Bir Kötü Haber Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,419

ndogru

Kamp II
Yer
Trabzon
3 yıldır hidrolik direksiyonuyla muayene yaptırdığım defenderime bu yılki muayenesinde direksiyon projesi isteyeceklerini bildiğimden mak. müh. arkadaşı aradım ve direksiyon projesi istedim . Aldığım cevap " o iş bitti" oldu . Artık hidrolik direksiyon taktırabilmek için Ankara TSE den test raporu isteyeceklermiş o da 3000 tl den aşağı olmazmış.

Etiketler

Ynt: Bir Kötü Haber Daha

yapılacak tek bir şey kaldı. oda muayeneye gideceğimiz zaman hidrolik kutuyu söküp eski kutuyu takmak muayeneden sonra eski kutuyu söküp hidrolik kutuyu takmak. en bedava ve ucuz yol bu. ;)

Nasil, anlamadim hidrolik direksiyon icin kusur me yaziyorlar muayenede? Hafif kusur mu ?

Eğer defender 92 modelden eskiyse ağır kusur , 92 model sonrası fabrika hid. direksiyon taktığından proje istemiyorlar. Ben ikinci aracımı yılbaşında reizyondan çıkardım , direksiyondan dolayı muayenede takıldı , iki defa proje çizdirmek zorunda kaldım. İyi ki de çizdirmişim şimdi araçların birini kurtardık ama diğerindeki hid. direksiyon sorun kaldı. Aracı ankaraya getirip test raporu ile uğraşmaktansa direksiyonu sök tak yapacağız anlaşılan.

değerli ustalarım ben bir hafta oldu defender aldım 88 model hidrolik direksiyon,şnorkel,çekidemiri, port bagaj var üzerinde seneye muayenede ne gibi sıkıntı çekerim yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca araç üzerindeki yaban amblemi ve offrood yazıları çıkarmalar sorun oluyormu

Arkadaşlar ben 1.5 sene önce çeki demiri üst tavan birkaç sticker la girdim hiç biri sorun olmadı çeki demiri sorun olur diye düşünüyordum üst tavan için bile proje gerekiyormuş onuda yeni öğrendim bence
tuv e gidersin sorun olan cıkarsa söküp tekrar girersin

Bugün 1991 model düz dizel hidrolik direksiyonlu, çeki demirli, vinçli, üst bagajlı defender'imi (Ruhsatta 10 kişilik minibüs geçiyor) muayeneden geçirdim. Buldukları kusurlar, motordan, şanzımandan, diferansiyelden yağ kaçakları(ki defender'da olmazsa olmaz), far ayarı, geri vites lambası vs. ıvır zıvır hafif kusurlar. Bilgilerinize...

ktahsin' Alıntı:
Bugün 1991 model düz dizel hidrolik direksiyonlu, çeki demirli, vinçli, üst bagajlı defender'imi (Ruhsatta 10 kişilik minibüs geçiyor) muayeneden geçirdim. Buldukları kusurlar, motordan, şanzımandan, diferansiyelden yağ kaçakları(ki defender'da olmazsa olmaz), far ayarı, geri vites lambası vs. ıvır zıvır hafif kusurlar. Bilgilerinize...

Muayeneye hangi sehirde gittiniz ? En kotu ben de oraya gideyim...
Benim de 1988 hidrolik direksiyonlu.

ndogru' Alıntı:
Eğer defender 92 modelden eskiyse ağır kusur , 92 model sonrası fabrika hid. direksiyon taktığından proje istemiyorlar. Ben ikinci aracımı yılbaşında reizyondan çıkardım , direksiyondan dolayı muayenede takıldı , iki defa proje çizdirmek zorunda kaldım. İyi ki de çizdirmişim şimdi araçların birini kurtardık ama diğerindeki hid. direksiyon sorun kaldı. Aracı ankaraya getirip test raporu ile uğraşmaktansa direksiyonu sök tak yapacağız anlaşılan.

Siz muayeneye hangi sehirde goturdunuz ?

Bende 2 adet defender var , ikincisi yılbaşında revüzyondan çıktı proje çizildi Trabzon Tuv a gittik , direksiyon için de proje lazım dediler . Diğer araç 2012 temmuzda tuvdan geçmiş bir şey denmemişti. Mecburen projeyi çöpe atıp yenisini çizdirdik . Şimdi o da olmuyormuş ama ..

Gecen hafta dusullu muayene istasyonunda muayeneye girdim, hidrolik direksiyonla ilgili kusur belirlenmedi. Frkli iatasyonlarda farkli uygulama olmasi kabul edilemez, bu duruma bir cozum getirmeliler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR