BitüSelf ile araç yalıtımı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan debarande Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,234
Ynt: BitüSelf ile araç yalıtımı..

Serkan bey, yazdıklarınızı dikkatle okudum, öncelikle ellerinize sağlık. Kullanıp önerdiğiniz markayı da deneyeceğim ancak araştırmalarım sonucu Presto marka Alman malı kauçuk esaslı sprey pütür bulmuştum, eskiden Lada Samara sahibiyken gittiğim ustaya sorduğumda kesinlikle tavsiye ederim demişti bu ürünü. Çabuk kuruyormuş ve dış etkenlere mukavemiyeti de oldukça iyiymiş. Daha kendim deneyemediğim için kesin birşeyler yazamıyorum.. sizin önerdiğiniz markayı da mutlaka deneyeceğim, teşekkür ederim. Malesef havaların biraz serinlemesini bekleme lüksüm yok bu yıl, şu an yıllık iznimdeyim ve bu süre içinde aracımı kışa hazırlamaya çalışıyorum:smiley:
Fotoğraflar ve bilgi paylaşımınız için tekrar teşekkürler, emeğinize sağlık..
Selamlar..

Etiketler

debarande' Alıntı:
Serkan bey, yazdıklarınızı dikkatle okudum, öncelikle ellerinize sağlık. Kullanıp önerdiğiniz markayı da deneyeceğim ancak araştırmalarım sonucu Presto marka Alman malı kauçuk esaslı sprey pütür bulmuştum, eskiden Lada Samara sahibiyken gittiğim ustaya sorduğumda kesinlikle tavsiye ederim demişti bu ürünü. Çabuk kuruyormuş ve dış etkenlere mukavemiyeti de oldukça iyiymiş. Daha kendim deneyemediğim için kesin birşeyler yazamıyorum.. sizin önerdiğiniz markayı da mutlaka deneyeceğim, teşekkür ederim. Malesef havaların biraz serinlemesini bekleme lüksüm yok bu yıl, şu an yıllık iznimdeyim ve bu süre içinde aracımı kışa hazırlamaya çalışıyorum:smiley:
Fotoğraflar ve bilgi paylaşımınız için tekrar teşekkürler, emeğinize sağlık..
Selamlar..
devrim bey selamlar.
söyliyeceğim tek şey yerli kullanmayında ister alman ister usa olsun fark etmez.yeterki yerli kullanmayın ;)
sizin durumunuz tabi araç offroad oldugundan daha acil;)
şimdiden kolay gelsin derim.
saygılarımla:smiley:

veteran' Alıntı:
aracın altını pütürlemeden temizlemek de lazım öncelikle değil mi?

lifte filan almadan bunu nasıl yapmayı planlıyorsunuz?
Merhabalar,
Öncelikle lifte alıp yine bizim sitede araç altı yıkama yağlaması için önerilen yerlerden birisine (İstanbul Ümraniye İkea karşısı) gidip altını ve çamurluk içlerini yıkatıp temizleteceğim. Sonrasında pütür uygulaması için lifte çok da gerek yok, yeterli yükseklik var. Bunu arka koltuğu ve emniyet kemeri civatalarını sökerken mecburen aracın altına yatarak çalışmak zorunda kaldığımdan rahatlıkla söyleyebiliyorum:smiley: Ayrıca lastikleri teker teker söküp çamurluk içlerinin yanı sıra aracın altına doğru ulaşabildiğim yerleri de yaptığımda zaten araç altında çalışılacak küçük bir alan kalıyor. Hazır araç altına yatmışken egzost, difransiyel ve şanzumanları da boyayacağım sanırım..

veteran' Alıntı:
anladım...
bu işlemleri de resimlerseniz adım adım vallahi güzel olur aslında:smiley:
kapı içlerini de bitüself uygulaması yapmayı düşünüyor musunuz?
Aslında cesaret edebilsem kapı içlerini de yapacağım, cesaret edemediğim konu motorlu can krikolarını ve diğier donanımları söktüğümde yine aynı titizlikle yerine takabilir miyim endişesi.. sol arka kapının iç döçemesini söktüm ve bir haftadır öyle dolaşıyorum ama ne yalan söyleyeyim cesaret edemedim.. ben de kapı içlerinden önce tavanı yapmayı ön sıraya aldım.. bir kaç gün içinde tavan döşemesini olduğu gibi söküp bitüself ile kaplayacağım..
Not:Bagajın uygulamasını da pazartesi günü bitirdim, aralıksız 10 saat kadar çalışmak zorunda kaldım.. LPG tüpü dahil bagajda ne varsa söküp-boşaltıp öncelikle gerekli yerleri çelik macun-boya ile tamir edip sonra da 17 mt. 20 cm eninde bitüself uyguladım. Üzerine termofix ve orjinal paspaslarını da koyup salı günü Bursa'ya gidip geldim, harcadığım paraya ve emeğe değdiğini görmek inanın çok iyi hissettirdi..

Bende Acıbadem deyim, her sabah sizin aracın önünden geçiyorum. Kolay gelsin.

debarande' Alıntı:
Aslında cesaret edebilsem kapı içlerini de yapacağım, cesaret edemediğim konu motorlu can krikolarını ve diğier donanımları söktüğümde yine aynı titizlikle yerine takabilir miyim endişesi.. sol arka kapının iç döçemesini söktüm ve bir haftadır öyle dolaşıyorum ama ne yalan söyleyeyim cesaret edemedim.. ben de kapı içlerinden önce tavanı yapmayı ön sıraya aldım.. bir kaç gün içinde tavan döşemesini olduğu gibi söküp bitüself ile kaplayacağım..
Not:Bagajın uygulamasını da pazartesi günü bitirdim, aralıksız 10 saat kadar çalışmak zorunda kaldım.. LPG tüpü dahil bagajda ne varsa söküp-boşaltıp öncelikle gerekli yerleri çelik macun-boya ile tamir edip sonra da 17 mt. 20 cm eninde bitüself uyguladım. Üzerine termofix ve orjinal paspaslarını da koyup salı günü Bursa'ya gidip geldim, harcadığım paraya ve emeğe değdiğini görmek inanın çok iyi hissettirdi..

debarande' Alıntı:

Devrim,

O kadar iştahlı anlatıyorsun ki, insanın RRC alası geliyor... Ama bu yalıtım işini yapmak şartı ile :smiley:

eline sağlık, kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Devrim,

O kadar iştahlı anlatıyorsun ki, insanın RRC alası geliyor... Ama bu yalıtım işini yapmak şartı ile :smiley:

eline sağlık, kolay gelsin.
Teşekkürederim Engin,
Anlatmaya çalıştığım kadar da büyük bir iştahla yapıyorum, yoksa bu sıcaklarda güneşin altında sabah 9 akşam 7 ve 40 yaşın yorgunluğuyla hayatta yapılacak şy değil:smiley:
damast' Alıntı:
Selam

Süper olmuş
Bakkan' Alıntı:
Bende Acıbadem deyim, her sabah sizin aracın önünden geçiyorum. Kolay gelsin.
Geçerken birgün uğrasanıza, teşekkürederim arkadaşlar..

Valla sabah saat 06:30 da servisle geçiyorum bu sebeple mümkün değil. Haftasonu geçerken görürsem sizi uğrarım.

debarande' Alıntı:
Teşekkürederim Engin,
Anlatmaya çalıştığım kadar da büyük bir iştahla yapıyorum, yoksa bu sıcaklarda güneşin altında sabah 9 akşam 7 ve 40 yaşın yorgunluğuyla hayatta yapılacak şy değil:smiley:Geçerken birgün uğrasanıza, teşekkürederim arkadaşlar..

Merhaba Göktuğ bey,
Sizin defender maceranızı da yakinen takip etmekteyim:smiley:
İlerleme olarak tavan kaplamasını da söküp aymı işlemleri uyguladığımı söyleyebilirim.. Bir arkadaşım çamurluk içlerini polyester/elyaf kaplama fikrini fena halde aklıma soktu, açıkçası düşünüyorum du fikri uygulamayı.. Çünkü bu uygulamanın üzerine bir de iki kat pütür attığımda sanırım çamurluk içleri çoook uzun zaman sorun çıkarmayacaktır..

selamlar..

emeğinize sağlık. keyifle takip ediyorum. sırf bu yüzden geçen hafta thermaflex satan firmayı aradım ;D mersin'de satan yok hatta sadece adanada bir klimacı satıyormuş. thermaflex markasının firex ürününü önermişti oradaki bayan satış temsilcisi malum olan defender şanzıman ısı yalıtımı için :smiley:

debarande' Alıntı:
Merhaba Göktuğ bey,
Sizin defender maceranızı da yakinen takip etmekteyim:smiley:
İlerleme olarak tavan kaplamasını da söküp aymı işlemleri uyguladığımı söyleyebilirim.. Bir arkadaşım çamurluk içlerini polyester/elyaf kaplama fikrini fena halde aklıma soktu, açıkçası düşünüyorum du fikri uygulamayı.. Çünkü bu uygulamanın üzerine bir de iki kat pütür attığımda sanırım çamurluk içleri çoook uzun zaman sorun çıkarmayacaktır..

selamlar..

teşekkürler cevabınız için:smiley:

benim araçta hali hazırda sökülmüş olduğundan sizin yolunuzu takip edecem gibi gözükmekte... bu konuda klavuzum nu konu oldu desem yeridir:smiley:

resimleri ve çaışmanıızın geriye kalanını da sabırsızlıkla bekliyorum

iyi günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR