Bir Garip İş İlanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,625
Ynt: Bir Garip İş İlanı

Daha yuvarlak ifadelerle ilanı verseler ve kazara yuvarlatılmış ilana uygun ve işin kötüsü esas adamdan da daha yetkin biri çıksa ne yaparlardı sonra?
"Gözünün üstünde kaşın var" demek istemedikleri için esas adamın CV'sini "iş tanımı" ve "profil"e dönüştürüp çıkmışlar ilana.

Bu bana devlet kurumlarının ihale şartnamelerini hatırlattı. İstedikleri belirli bir marka malı almak için de milimetrik ölçüleri, rengi gibi tanımlamaları yazarlar. Du da öyle olmuş biraz. Bi de boyu en az xxx cm ve xx kg olmalı deseler tam olacakmış :smiley:

Etiketler

nedense ben hiç hayret etmedim.bu memlekette olmaz olmaz.tosya belediyesindede çalışan bi arkadaşım var onada işe alınanın kim olduğunu sormayı düşünüyorum.bende bu aralar işsizim belki bana özel de bi ilan verebilirler.bana bu ülkede yönetim tarafından doğru yapılan 3 şeyi söyliyebilen arkadaşı boğazda rakı balık muhabettine davet ediyorum.kız veya erkek arkadaşınıda alabilir.

Bu ülkede alternatif yolları düşünmeden güvenlik için şehrin ana yollarını lokanta kapatır gibi kapatan valiler varken bu tip ilanlara şaşmamalı.

mikroskop ihaleleri çok ilginçtir, siz canon, nikon ya da olympos gibi bir marka alıp yıllarca kullanmak ve öğrencilerine de kullandırmak istersiniz ve sadece bu 3 markadan hangisini istiyorsanız onun teknik şartnamesini koyarsınız ilana ama son zamanlarda canon nikon ve olympos markalarının şartnamelerini bire bir karşılayan (sadece kağıt üzerinde) mikroskoplar dolu ortalıkta (bir kısmı çin malı bir kısmı da yine çin malı ama son vidasının sıkıldığı ülke farklı o ülkenin üretimi diye yazıyor üzerinde) ve mikroskoplarla 5 gün çalıştıktan sonra kesin ya şaşı ya kör olursunuz zaten o mikroskopla bir şey de göremezsiniz bu durumda tecrübeli :smiley: bir ihale komisyonu istenen markaları vermeyen teklifleri elemekle görevlidir artık nereden eksik bulursanız diğer markaları elersiniz ya da aldığınız mikroskoba bakan öğrenciler yıllarca yedi sülalenizin hatırını sorar :D (ki haklıdırlar da)

Yıllardır aynı belediye de çalışan ama kadro olmadığı için sözleşmeli personel statüsünde çalışan bir elemanı kadro açıldığında kadroya alabilmek için yapılan küçük ve bana göre de haklı bir oyun.
Aynı yerde ikamet eden ve yıllarca belediye işlerinde çalıştığı için bilgi-görgü ve çevre edinmiş ayrıca bölgenin sorunları hakkında yerinde bilgi sahibi olmuş birini alabilmek varken başkalarını sınava davet ederek işi yokuşa sürmenin ne alemi var ki.?
Forumda moderatörleri sınavla mı seçiyoruz ki.?
;D

Resmi bir kurum ile Forum yönetimini aynı kapsamda değerlendirmemek lazım. Ortada bir yanlış olduğu aşikar, lakin yanlışı yanlış le çözmek de yanlış. İşin zor ama doğru çözümü o kişinin kadrosunu açtırmaktır. Her yanlış uygulamayı çözmek için haklı olara küçük oyunlar yapılırsa büyük oyunlara ve haksız oyunlara kim engel olabilir?

Biraz fazla idealist yorum yaptığımın farkındayım, idare edin.

Nejat Bey ,
Forum moderatörlüğü işin latifesi idi.
Tosya sınav konusuna gelirsek kadro olmayınca he deyince açılamıyor.
Buna benzer bir haberi gazete okumuştum ona dayanarak yorum yaptım.
Yanlışı yanlış ile çözmemek gerekirse başkasının yanlışı başkasının doğrusu olabilir.
Neyse işe başlayan arkadaş neredeyse emekli olmuştur biz hala bunu konuşuyoruz.
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR