Bisikletimle Urfada Yaptığım Geziler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aksebe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,243

aksebe

Yeni Üye
Yer
ŞANLIURFA
Web
www.bebokripo.com
Aşağıdaki linkte urfa çevresinde yaptığım bisiklet gezi resimlerimi ve gezi yazılarımı görebilirisiniz

http://www.bebokripo.com/Sayfa/Detay/31/Ben-Azad

urfada benimle beraber hafta sonları kamplı veya kampsız gezmek isterseniz beraber gezebiliriz

Mehmet KAPLAN ( 0541 607 33 86 )

64842_625697317446114_410742433_n[1].jpg

Etiketler
Ynt: Bisikletimle Urfada Yaptığım Geziler

Mehmet Bey, yaşamı çözmüşsünüz. Aman kapitalizme dikkat. Düşünen ve sorgulayan insan, tehlikeli insan. Sorgulamadan sadece üreten (ama kendi için değil, onlar için) ve çılgınca tüketen (tabii ki yine onlar için) insan iyi insan. Siz tehlikeli insansınız. Aman dikkat...

mehmet kardeşim, güzel sıcak yazıların için teşekkürler, sayende güzel bir geziyi anlatımınla beni de kattın, iki tekerlek sevdanın devamını ve inşallah yapacağın dünya gezisini de izleme şansına erişebilirim. her şey gönlünce olsun saygılar

Merhaba ;

yorumlarından ötürü 'ktahsin' ve 'yamans' arkadaşlara teşekkür ederim

urfa ve çevresinde bisikletim azad'la beraber gezilerim devam edecektir

bu hafta kısmet olursa bozova'daki köyleri gezmeyi düşünüyorum

28 yaşındayım son 15 yıldır hiç bisiklet sürmemiştim , sonra bir gün bir siteye tesadüfen rastladım

''''pedalla''''' sitenin sahibi serkan taşdelenin gezi yazlarını okuyunca tamam dedim

işte bu tam bana göre ve sonra bisikleti , heybe takımını , aldım geziyorum artık

genelde hep şu soruları sorarlar

bisikletle zor olmuyormu ;

cevap : niye zor olsun , pedalı çeviriyorsun gidiyor hepsi bu

çokmu paran var

cevap : yok be kardeş çok param yok , hem bisiklet gezileri çok para gerektirmiyorki
ben çoğu zaman turdan dönüyorum bakıyorum 10 tl veya 20 tl bir masrafım olmuş sizce çokmu ?

çokmu vaktin var ;

kapitalizm insanda vakitmi bırakıyor , hep insanın karşısına yeni bir masraf çıkarıyor

ve bizler o masrafıda ödeme için harıl harıl çalışıyoruz , ve hakkımızı alamadan

bizlere hep çalış çok çalış diye fısıldayan kapitalizm ,

öte yandan işverene ise sakın şu işçinin hakkını tam verme diye fısıldıyor

şu an sadece pazar günleri güneş doğar doğmaz bisikletimi aşağıya indiriyorum

salıyorum bisikleti çayıra , rabbim beni kayıra diyorum

saygılarımla ...

Slm mehmet kardeş bütün gezilerini tek tek okudum cok büyük zevk aldım,
ben de yaklasık 20 yıldır bisiklet kullanmıyordum. gezmeyi ve yeni yerleri görmeyi cok severim türkiyeyi arabayla cogu yerini gezdim fakat hep bi tatminsizlik vardı içimde . ben de içimde olan kıvılcımı gürkan genc le atese cevirmeye karar verdim 10gün önce bisiklet aldım Kondisyon cok kötü durumda tabi :D 37 yasındayım. ilk aldıgım gün hafif egimli bir tırmanısta 2 km dayanamadım : D fakat her gün antrenman yapmaya basladım aksamları su an dün aksam itibariyle 7.km sürüs yaptım. hafta sonu 32 km gidiş geliş 64 km bi gezi yapmayı planlıyorum. Sizin gibi arkadaslar sayesinde cesaretimizde artıyor . gezilerinin devamınıda takip edicem . İleride biraz daha profesyonel olursam belki butaraflara yolun düşerse yoldaslık yapabilirim. şimdiden iyi eglenceler.

Hakan bey merhaba ;

öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim

gürkan genç bey 1 yıl önce dünya turuna çıktı 6 yıl sonra dünya turundan dönecek

gürkan beyin tüm ge<zi yazılarını bitirince

şu an orhan kılıç beyin ''bisikletgezgini.blogspot.com'' gezi yazılarını okumaya başladım

yaş konusunun bisiklet sporuna hiç bir etkisi yok aslında

orhan beyin yaşı sanırım 70 yalında günde 130 km ortalama pedal çeviriyor

bana göre herşey insanın zihninde bitiyor

kişi zihninden bedenine komutu verince beden asla yok demiyor

km konusunda hiç kendinizi üzmeyin

ve hatta bisikletinizde km sayacına bile gerek yok

hem amaç belirlenen bir noktaya ulaşmak değil , aksine yolda olmaktır

işte yolu bitirmeyi değil , yolda olmayı severseniz o zaman 50 km , 80 km size basit çerez gibi gelecektir

ve zaten yollarda bulunan benzin istasyonları bisiklet dostudur

yorulduğunuz zaman benzin istasyonlarda , veya parklarda , oturup dinlendikten sonra tekrar yola devam edebilirsiniz

ve her yola çıktığınızda mutlaka yeni bir insanla tanışmayı hedeflemenizi tavsiye edebilirim

yol giderken en büyük sorun selenin kalçada yaptığı ağrıdır

bunun çözümüde 10 dk orta vitesde oturarak , 5 dk ise en kalın vitesde ayakta sürmektir

10 dk da bir 5 dk ayakta kalın viteste pedal çevirirseniz kalça kısmında kan akışı devam eder ve ağrı olayı oluşmaz

saygılarımla...

verdigin bilgiler için cok tesekkür ederim.
takibindeyim :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR