Biraz da Gülelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,752
Ynt: Biraz da Gülelim

Şu örnekte olduğu gibi;

Genç adam, göz alabildiğince uzanan sahillere vurmuş “deniz yıldızları”nı tekrar “okyanus”a atmak için “birinden diğerine, yarışıp duruyor”du!..

Kan ter içinde kalmıştı!..

Onun bu “gayret” ve “telâş”ını gören yaşlı bir adam, yavaşça yanına sokularak, ne yaptığını sordu...

“Dün gece fırtına vardı” dedi genç adam; “Dalgalar deniz yıldızlarını karaya savurmuş... Onları, ölmeden önce tekrar denize atıyorum!”

Yaşlı adam, gülümseyerek şunları söyledi;

“Ama evlât; sahil kilometrelerce uzun... Sahile vuran deniz yıldızları ise sayısız denecek kadar fazla!.. Sonunda ne farkedecek ki?!?”

Genç adam, ayaklarının dibinden alıp, okyanusun engin sularına bıraktığı bir “deniz yıldızı”nı işaret ederek, dedi ki;

“Onun için çok şey farkedecek!”

Gerçekten öyle değil midir;

Bir tek “deniz yıldızı”nı kurtarmak için bile çaba göstermeye değmez mi?..

Etiketler

figo' Alıntı:
Şu örnekte olduğu gibi;

Genç adam, göz alabildiğince uzanan sahillere vurmuş “deniz yıldızları”nı tekrar “okyanus”a atmak için “birinden diğerine, yarışıp duruyor”du!..

Kan ter içinde kalmıştı!..

Onun bu “gayret” ve “telâş”ını gören yaşlı bir adam, yavaşça yanına sokularak, ne yaptığını sordu...

“Dün gece fırtına vardı” dedi genç adam; “Dalgalar deniz yıldızlarını karaya savurmuş... Onları, ölmeden önce tekrar denize atıyorum!”

Yaşlı adam, gülümseyerek şunları söyledi;

“Ama evlât; sahil kilometrelerce uzun... Sahile vuran deniz yıldızları ise sayısız denecek kadar fazla!.. Sonunda ne farkedecek ki?!?”

Genç adam, ayaklarının dibinden alıp, okyanusun engin sularına bıraktığı bir “deniz yıldızı”nı işaret ederek, dedi ki;

“Onun için çok şey farkedecek!”

Gerçekten öyle değil midir;

Bir tek “deniz yıldızı”nı kurtarmak için bile çaba göstermeye değmez mi?..
değer elbet ..

Sydney'de Virgin Havayollarına ait Boing 767 uçağının arızasından dolayı uçuş iptal edilir.
Bir başka uçak için yolcular kuyruk oluşturmuşlar, sinirler bir hayli gergin bir şekilde yeni uçakta yer bulmaya çalışmaktadırlar.

Bu sırada çok sinirli bir yolcu bankoya yanaşır ve biletini fırlattıktan sonra:

"-Bu uçak ile uçmak zorundayım ve bu iş hemen yapılacak " diye bağırır.

Görevli:

"-Özür dilerim beyefendi, size yardım etmeye çalışmaktan memnun olurum ama öncelikle sırada bekleyenlerle ilgilenmeliyim
ve eminim size de yapacak birşeyler buluruz. "

Yolcu etkilenmemiştir. Arkadakilerin de duyacağı bir şekilde, yüksek sesle sorar:

"-SİZ BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUNUZ? " (Bunu maalesef oldukça sık duymaktayız.)

Görevli tereddüt etmeden, gülümseyerek dahili anons mikrofonunu önüne çekerek:

"-Lütfen Dikkat, Lütfen Dikkat, " sesi tüm terminal binasında temiz bir şekilde duyulmaktadır.

"Burada, Gate14'te bir yolcumuz bulunmaktadır, ve KENDİSİNİN KİM OLDUĞUNU BİLMEMEKTEDİR.

Kendisine kimliği konusunda yardım edebilecek birisi var ise lütfen Gate14'e gelmesi rica olunur. "
Kuyrukta bekleyenler gülmekten yıkılmaktadır...

Yolcu Virgin Havayolları görevlisine pis pis bakar ve dişlerini sıkarak:
"F... You" der.

Görevli geri adım atmadan ve gülümseyerek:

"Özür dilerim, ama bunun için de sıraya girmeniz gerekecek...

Suç ve ceza

Üç kadın arkadaş bir kaza sonucu aynı anda hayatlarını kaybedip cennete giderler. Cennetin kapısında onları karşılayan melek:

"Sizin burada uymanız gereken tek bir kural var: ördeklere dikkat edin sakın üstlerine basmayın" der.

Sonra kapı açılır üç kadın cennete girerler. Gerçekten de etraf ördek doludur. Üstlerine basmamak adeta imkansızdır. Dikkat etmesine rağmen kadınlardan biri kazayla bir ördeğin üstüne basar. Hemen bir melek belirir. Yanında son derece çirkin bir adam vardır. Kadını kolundan adama kelepçeler ve

"Ördeğin üstüne basmanın cezası olarak sonsuza kadar bu çirkin adama kelepçeli olarak yaşayacaksın" der.

İkinci gün kadınlardan biri yine kazayla bir ördeğin üstüne basar ve melek anında yanında çok çirkin bir adamla gelip onları kadına ceza olarak birbirlerine kelepçeler.

Üçüncü kadının gözü bu olaylardan çok korkar. Diğerlerinin akıbetine uğramamak ve sonsuza kadar çirkin bir adama kelepçelenip yaşamamak için her attığı adıma çok dikkat etmeye başlar. Aradan aylar geçer ve hiçbir ördeğin üstüne basmaz. Derken bir gün bir melek belirir. Bu kez yanında boylu poslu inanılmaz derecede yakışıklı bir adam vardır. Melek hiçbir şey söylemeden yakışıklı adamla kadını kelepçeler ve yine birşey söylemeden çeker gider.

Kadın mutluluktan uçmaktadır. O güne kadar gördüğü en yakışıklı adamla kelepçelenmiştir. Adama döner ve:

"Ben acaba ne yaptım da sonsuza kadar senin gibi yakışıklı bir adamla birlikte olmayı hak ettim?" diye sorar.

Adam suratı asık bir şekilde cevap verir:

"Vallahi seni bilmem ama ben az önce bir ördeğin üstüne bastım."

Para nerede?

Mafya babası haraçlarını toplaması için yeni bir tetikçi buldu. Seçtiği adam sağır ve dilsizdi. Çünkü baba, bu tetikçi yakalanırsa polise fazla bir şey anlatması mümkün olamaz, diye düşünüyordu. Baba, bir gün ödemelerin geciktiğini fark etti ve tetikçiyi odasına aldırttı, bir de işaret dilini bilen tercüman buldular. Tercüman işaretle sordu:

"Para nerede?"

Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:

"Ne parası? Benim paradan maradan haberim yok. Neden bahsettiğinizi anlamıyorum."

Tercüman tercüme etti:

"Neden bahsettiğinizi anlamıyormuş."

Baba 38'liği koltuk altından çekip sağır dilsizin kafasına dayadı:

"Şimdi sor bakalım, para nerede."

Tercüman işaretle sordu:

"Para nerede?"

Sağır-dilsiz kan ter içinde, işaretle yanıt verdi:

"Şehir merkezindeki parkta, büyük heykelin olduğu kapıdan girince soldan 3. ağacın kovuğunda iki yüz bin dolar var."

"Ne söyledi?" dedi Baba.

Tercüman yanıtladı:

"Dedi ki, hâlâ neden bahsettiğinizi anlamıyormuş, ayrıca o tetiği çekmek de biraz sıkarmış."

Sigara

Temel'le bir adam parkta oturuyormuş. Temel de sigara içiyormuş. Adam dumandan rahatsız olmuş. Dönmüş Temel'e ve sormuş:

"Kaç yıldır sigara içiyorsun?"

Temel cevap vermiş:

"30 yıl."

Adam başlamış nasihata:

"Bak 30 yılda sigaraya verdiğin parayı biriktirsen şu karşıdaki lüks villa ve önünde duran son model araba senin olabilirdi."

Temel dönmüş ve sormuş:

"Sen sigara içiy musun?"

Adam cevaplamış:

"Ben hiç sigara içmedim."

Temel tekrar sormuş:

"Peçi şu villa ve lüks araba senin mu?"

"Hayır!"

Temel eklemiş:

"Fazla konuşma o zaman. Onlar penum."

Zenginlik Nedir?
Kadının biri, cömert olduğu söylenen yaşlı bir bilgeye gidip:
- Bu şehirde benden fakir insan yok!. demiş. Bana biraz yardım eder misiniz? Bilge adam, kadının kucağındaki bebeğin bir ipeği andıran yanaklarını okşayıp öptükten sonra:
- Demek fakirsin!. demiş. Hem de çok fakir. Ama karşılıksız yardım yapmak,âdetim değil!. Eğer yardım istiyorsan, çocuğunun parmağını satman gerekir..Kadın, önce deli olduğunu sanmış bilgenin. Daha sonra da, kötü bir şaka yaptığını... Ama adam ciddî görünüyormuş. Kadına bir kese altın uzatıp:
- Ayak parmağına da razıyım!. demiş. Zaten cerrah olduğumdan, ona acı çektirmem Kadın, bütün kanını donduran bu teklif üzerine kaçmayı düşünürken, adam:
- Sadece tırnağını söksem de olur! diye devam etmiş. Biliyorsun zamanla yenisi çıkar. Kadın, bu ruh hastasına daha fazla dayanamamış. Ve kapıyı çarpıp uzaklaşırken, adam onun arkasından:
- Nasıl bir fakir olduğunu anlayamadım!. diye bağırmış. Kucağındaki hazinenin tırnak kadar bir parçasını, bir kese altına değişmiyorsun.

Amerikan Teknolojisi
Amerikalılar yeni bir uçak geliştirirler ve bu uçağı denemek için
Arabistan'a götürürler.Bir Arap pilotunu uçağa bindirirler ve uçak havalanır. Arap pilot uçağı kullanırken dört motordan biri patlar.
Göstergelerde "Don't panic. This is American technology" yazısı görülür, pilot rahatlar.
Daha sonra bir motor daha patlar ve göstergelerde yine aynı yazı görülür. Pilot da uçmaya devam eder. Ne var ki az sonra iki motor birden patlar. Hiç motor kalmayınca Arap pilot panikler. Tam bu esnada göstergelerde yine aynı yazı görülür ve uçak kendi kendini yumuşak bir şekilde indirir. Araplar pilottan bu olayı öğrenince şaşırırlar ve kendileri de böyle bir uçak yapmaya karar verirler. Ve nitekim bir uçak yapıp Amerika'dan bir pilot davet ederler. Pilot biner uçağa, başlar uçmaya. Bir iki dakika sonra bir motor patlar. Göstergelerde "Don't panic. This is Arabic technology" yazısı görülür. Az sonra ikinci motor da patlar ve aynı yazı gözükünce Amerikali pilot: "Ulan bizim uçağın aynısını taklit etmişler." der. Derken iki motor birden patlayınca uçağın kendi kendini yere indireceğini düşünen pilot göstergelerde şu yazıyı görür: "Don't panic. This is Arabic technology. Please repeat after me. Eşhedü en la ilahe illallah...."

İhtiyar kızılderili
Film ekibi, ıssız çölün kızgın güneşi altında çekim yapmaktadır.
Zor şartlar altında çalışırlarken, ihtiyar bir kızılderili sete doğru yaklaşır ve yönetmenin yanına giderek şöyle der,
"Yağmur... Yarın!.." Şaşıran yönetmen, ertesi gün yağan yağmuru hayretle izler.
Bu sırada ihtiyar kızılderili yine gelir, "Fırtına... Yarın!.." der ve aniden uzaklaşır.
Gerçekten de müthiş bir fırtına çıkar ve çölü birbirine katar. Yönetmen emreder,
"Çabuk bana o kızılderiliyi getirin! İstediği parayı verin. O olmazsa biz bu filmi bitiremeyiz!..
" Adamlar, kızılderiliyi bulur ancak yaşlı Apaçi bir türlü razı olmaz.
En sonunda teklif edilen bir milyon doları reddedemez ve adamlarla birlikte kampa gelir.
1 ay boyunca, ihtiyar kızılderilinin söylediği her şey tutar, yağmur der yağmur, çöl fırtınası der, fırtına, kavurucu sıcak der, kavurucu sıcak...
Yönetmen gayet memnun mesut durumda filmi çekmeye devam eder.
Derken bir gün yaşlı kızılderili susar ve hiçbir şey söylemez.
Yönetmen, "Nasıl olsa geçer..." diye düşünerek bekler. 1 gün, 2 gün, 1 hafta, 1 ay derken yönetmenin sabrı taşar ve kızılderiliyi bir kenara çekerek
öfkeyle sorar, "Bana bak! Sana bu iş için dünyanın parasını ödedim!
Bir an önce marifetlerini göstermeye başlamazsan seni buradan atacağım!..
" Kızılderili omuzlarını silker, "Radyo... Kırıldı!.."

10 zenzi bir gün gezerken yolda bir lamba bulurlar ve içinden bir cin çıkar cin der ki dile benden ne dilersen 1.zenci ben beyaz olmak istiyorum der. en sondaki zenci gülmeye başlar
2.zencide beyaz olmak ister sondaki zenci daha çok gülmeye başlar 3.4.5.6.7.8.derken sıra 9.ya gelir oda beyaz olmak ister sonda ki zenci artık yerinde duramıyor yerlere yatıyor gülmekten çıldırıyor ve sıra ona gelmiş dile benden ne dilersen ZENCİ_ BUNLARIN HEPSİNİ ZENCİ YAP DER.

YURT DISINDA YAPILAN BIR ARASTIRMAYA GÖRE
RESIMDEKI GIBI TAKILAN EMNIYET KEMERI
KAZA RISKININ %43.7 AZALMASINI SAGLIYOR.

[attachment=1]

SIZ DE AILENIZI VE YAKINLARINIZI SEVIYORSANIZ UYGULAYINIZ...

;D

image001.jpg

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Fatoş hanım ben yengenizi konuşturmak için yolda yapmadığım espiri kalmıyor o daha çok müzik tercih ediyor konuşmak yerine. ama çok iyi bir co-pilot bütün yol boyunca direksiyonda habire ağızıma yiyecekleri tıkalıyıp duruyor. :D :D
Bu resim olsa olsa perihan hanım ve nuri beyi temsil ediyordur. ;D ;D ;D ;D
ahh karnıma ağrılar girdi vallahi...hay çok yaşayın fatoş hanım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR