Bisikletle Avrupa Turu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cebstis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,431

cebstis

Yeni Üye
Ben bu sene mezun oldum, ve kriz ortamının da tetiklemesiyle her zaman içten içe gerçekleştirmek istediğim "Bisikletle Avrupa Turu" na çıkma planları yapmaktayım. Bunu yada buna benzer bir aktiviteyi daha önce gerçekleştirmiş arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse minnettar olurum. Ayrıca kafasında bu tip bir olayı gerçekleştirmek isteyen arkadaşlar benimle irtibata geçerse belki de beraber gerçekleştirebiliriz.

Etiketler
Ynt: Bisikletle Avrupa Turu ?..

Benimde ölmeden yapmak istediğim şeyler arasında bisikletle avrupa turu... ama şimdilik imkansız gibi görünüyor... neysee konuyu dağıtmayayım..

http://www.geziyorum.net adresinde Emre'nin hırvatistan turu

http://dogayladost.blogspot.com/search/label/Bisikletle%20D%C3%BCnya%20turu - adresindende Gizem'le Bryan'ın Tema sponsorluğundaki istanbul'dan avusturalya'ya olan bisiklet yolculuklarına ait detaylara ulaşabilirsin... Gerçi Gizem'e bir araba çarpması sonucu turu tamamlayamadılar ama olsun..yararlı bilgiler mevcut..

Merhaba

Yol bisikletçisiyim.

Ben de son 1 senedir Avrupa turu düşünüyorum.

Günde 100-150 km yol rahat yapılabilir bence.

6 hafta kadar Belçika'da bisiklet deneyimim var. Çok sayıda yol olduğu için haritalı bir GPS çok faydalı olabilir.

Kafa dengi arkadaşlar olursa gelmeyi düşünebilirim.

Sen ne zaman düşünüyorsun turu?

Ramazan dolayısıyla eylül ortası gibi gitmeyi düsünüyorum.. Ama zaman kısıtlaması olmadan uzun süreli bir gezi düsünüyorum

Çok güzel ve eğlenceli bir tur olacağı kesin.

Kafanda tasarladığın rota ve ayrıntılarıda bizlerle paylaşırsan mutlu oluruz... Ya da nerede akşam, orada sabah mantığı ile mi yol alacaksın?

Bunun dışında sana tavsiye yol arkadaşını çok iyi seç. Uzun turlarda bu çok önemlidir...

Uzun turlar hakkında aklına takılan her soruyu cevaplayabilirim...

Sevgiler...
www.pedalla.com

Acıkcası her ne kadar merak etsem de Dogu Avrupa'dan korkuyorum, en azından ilk etapta. Bu sebeple gemiyle İtalya'ya geçip, oradan yukarı, Almanya Fransa , sonra da tamamen neresini istersem oraya geçmeyi planlıyorum. Bir yol haritası yok kafamda açıkcası.

Bir iki nokta hakkında bilgiye ihtiyacım var; öncelikle kışın bu yolculuğun devam edebilmesi mümkün mü, zorlukları nelerdir? Yoksa bir yerde Aralık ve Ocak aylarını geçirmem mi gerekiyor? İkinci olarak da böle bir tura sponsor bulabilir miyim?

emre'nin sitesi www.geziyorum.net , tur hazırlığı konusunda da çok yardımcı olabilecek bir site.
ayrıca site aracılığıyla emre tok'la iletişim kurabilirseniz size yardımcı olacaktır. çok yardımsever
ve mütevazi bir insandır. uzun turlar konusunda da oldukça tecrübelidir.

bir de inci ve soner saruhan çiftinin de avrupa turu macersı var. www.macerakolik.com .
ancak sanırım bu sitede bir sorun var. yanılmıyorsam onlar sponsor da bulmuştu.

bunun yanında ahmet mumcu abimiz hayatının her yıl altı ayını bisiklet üztünde
dünyayı turlayarak geçirir. nette kısa bir araştırmayla onun hakkında da bilgi bulabilirsiniz.

ayrıca yurtdışına çıkmamış olsa bile türkiye'nin altını üstüne getiren sevgili dostum
serkan taşdelen'in www.pedalla.com sitesi de ufkunuzu açacaktır. kendisi türkiye'de
uzun yolun piridir kanımca.

kapadokya'dan yine bir "güzel insan" can dede var. www.candede.net. onun da
epeyce bir uzun yol deneyimi vardır. ona birşey sorarsanız, tabiri caizse "on parmağını
kandil edip yakar".

sponsor konusu biraz zor. yine de denemekte fayda var.
bacaklarınıza kuvvet! umarım hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ben serkan abiyi ve soner&inci saruhan çiftini örnek vereyim dedim ama bunlar verilmiş :D

bir de gezgin Ahmet Mumcu var

www.mumju.com

bir de daisuke var

http://www.daisukebike.be/tr/index.html

Çok güzel bir yolculuk olacağa benziyor.
Gelebilmeyi çok isterdim, ancak dershane, öss hazırlığı...

Merhabalar

Biz 2 ay sureyle arabamızla Avrupa'da gezdik. Faydalı olabilecegini dusundugumuz blogumuz

http://blog.travelpod.com/travel-blog/whitebarsik/1/tpod.html

iyi seyahatler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri