Bir Şase İle Başlayıp Defender Toplamak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan excelans Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,366

excelans

What you don't see will kill you!
Yer
İstanbul
Telsiz Çağrı Kodu
TA2IBT
Merhabalar,

Fikir, yönlendirme ve tavsiyelerinizi rica ediyorum. "Zor, sakın bulaşma, başına dert alırsın" gibi eleştiriler de (haklı olarak) olacaktır, ama öncelikle destekleyici iyi niyetlerinizi alabilmeyi rica ediyorum. :smiley:

Uzun soluklu ve oyalayıcı bir uğraşa ihtiyacım olduğu için bu işe bulaşacağımı da belirtmiş de olayım :smiley: Maliyet konusu elbette ucu çok açık bir konu ama lükse kaçmak gibi bir niyetim yok, zorlu koşullara sokmamakla beraber arazide beni bırakmasın yeter :smiley:)) Şimdiden vakit ayıran ve cevap yazan herkese teşekkürler...

Not : İstanbul Anadolu yakasındayım...

Amacım aşağıdaki linkteki gibi bir Defender 130 toplamak :
http://grabawrench.com/for-sale-1987-land-rover-defender-130/

Bunun için şu aşamada ihtiyacım olan cevaplar :

1- Öncelikle bir şase bulup bakım ve kromaj işlemlerini yaptırmak istiyorum. Defender 130'un sadece şasesini nasıl temin edebilirim? Ambulans, tek kabin ya da çift kabinden çıkma bir şase bulursam ruhsatta hangi şartlar olmalı? (kişi sayısı, kamyonet mi, binek mi olacağı gibi)... Proje çizdirmeden yapmamı sağlayacak öneri lütfen :smiley:) Böyle bir şaseyi nereden, kaça temin edebilirim? Nelere dikkat etmeliyim?

2- Şase temininden sonra bakımı, kromaj vs vs ve aksesuarların (amortisör, yaylar, vs vs) takılması... Üzerine kupanın yerleştirilmesi....

3- Motor seçimi en büyük soru işareti... Mesela aşağıdaki gibi bir Discovery TD5 motor+şanzıman takmak istersem ne gibi tavsiyeleriniz olacaktır? Tecrübelerinizi rica ederim :smiley: Aşağıdaki ilanda motor+şanzıman 11.500 TL olarak belirtilmiş ama uygulama aşamasında ek maliyetleri neler olacaktır? (Not : İlanları bilgi amaçlı paylaşıyorum).

Motor :
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-defender-icin-td-5-motor-komple-153215542/detay

Şanzıman :
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-land-rover-sanziman-153209489/detay/

4- Ruhsat işlemleri ile ilgili verebileceğiniz her türlü bilgi :smiley:)

Cevaplarınızı, tavsiyelerinizi heyecanla bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Bir Şase İle Başlayıp Defender Toplamak

Bu aralar olmasa da, Defender ihalelerini takip edin. Askeriyeden çıkma bir hurda alın. (110 yada 130 kamyonet yada kapalı kasa neyse)
işe aracı parçalayarak başlayabilirsin.
Sonrasında gereken herşey forumda var.
Yavuz abi şasiden kumlatmayla başlayıp disco motoruyla biten bir Defender toplamıştı. Tüm detaylar o konuda mevcut. ;)
Kolaylıklar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ruhsat işi tam muallak şuan. 3 hafta önce çeki demiri projelendirilip ruhsata işletiliyordu, bugün proje çizimi yasaklanmış ???
Anlamadım bende

Sent from my iPhone using Tapatalk

Askeriye ihalesinde bende alabilirsem 90 yada 110 luk almaya çalışacağım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

haziri var tedastan cikma hatta birisi yapio forumda gorebilirsin turuncu renkte yapmis simdi 2.yi yapio bi konus bilgi al ayrica malum sitede ilanlar var satilik.yuruyen araba almakta fayda var die dusunuyorum ;!

Oğuzhan iştem kaçmal için bana yağılmışını aldırtmaya çalışma. Beraber yapacağız

burdaki herkes bilir defender emek,zevk arabasidir keyif arabasidir bi yasam stilidir,varsa vaktin keyfine gore butcene gore zevkine gore toplarsan en guzeli ama isten anlamayan birisi alirsa yazik gunah sanayi sartlarini biliyoruz harcadigimiz paranin emegin karsiligini alamiyoruz cogu zaman fiyat performans iliskisi tutmuyo hic

Hani derler ya " davulun sesi uzaktan hoş gelir " o hesap. Bakalım kısmet neyse.

Kuru şaseden 2 adet defender topladım , yanlış iş ! 50 ye mal edip 20 ye satarsınız .

Bence de en mantıklısı hazır araç almak yoksa çok uğraşmak gerekir çok hemde araçla değilde belge işlemleriyle :smiley:bu arada askeri ihalelerden 90 lık defender bulamazsınız ordunun envanterinde yoktur.

Düşüncelerim;
Bir aracın tüm parçalarını tek tek almaya kalktığınızda aracın fiyatının en az 5 katına mal edersiniz. Bu nedenle sadece şase aramak yerine toplanmaya müsait ruhsatlı, çekme belgeli, veya kamu çıkış faturalı bir araç almalısınız. Bu aracı kupa şase ayırıp sıfırdan toplayabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri