chaos_54
Kamp I
Waayyy memleketime gitmişsiniz
erhan_41 / Tuzla
İlk kez gitim biraz sezon sonuydu ama gayet güzeldi memleketin. Tekrar geleceğim kesinlikle
Waayyy memleketime gitmişsiniz
erhan_41 / Tuzla
Güle güle ısının Isıtıcıyı koltuk altına mı monte ettiniz yoksa masa yanındaki oturma grubu altındaki kapalı kutuya mı? Detaylı resim paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler Açsaya Eberschaper Airtronic D4 modelinin montajını yaptırdım. Güzel üflüyor artık kızım üşümeyecek.
Ekli dosyayı görüntüle 51930 Ekli dosyayı görüntüle 51931
Masa yanındaki elektrik aksamının karşısındaki oturma gurubuna. İçeriye bağladık. Havayı bir taraftan alıp diğer taraftan sıcak havayı gönderiyor. Benim bir koltuk uzun bir koltuk biraz kısa geçişi kolaytaştırmak için. Isıtıcıyı bağladığımız taraf biraz büyük olduğu için sıcak hava arka yatağa kadar rahatça gidiyor. Ben sonuçtan şu an memnunum. Tabi kara kışta atletle gezme hayalimi de karşılarsa tam olacakGüle güle ısının Isıtıcıyı koltuk altına mı monte ettiniz yoksa masa yanındaki oturma grubu altındaki kapalı kutuya mı? Detaylı resim paylaşırsanız sevinirim.
Isıtıcısı kendisi ısınıp sorun yaratmıyor mu kapalı kutu içerisinde?Masa yanındaki elektrik aksamının karşısındaki oturma gurubuna. İçeriye bağladık. Havayı bir taraftan alıp diğer taraftan sıcak havayı gönderiyor. Benim bir koltuk uzun bir koltuk biraz kısa geçişi kolaytaştırmak için. Isıtıcıyı bağladığımız taraf biraz büyük olduğu için sıcak hava arka yatağa kadar rahatça gidiyor. Ben sonuçtan şu an memnunum. Tabi kara kışta atletle gezme hayalimi de karşılarsa tam olacak
Bu ısıtıcıların toplamda 4 adet giriş çıkışı vardır. bir adet giriş çıkış araç dışına bağlanır. Girişten alınan hava mazot ile karıştırılıp bir yanma odasında yakılarak egzoz çıkışından atılır. Diğer giriş çıkış ise aracın içerisindedir. Kabinin içerisindeki girişten mevcut hava alınarak, mazot hava karışımının yandığı yanma odasının etrafından geçirilerek ısıtılır ve yine kabin içerisindeki çıkıştan kabine verilir. Burada bir nevi aletin ısınmasının önlemek için kabin havası kullanılabilir diyebiliriz.Isıtıcısı kendisi ısınıp sorun yaratmıyor mu kapalı kutu içerisinde?
Çalışma mantığını ve iç yapısını biliyorum, vaktiyle teknemde kullanmıştım. Markası farklıydı ve epeyce de büyüktü benim kullandığım .. hatırlıyorum 5-6 saatlik çalışmada el değmeyecek kadar ısınırdı.Bu ısınma nedeniyle olsa gerek bağlandığı zeminden yaklaşık 6-8 cm. kadar yüksekte ve bağlantı ayaklarının altındaki düzlem bakalitin içi de klingirik benzeri bir malzeme ile kaplıydı. Demek ki teknoloji ilerlemiş.Bu ısıtıcıların toplamda 4 adet giriş çıkışı vardır. bir adet giriş çıkış araç dışına bağlanır. Girişten alınan hava mazot ile karıştırılıp bir yanma odasında yakılarak egzoz çıkışından atılır. Diğer giriş çıkış ise aracın içerisindedir. Kabinin içerisindeki girişten mevcut hava alınarak, mazot hava karışımının yandığı yanma odasının etrafından geçirilerek ısıtılır ve yine kabin içerisindeki çıkıştan kabine verilir. Burada bir nevi aletin ısınmasının önlemek için kabin havası kullanılabilir diyebiliriz.
Ekli dosyayı görüntüle 51972 Ekli dosyayı görüntüle 51972
Teşekkürler valla çok güzel ama işleri okadar aksattım ki gezmeye vakit bulamıyorum.Tebrik ederim ellerinize sağlık, güle güle kullanın. İnsanın kendi işini kendiinin yapması kadar güzel bişey varmı ya, darısı benim başıma.
Elbette ısınıyor ilk çıkış alanındaki sıcaklık 120 dereceymiş el ayak duramıyor yakınında.Çalışma mantığını ve iç yapısını biliyorum, vaktiyle teknemde kullanmıştım. Markası farklıydı ve epeyce de büyüktü benim kullandığım .. hatırlıyorum 5-6 saatlik çalışmada el değmeyecek kadar ısınırdı.Bu ısınma nedeniyle olsa gerek bağlandığı zeminden yaklaşık 6-8 cm. kadar yüksekte ve bağlantı ayaklarının altındaki düzlem bakalitin içi de klingirik benzeri bir malzeme ile kaplıydı. Demek ki teknoloji ilerlemiş.
ellerinize sağlık bende 1 seneyi geçti 2007 iveco 35 v 13 aldım anca yeni yeni başlıyorum siteyede ilk defa yazdım inşallah fotoda yükleyicemKalan resimler de şu anki halinden. Şu anda Pencere çerçeveleri ve Döşemeler yapılıyor. Bayrama gezilecek kıvama getirmeye çalışıyorum.
Tamamladıkça daha ayrıntılı resimler göndereceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 51502 Ekli dosyayı görüntüle 51503
Ekli dosyayı görüntüle 51504 Ekli dosyayı görüntüle 51505
Ekli dosyayı görüntüle 51506
Ekli dosyayı görüntüle 51507
ellerinize sağlık ben ilk defa giriyorum siteye ve bende bir iveco 35v13 aldım 1 sene kadar önce ancak yeni yeni başladım toplamaya becerebilirsem fotoda atacağım çizimde hatta auto cad olarak ölçekli olarak çizdimÇok teşekkür ederim.
Forumda proje konusunda hiç bir çizimle karşılaşmadım.
Birkaç eski konu başlığında pojelerden bahsedilse de çizimlere ulaşılamıyor. Biz yeni üyeler için talihsiz bir durum.
Bu nedenle soyut projemi bir nebze somuta indirgemek adına ölçülerin ciddi faydası olacaktır.
Tekrar teşekkür ederim.