Ynt: Bisiklet Tavsiyesi; Hangi Marka ve Model?
Bahsettiğiniz bisikletin Türkiyede satıldığı bir yer bulamadım,o yüzden bir yorum yapamam.Ben dağ bisikletinde ikinci ele pek sıcak bakmıyorum,yapıları gereği sert kullanıldıkları için yıpranma çok oluyor.(eğer az ve temiz kullanılmış bulunabilirse alınabilir, ama tecrübeli birinin bakması iyi olur).
Ben bisiklette tercihimi, markadan çok üstündeki donanıma göre yapmayı tercih ederim.Size tavsiyem önemli parçaların(aktarıcılar,vites değiştirici,ruble,aynakol,göbekler,zincir,fren ve jant vs.)alanlarında tercih edenlerin güvenini kazanmış üreticilerden seçilmesidir.
Örnek: jant: Mavic,Rigida Aynakol: Shimano,Truvativ Fren:Shimano,Avid,Magura Vitesler ve aktarıcı:Shimano,Sram gibi.
Genelleme yaptığımı biliyorum,fakat maddi gücünüze ve kullanım amacınıza göre o kadar çok seçenek varki,ciddi araştırmak gerekir.
Kilo eğer çok fazla değilse genellikle tercihte etkili olmaz,Boyunuza uygun kadro seçmeniz önemli,onuda şöyle test edebilirsiniz:Seleye oturduğunuzda,ayağınızı(bacağınız, dizinizden hafif kırık olmalı) topuğunuz denk gelecek şekilde pedala koyabiliyorsanız,size uygundur.
Yukarıdaki yorumlarda bir hanımefendinin seçtiği bisiklet vardı.Giriş seviyesi olarak örnek verebilirim.