Bisiklet Turu (tüm Sahil Şeridi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eUykusuz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,037

eUykusuz

Antalya - Akdeniz Üniversitesi
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle kendimden ve bu turdan kısaca bahsedeyim. Akdeniz Üniversitesinde Radyo, Televizyon ve Sinema okuyorum..Uzun zamandır bisiklet kullanan birisi değilim bisikletimi alalı daha 1 ay oldu ve ondan önceki sahip olduğum bisikletin üstünden ise 10 yılı aşkın bi süre geçti.. doğrusu hep aklımda bisiklet almak vardı ama nedense bi türlü gerçekleştiremedim bunu taki geçen aya kadar aldıktan sonra bunca zamandır beklediğim için çok pişman oldum o küçükken duğduğum heyecanı mutlulugu tekrar yasadım.,bunun yanında yıllardır yine hep türkiye turu gerçekleştirmek istemişimdir görmediğim yerleri görmek yeni insanlarla tanışmak arkadaşlık etmek birazda olsa hayatlarına ortak olup hep hatırlayacagım güzel bir anım ve dostluğum olsun istemişimdir.. Bisikleti aldıktan sonra bunun yanında baya bi ekstra gideri oldu,heybe,bagaj,koruma,ışık vb gibi derken bi o kadar da bunlara para verdim. öğrenci olduğum için haliyle pek bi param da kalmadı. Bisiklet hayalimi gerçekleştirmiştim ama Türkiye turu hayalim ise paramın bitmesi üstüne yine yarım kalmıştı ertelemiştim. çünkü ben hep bu turu otobüsle gider otelde yatar gibi düşündüğümden başka zamana ertelemiştim ta ki sosyal ağlar ve forumlardan bazı insanların bisikletle türkiye hatta dünya turu yaptıklarını görünceye dek. bunlar bana ilham verdi 1 aydır araştırıyorum bu tura çıkan insanların yazılarını fotoğraflarını bu konuda ki düşüncelerini öğrendim. ve bunu gördükten sonra bende hazırlığa başladım.. ve bütün hazırlıklarım neredeyse bitti.bi kaç ufak sey dısında sanırım 4 5 güne kadar yola düşecegim. amacım gidebildiğim yere kadar gitmek ve görmek istediğim yerleri görüp buraların tadını çıkarmak. her ne kadar zaman sınırı koymasamda Üniversite eylülde açılacağı için ozaman kadar 7 8 hafta sürem var bu süre zarfında antalyada sahil şeridini takip ederek doğu karadeniz,zamanın ve gücüm kalırsada doğudan asagıya inip güneydoğuda görmek istiyorum. kısaca demiştim ama biraz uzun oldu sanki:smiley: bunu yazma amacıma gelirsek ben buralardan geçerken benim gibi bu tura çıkmak isteyen yada bisiklet sever insanlarla tanısmak oturup konusmak muhabbet edıp tecrubelerınden yararlanmak ısterım.. Yolda olacagım ıcın ınternet erısımın kısıtlı olacak o yuzden rotamı ve numaramı verıyorum ısteyen arkadaslar arayabılırler eger benımde yardımcı olabılecegım bısey olursa seve seve elımden gelenı yaparım.. okudugunuz ıcın tesekkur ederım.

Güven 554 950 47 99

Antalya(çıkış)
Kemer
Finike
Kalkan
Fethiye
Marmaris
Datça
Bodrum
Didim
Kuşadası
İzmir
Aliaga
Ayvalık
Ezine
Çanakkale
Tekirdağ
İstanbul
İzmit
Düzce
Zonguldak
Amasra
Sinop
Samsun
Ordu
Trabzon
Rize
Hopa
eğer buraya kadar gelebilirsem ve devam edersem diğer gideceğim yerleride güncel tutacağım.

Ynt: Bisiklet Turu (tüm Sahil Şeridi)

Çok güzel bir plan, ben de vaktinde bisiklet grubuyla kısa yerlere gitmek istiyordum ama iş grupta bitiyor tabi. Çoğu grup yeterli sayı bulamıyor iptal ediyor. Şimdi yeni yeni birşeyler yapılmaya başlandı. Facebook'da tanınmış belli başlı gruplar var, ayın belli bir vaktinde buluşup gidiyorlar, çokta keyifli. Bisiklet kültürü, Pedal sesi, Bisikletli gezginler vs, buralarda irtibata geçersen çok sayıda kişi katılmak isteyecektir. Akdeniz'in de bisiklet öğrenci grubu var diye biliyorum, Eskişehir'de eyleme katılmışlardı hatta yamulmuyorsam.

Kondisyonun nasıl bilmiyorum ama 1 aylık bir sürüş tecrüben varsa bu liste bana birazcık fazla geldi, zaman açısından da az bence tüm liste için. Benim kişisel önerim Antalya-Ayvalık/İzmit ideal. Hem bol bol gezersin keşfedersin gittiğin yerleri, zaman sıkıntın olmaz hem de bünye sonraki turların için kendini toparlar. Karadeniz turu zordur, bisikletçilere sorup araştırabilirsin aynı şeyi söyleyeceklerdir. Bence Karadeniz'i ikinci çıkışına bırak. Ayrıca yola çıkmadan evvel işinin ehli bir sürücüyle görüş, bisikletin o kadar yolu kaldırabilir mi. Kabataslak hesabıma göre 1400 km civarı bir şey senin yolculuğun. Karadeniz turun bunun 2,5 katı oluyor :smiley: Keyifle çıkarsın bir de araçla uğraşma diye her türlü önlemini al derim. Zaten sen araştırmışsındır yeteri kadar da bisiklet bu belli olmuyor işte.

Ynt: Bisiklet Turu (tüm Sahil Şeridi)

Öncelikle Merhaba,

Evet, Çoğu yerde benimde düşündüğüm gibi tereddütlerimi sizde farketmişsiniz zaman,zorluk ve gittiğim yerleri es geçip gitme değil de gezip iyice görmek gibi.. aldığım günden beri hemen hemen her gün bisikletin üstündeyim mümkün olduğunca çok zaman geçirmeye çalışıyorum bisiklet üstünde.. yani en azından izmire kadar bi sorunun çıkacağını düşünmüyorum kendimle ilgili.Bisiklete gelince Modeli Salcano Astro 212 HD tanıdığım bisikletçilere danıştım doğrusu bi sorunun çıkacağını onlarda bende pek düşünmüyorum bu konuda..bir aydır hem teknik, ekipman açıdan hemde başka insanların daha önce bu tura çıkmış ınsanların tecrubelerını okudum dınledım.. bılıyorum kı her ne kadar hazırlık yaparsam yapayım yola cıkmadan o yolda olmuslugun verdı durumu yasamadan tam olarak kesın bısey soyleyemem..Evet Karadenız'ın sonuna kadar zor, zamanım kısıtlı ve ılk turum olmasından dolayı tam olarak kestıremıyorum ne olacagını.. benımkı sadece bır dusunce, yanı eger hersey ıyı gıderse ve sıkıntı cıkmazsa yolda sanırım oda olabılır ama dedıgım gıbı bakarsın gıdecegım marmarıs bodrum dıdım vb yerlerde takılıp kalırım:smiley: malum yaz sezonu guzel yerler bu durumda halıyle karadenızde ıkıncı bı tura kalması ıcten bıle degıl.. Turu bir bütün olarak dusunmuyorum.ılk hedefım ızmıre varmak sonrakı adımım ıstanbul ondan sonrasını yasayıp gorecegım:smiley: Antalyada her persembe bısıklet grubunun yaptıgı bı aktıvıte oldugunu duydum dogrusu daha onları ne gormus ne de katılmıs durumdayım ama tur sonrası buna agırlık verecegım.. antalyada bırcok gezılıp gorulecek guzel yerler var. bunu beraber grupca yapmakta zevklı olsa gerek dıye dusunuyorum.. bu arada dusuncelerınızı paylastıgınız ıcın tesekkur ederım tur oncesınde bı fıkır edınmeme yardımcı oldun onerılerınızı dıkkate alacagım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR