek yeterli olacağını pasın önüne geçeceğimi söylediler.

benim bir sorum olacak range rover P38 in kaputun iç tarafında taşyününe benzer bir koruma var Bu koruma pislendi ve yer yer parçalandı bunu değiştirmek istiyorum buraya izolasyon olarak ne kullanabilirim.Bitüself 'e benzer bir yalıtım malzemesi varmı ?

walkerterr' Alıntı:
benim bir sorum olacak range rover P38 in kaputun iç tarafında taşyününe benzer bir koruma var Bu koruma pislendi ve yer yer parçalandı bunu değiştirmek istiyorum buraya izolasyon olarak ne kullanabilirim.Bitüself 'e benzer bir yalıtım malzemesi varmı ?

hortlatayım konuyu.. :smiley:

gercekten super uygulama olmus bu bıtuself..tebrık ederım..en yakın zamanda bende uygulayacagım..

bende merak edıyorum kaput ıcıne ne yapılabılır fıkrı olan paylasırsa sevınırım..

Ynt: Bitüself İle Araç Yalıtımı..

İki yıl sonra konu hortlamış gerçekten:smiley:)
O zamandan beri bu uygulamayı kullanıyorum ve malzemeye ilişkin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Sitede kaput içi yalıtım yapan bir üyemiz gayet detaylı bilgi ve fotolarla bu konuyu ele almıştı. Ararsanız çok yardımcı olacak o konuyu bulabilirsiniz..

çamurluk içlerine polyester elyaf uygulaması yapacağınızı yazmışsınız yaptınız mı böyle bir uygulama? çamurluk içinde çamur, taş vb etkilerden zarar görmez mi?

debarande' Alıntı:
İki yıl sonra konu hortlamış gerçekten:smiley:)
O zamandan beri bu uygulamayı kullanıyorum ve malzemeye ilişkin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Sitede kaput içi yalıtım yapan bir üyemiz gayet detaylı bilgi ve fotolarla bu konuyu ele almıştı. Ararsanız çok yardımcı olacak o konuyu bulabilirsiniz..

Ben de '97 Disco1'imde fena halde eprimiş kaput keçesi yerine bituself uygulamayı düşünüyorum.
Ama bitüm esaslı bu malzeme olası bir alevde çok riskli olmaz mı? Diyeceksiniz keçe de yanacak ama acaba Firex benzeri ateşe dayanıklı bir malzemenin bir yüzü aluminyum folyo kaplı bir yüzü kendinden yapışkanlı hali var mı piyasada?

koltukları sökmek zor olmasa ben de yapardım, ama sökmek için o kadar uğraştan sonra belki de gayet düzgün bir boya ve sıfır pas bulmak ta olası. bu işin daha pratik bir yolu olmalı.

Ama bitüm esaslı bu malzeme olası bir alevde çok riskli olmaz mı?

arabanın içinde kolay yanabilecek çok şey var.
benzin
lpg.
plastik.
vs

ben olsam yangın çıkmasına engel olmak ötesine fazla kafa yormazdım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR