Bisiklet Önerisi ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman_vip90 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,560
Ynt: Bisiklet Önerisi ...

turkerakm' Alıntı:
giant mı scott mu ben de bilemedim, kararsızım.. en iyisi biraz daha araştırmak ;D
genel yorumlarda denen şu: "başlangıçta iyi bir kadro alırsanız daha sonra upgrade edebilirsiniz"
linkteki kadronun sonradan upgrade için uygun olduğunu düşünüyorum.. katılır mısınız?

tabi ki ;) bu fiyattaki üst sınıf kadrolar genelde cok iyi olur . Ama ben yine de bi cannondale ve gant a bakmanızı öneririm . Üst sınıfta cok fazla model var arastırmak cok zor :D

Etiketler

Bisiklet konusunda çok bilgim yok ama linkteki bisiklet kipa da 159 TL ye inmiş...
http://sadeceonda.com/index.php?route=product/product&product_id=212
Şüphesiz kalite farkı vardır ...
Fikirleri öğrenmek isterim..

düz bir memlekette yaşıyorsanız ve gideceğiniz yerler 1-2km ile sınırlıysa alırsınız kullanırsınız. yok eğer ben bisiklete bineceğim diyorsanız bindiğiniz bisiklet size keyif vermeli. öncelikle mümkün olan en hafifinden ki bu dağ bisikletleri için 13kg ı geçmesin, sonrasında rijit bir kadrosu olsun her pedala yüklenişte esnemesin, vucudunuza en uygun kadro boyu olsun, tıpkı kıyafette olduğu gibi BİSİKLETTE DE kadro boyu var, üzerindeki donanım vasatın altında olmasın, olmasın ki vites geçtimi geçecekmi geçermi acaba demeyin. Ve unutmayın ki kitap kitapçıdan alınır bisiklette bisikletçiden. marketten bisiklet alırsan arızada muhattabın olmaz.

hep sorarlar bisikleti nerede kullanacaksın?

araziye girecekmisin? sorulan her soruya eminimki evet diyeceksiniz ama bir süre bisiklete bindikten sonra ayda bir toprak yolda 1 saat bisiklete binmek için dağ bisikletinin yanlış seçim olduğunu anlayacaksınız.

2. elde kaliteli bisikletler olmakta , gerçek değerinğn yarı fiyatında da ucuza. araştırın derim. etrafınızdaki bisiklet gurupları ile tanışın. değişik tarzdaki bisikletlere binin sonrasında modeli belirleyin. pekçok ilde perşembe akşamları bisiklete binen guruplar var mesela, onlarla bağlantıya geçebilirsiniz. içlerinde fazla olan bisikletini satacaklar çıkabilir. kaliteli bisiklet ucuz olmaz ve ucuz etin yahnisi yenmez.

bisikletçilerle tanıştığınızda bisikletinizin sele ayarlarını, gidon ayarlarını hangi durumda hangi vites kullanılacağını vs size öğretirler.

markalarda boğulmayın tanışın guruplarla, tur sonrası sohbetlerine katılın 1-2 hafta sonrasında uygun bir model bulursunuz.

Başınızdan kask, elinizden eldiven eksik olmasın. ( son cümledekilerin bana bir faydası yok sadece sizin sağlığınız için)

a-dağ bisikleti/yol bisikleti alırken iki kere düşünün derim
dağ bisikleti yolda tat vermeyecek, yol bisikletide her tarafı çukur yurdumda sürekli problem çıkartacaktır
kesenize uygun bir hibrit bisiklet bence en iyi seçim olur...
illa giant canondale vs olmasına gerek yok, herkes bmw yada mercedese binmiyor dimi?

AL1820' Alıntı:
a-dağ bisikleti/yol bisikleti alırken iki kere düşünün derim
dağ bisikleti yolda tat vermeyecek, yol bisikletide her tarafı çukur yurdumda sürekli problem çıkartacaktır
kesenize uygun bir hibrit bisiklet bence en iyi seçim olur...
illa giant canondale vs olmasına gerek yok, herkes bmw yada mercedese binmiyor dimi?

marka model önerirseniz daha fazla yardımcı olursunuz :smiley:

tesekkürler , iyi günler ...

alüminyum bir kadrosu olsun, kadro boyunuza uygun olsun, sele borusu ve sele(önemli) gidon maşa iyi hafif malzemelerden olsun, illa amortisör olacaksa kilitlenenden olsun fren ve viteslerin en son modellerden olmasına gerek yok derim ben..Her markanın bu tarz modelleri var bütçeye göre seçim yapılabilir.

AL1820' Alıntı:
alüminyum bir kadrosu olsun, kadro boyunuza uygun olsun, sele borusu ve sele(önemli) gidon maşa iyi hafif malzemelerden olsun, illa amortisör olacaksa kilitlenenden olsun fren ve viteslerin en son modellerden olmasına gerek yok derim ben..Her markanın bu tarz modelleri var bütçeye göre seçim yapılabilir.

bunlar bildiğimiz şeyler hocam biraz daha detay öneri istemiştim :smiley: ... markanın ...modelleri gibi , bütçem 750 tl zaten daha önce belirtmiştim

xc750 V brake vs xc750 Hidrolik disk arasındayım , sizce hangisi ? Ben fiyatından dolayı v brake den yanayım artan paraya kilit selealtı canta forma gözlük vs ekipman alırım diyorum ...

Acaba v brake aldığıma pişman olur muyum ? genelde söylenen camurda kullanıp kullanmayacağım , aslında kesin bişey diyemem genelde yol ve kuru arazide kullanırım diye düşünüyorum haa camura hiç girmem , hiç ıslanmam demiyorum ama hergün olacak birşey değil sonuçta bir çözüm olarak da güzel bir dört mevsim(baradine) fren pabucu alır rahat ederim diyorum sizce yanlış mı düşünüyorum ? aslında HD te güzel görünüyor , yumusak bir parmak gücü gerekmesi iyi ama tereddütteyim , düşüncelerinizi söyler misiniz ?

oktayyap40' Alıntı:
Geçen hafta Kron xc 750 e yükseldim (v frenli) gerçekten çok rahat ve dolu bir bisiklet. Tavsiye ederim

teşekkürler inşallah hafta içi ben de almayı düşünüyorum aynısından :smiley: hangi renk sectiniz ?

osman_vip90' Alıntı:
xc750 V brake vs xc750 Hidrolik disk arasındayım , sizce hangisi ? Ben fiyatından dolayı v brake den yanayım artan paraya kilit selealtı canta forma gözlük vs ekipman alırım diyorum ...

Acaba v brake aldığıma pişman olur muyum ? genelde söylenen camurda kullanıp kullanmayacağım , aslında kesin bişey diyemem genelde yol ve kuru arazide kullanırım diye düşünüyorum haa camura hiç girmem , hiç ıslanmam demiyorum ama hergün olacak birşey değil sonuçta bir çözüm olarak da güzel bir dört mevsim(baradine) fren pabucu alır rahat ederim diyorum sizce yanlış mı düşünüyorum ? aslında HD te güzel görünüyor , yumusak bir parmak gücü gerekmesi iyi ama tereddütteyim , düşüncelerinizi söyler misiniz ?

bir kaç tane daha aydınlatıcı cevap alsam mutlu olurm , bu hafta içi almayı düşünüyorum , bitsin bu hasret :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR