bisiklet toplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan colossoss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,001

colossoss

Yeni Üye
arkadaşlar,

sizden iyi olmasın bir arkadaşım 2009 yılında ebay'den aldığı ancak hiç kullanmadığı GT Avalanche Pro 2009 (large) kadroyu ve yine hiç kullanılmamış Zoom Ego 580 pro ön maşayı bana hediye etti, şimdi elimde kadro ve ön maşa var ancak tam bir bisiklet olması için başka ne gibi parçalara ihtiyacım var onu bilmiyorum, anladığım kadarıyla bu kadro ve maşa baya kaliteli güzel bisiklet sektöründe makul kabul edilen markalar, e şimdi dandik parça takmak olmaz, bütçe hazırlamam ve ekipman listesi çıkart mam konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim,

not: çok yüksek bir bütçem yok :smiley:

Etiketler
Ynt: bisiklet toplama

Merhaba.

Öncelikle kadro boyunun boyunuza uygun olup, olmadığına bakmalı, uygun değilse size uygun boyda bir kadro ile takasa çıkartmanızı öneririm. En başta bakmanız gereken bu. Sonrasında ise size gerekli parçalar şunlardır:

Bileşen takımı: Aynakol seti, pedal, vites kolu, aktarıcılar, kaset dişli.
Jant seti: Jant, tel başı, tel, göbekler.
Fren seti: V fren olursa bacaklar ve kollar, disk olursa kol ve kaliper tektir, bir de göbeğe uygun rotor.
Sele, sele borusu, gidon, gidon boğazı, furç takımı (Kadroda yoksa), lastikler ihtiyacınız olan parçalardır.

Yalnız, bisiklet toplamak, hazır bisikletlerden daha pahalıya geleceği için öncelikle bir maliyet hesabı çıkartmak gerekir. İkinci el parçalarla belki bu maliyet azaltırabilir fakat elinizdeki parçaları satıp, kendinize uygun hazır bir bisiklet almak daha mantıklı olabilir.

messaj için teşekkürler,

hafta sonu bisikletçilerde biraz araştırdım olay kça patlar nedir nası yapılır filan diye, kadro ve maşa elimde olmasına rağmen 1200 tl civarına toparlayabiliyorum bisikleti, açıkçası o kadar para vermek işime gelmiyor. acaba bana şöyle rahat rahat binebileceğim düşük bütçeli bir bisiklet tavsiye edebilirmisiniz. maksimum 700 tl dağda kırda bayırda bine bileceğim insanların beni görünce eh efna değilmiş bisikletin diyebilecekleri, yani çocuk bisikleti olmayan bişeyler tavsiye ederseniz sevinirim.

Öyleyse Sedona'ları incelemenizi öneririm. 2011 Sedona 711 galiba bütçenizin sınırları dahilinde kalıyor. 2012 modeller ise henüz piyasaya çıkmadı diye biliyorum. Amortisörü kilitlenebilen bir bisiklet olursa daha iyi olur. Bisikleti alırken kask, eldiven, gözlük, KM saati, suluk, kafes, pompa, levye, yedek iç lastik gibi elzem aksesuarları da almanızı tavsiyeediyorum.

Tarık bey, 1000TL ortalama ve taksit ile bisiklet almak istiyorum +100,200daha çıkabilirim
daha önce yarış ve dağ bisikleti kullandım. Yarış bisikletinden aldığım zevki dağ bisikleti bana vermedi fakat istanbulun yolları malum, çukurdu şuydu buydu, arada toprak yolada girmek lazım.. yarış bisikleti olmuyor dağ bisiklet fazla geliyor... sanırım doğru tercih şeğir bisikletleri...hal böyle olunca amartisör gereklimi? v fren yağmurda tutmuyor hidrolik olan tutarmı? trek, scoot, canonndale iyi markalar ama bunları alınca bisiklet fiyatları kadar ithalatçılara para kaptırıyoruz gibi geliyor, ne dersiniz?
sizden ve konuyu okuyan diğer arkadaşlardan bisiklet tavsiyesi alabilirmiyim? teşekkür ederim.

ali bey bence şehir bisikletinde amortisöre gerek yok boşu boşuna ağırlık, v frene gelince yağmurlu havada tamam ilk frenlemede biraz gecikerek tutabilir ancak hidrolik disk frene görede hem hafiftir hemde daha ekonomiktir.

pek bütçeniz yoksa v fren kullanın. hepimiz yıllarca bu şekilde kullanmadık mı? frenlere alıştıktan sonra ne kadar sürede duracağınızı zaten hesaplarsınız. yağmurda da biraz dikkatli olmak yeterli olacaktır. amortisör işine gelincede v fren alarak elinizde kalan parayla kilitli bir maşaya yatırım yapıp daha konforlu bir sürüş elde edebilirsiniz. hybrid bir bisikletiniz olmuş olur.
kadıköy'de toplama bisiklet yapan bi amca var sanırım o size yardımcı olur. elinizdeki parçaları da kullanmış olursunuz. saint joseph lisesinden aşşağı doğru inerken sağda görürsünüz. kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR