Bir Defender da Bizden Olsun (Gaziantep)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,003

jeep

Zirve
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Özel hareketten çıkma aldığımız defender ı ilk gezide bayağı zorlamış, batırmıştık. Sahibi olan arkadaşımız Gökhan, ilk gezisinde neden bu kadar ilgi gördüğünü, neden bu kadar kendisini çekmek istediğimi düşünürken, gezenbilir de açtığım konuyu ve yorumları okuyunca işin şekli değişti.

Bakın o defender a neler oldu..

Etiketler
Ynt: Bir Defender da Bizden Olsun (Gaziantep)

Alındığı hali ile plakası bile olmadan çıktığımız gezide ki halleri.

1.jpg
2.jpg

Şu fotoğrafıda koymadan duramayacağım ;D

4.jpg

Kendisi de oto yedek parça satışı olan Gökhan arkadaşımız sanayinin de içinde olması ile Aracı komple söktürüp boyaya hazırlamaya başladı.

Ön çamurluk üstü alüminyum saclar şekillendirildi, sonrasında elektro statik boya ile boyandı. Hazır satış maliyetinin yarısını bulmadı.

21102009974.jpg
21102009976.jpg
21102009978.jpg
21102009979.jpg
21102009980.jpg

Giresun da yaptırdığımız 7,50/16 kaplama lastiklerle birlikte işte DEFENDER..

27102009985.jpg

27102009986.jpg

27102009987.jpg

İç döşemeler komple yenilendi. Tavandaki 3 parça olan kaplama silinetrek geri takıldı.

27102009989.jpg

27102009990.jpg

Jantlar gövde rengine boyandı

27102009991.jpg

Camlara en açık tondan film çekildi

27102009992.jpg

Alt kısmı komple temizlenip ziftlendi

27102009994.jpg

Son hali

27102009995.jpg

Şimdi sırada snorkel, kilit ve vinç var. Tabi Gökhan arkadaşımız müsait olur bir çift laf ederse bizde mutlu oluruz. Gaziantep in offroad muhtarı gibi oldum ;D

Gökhan arkadaşımızın cipi süper olmuş, aramıza hoşgeldin. Amerikan ingiliz yarışı antepte de kızışacak gibi ;D Galibi malum ama... :D

emrahs' Alıntı:
Gökhan arkadaşımızın cipi süper olmuş, aramıza hoşgeldin. Amerikan ingiliz yarışı antepte de kızışacak gibi ;D Galibi malum ama... :D

Aman dur başlamayalım o işe.. Gökhan zaten gaza gelmede bir numara. Bu şavaşı anlatmadım ben ona. Hep kardeşlikten filan bahsettim ;D Arada batırıp, çekip bir iki kare fotoğraf oluyor. Bereket versin ne diyelim.

Defender güzel olmuş,beyaz çok yakışıyor defender a.Yalnız ben lastik konusuna takıldım,neden kaplama tercih ettiniz ki?ucuz da değil bildiğim kadarıyla.Bide lastikleri deneme fırsatınız oldu mu?

Lastikleri daha önce Fatsa da yarışta kullanan abilerimiz olmuştu. Halende kullanılıyor. Soğuk kaplama olduğu için kopma ya da ayrılma sorunu olmayacağını düşünüyoruz. 2 yıl garanti verildi. Ayrıca böylesine agresif desenleri bulabilmek çok zor. Asfaltta kötü olduğunu aşikar. Fiyatı 4 tane için 600 TL Benim lastiğin tanesi 460 TL olduğunu düşünürsek fiyat fazla değil bence..

Anladım abi,fiyat gerçekten makul.Ben 1,5 sene önce benim land için sormuştum, o zaman farklı bi fiyat almıştım onun için sordum.Ben daha sonra uygun fiyatlı goodyear g90 buldum onun için pekte asılmadım bu lastiklere.Gökhan beye hayırlı olsun.

Göktuğ çok güzel olmuş, Gökhan Bey güle güle kullansın :smiley:

Çirkin ördek yavrusundan bembeyaz bir kuğu çıkarmayı başarmışsınız ;D

Gerçekten defender a beyaz çok yakışıyor...

Renk seçimini Gökhan yaptı. Fazla zevkli değilim. Camel sarısında ısrar etmiştim ama Toyota KT40 beyazı gibi bir renk buldu ve yapıldı. Ben teknik işlerle ilgilendim. Lastik filan vs. Bu arada bütün kapı menteşeleri sökülüp tornacıda kaynak dolgu yapılıp tekrar alıştırıldı. Kapı ve cam fitilleri değişti. Elektrik tesisatı komple elden geçti.

Göktüğ yayınladığın için eline sağlık Gökan arkadaşımızada gülegüle kullanmak dileğiyle

Kapı menteşelerini yaptırmana gerek yoktu yenileri oldukca uygun fiyattadır ama neyse olan olmuş renk çok harika çantlarıda aynı renk yaptırdığınız çok iyi oldu
Gene iş işten geçmiş ama başka arakadaşlara örnek olsun diye söylüyorum çamurluk üzerlerine koyduğunuz aliminyum sacları çamurluk ek yerinden önden ve yandan 1cm kadar içerde birakmak gerekiyordu ve arka ve ön köşelere yaklaşık 40-50 radüs kesilmesi gerekiyordu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR