Bisiklet Antrenmanı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salih46 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,235

salih46

Ana Kamp
Mesajlar
88
Tepkime Puanı
1
Yer
K.maraş
iyi bir dağ bisikletçisi olabilmek için nasıl ve ne kadar antreman yapmam gerek nelere dikkat etmeliyim kısacası bisiklet sürüş hakkında pek bilgim yok hatta tek bildiğim bisiklet sürmek :smiley: bulunduğum şehirde yani k.maraş'tada bilgi alabileceğim klüp yok yardımcı olursanız sevinirim.
 

Etiketler
Ynt: Bisiklet Antrenmanı

Sevgili Salih,
MTB bisikletçiliğinin güç ve dayanıklılık gerektiren bir yönü vardır. Antrenmanlarını giderek artan sıklık ve ağırlıkta yaparsan performansının da giderek arttığını göreceksin.
Ben antrenmannın kişiye özel olduğunu ve senin kendine uygun sürelerde ve sıklıkta değişik parkurları denemenin faydası olacağını düşünüyorum. Sonuçta antrenman için yola çıkıp, toprak yollarda ve patikalarda uzun soluklu sürüşler yapmalısın. Böylece bisiklet üzerinde geçirdiğin zaman arttıkça fizyolojik ve psikolojik olarak gelişeceksin. Farklı parkurlar denemeye özen göstermelisin. Böylece yol tecrüben ve dolayısıyla manevra kaabiliyetin de gelişir kanaatindeyim.
Tabi antrenman öncesi sonrası beslenme de çok önemli. Antrenman öncesi karbonhidrat ağırlıklı, antrenman sonrası protein ağırlıklı beslenmeli, ve su-mineral kaybını dikkate almalısın.
 

Ynt: Bisiklet Antrenmanı

Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için, bu bilgiler oldukça fayda getirecek bana. söylediğniz gibi çok farklı parkurlarda bisiklet kullanıyorum, nefesimi güçlendirmek için bisikletle epeyce yokuş çıkıyorum fakat ne kadar yada ne süre yokuş çıkmam gerek günlük ne kadar antreman yapmam gerek bunları bilmiyorum bu konudada bilgi verirseniz bana çok faydası olacak yardımınız için teşekküler.
 

Ynt: Bisiklet Antrenmanı

Sevgili dostum;

Antrenman ile ilgili olarak bazı değişkenler sözkonusudur. Bunlardan en önemlileri şüphesiz yaş, kilo, cinsiyet, mevsim özellikleri gibi.

MTB sürüşünde ilerleme kaydetmek ve gelecekte başarılı bir sporcu olmak amaç ise, bu konuda gerek yapacağın araştırmalar gerek yapacağın alıştırmalar senin kendine özgü antrenman teknik ve taktiğini geliştirmeni sağlayacaktır.

İstersen tecrübelerime dayanarak sana öncelikle yapmamanın faydalı olacağını düşündüğüm şeyleri belirteyim:

1- Acele Etmek: Bisikletçi olarak şuan belli bir seviyedesin şüphesiz. Bu azımsanacak bir şey değil. Ama sen bireysel sınırlarını keşfedip yapabildiğinin en iyisini yapmayı hedeflediğine göre; bu bir süreç olarak zaman alacaktır. Mucize değil çalışmaya, istekli ve sabırlı egzersizlere ihtiyacın olacak.

2- Vazgeçmek: Antrenmanlarında bazen sınırlarını da zorlaman gerekecek ve bu can yakıcı durumları yaşamana sebep olacak. Bunu en baştan göze almalı, bu ve buna benzer durumlar karşısında pes etmemelisin.

3- Aşırı Zorlama: Her ne kadar sınırları zorlamadan gelişme kaydedemezsen de sonuçta insanız ve vücudumuzun sonsuz olmayan kapasitesini anlayışla karşılamalıyız. Aksi taktirde istenmeyen durumlar (sakatlık, sürantane olma) tüm çabaları boşa çıkarır.

Ayrıca unutmamak gerekir ki; dinlenmek de antrenmanın bir parçasıdır. Hemde çok önemlidir. Kaslar aldıkları uyarımları gelişerek katlanır hale getirmeye çalışırlar.

Ve sevgili dostum yine tecrübelerime göre yapman gerekenler:

1- Antrenmanlarında, dağ bisikletçiliğinin dayanıklılık temeline dayandığını unutmadan, uzun soluklu sürüşler yap.

2- Antrenmanlarını haftada en az bir kez tam gün ve uzun soluklu sürüşlere ayır ve aksatma.

3- Antrenmanlarında farklı yollar, farklı araziler dene ve mesafeyi giderek arttır.

4- Beslenmene dikkat et. Antrenman sonrası harcadığın kaloriyi geri almalısın. Kaslar gelişirken proteini kullanırlar. Enerji için ise karbonhidratlar gereklidir.

5- Kendini gereksiz zorlamalarla yıpratma. Bunun için nabız kontrolü önemli. Kişinin max. nabzı şöyle bulunur:
(220 - yaş). Eğer nabzın max. değer civarındaysa tempo düşürmelisin, unutma.

6- Ve konuyla ilgili araştırmalara devam et. Dağ bisikletçileri için yazılmış kitaplardan, net'te konuyla ilgili uzmanların yazılarından, ve spor hekimlerinin tavsiyelerinden de faydalan derim sevgili dostum.

Yolun açık olsun. Bol şanslar.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Mesajlar
1,522,162
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst