Bir Ayda Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan astrom Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 275
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,943

Etiketler
Kale gezisinden sonra 1575 yılında yapıldığı tahmin edilen Bayraklı Camine gittik. Camiden çıkan cemaatle Türkçe konuştuk. Bize Belgrad'ta 200 bin kadar Müslümanın yaşadığı söylendi.





 







Çok güzel bir gezi izliyoruz
Acaba Belgrad - Budapeşte arası yol nasıl?..
Km ve süre olarak .... Sürüş rahatlığı bakımından öğrenmek istiyorum .
Bir plan da ben yapabilirim bakarsınız
 


Sırbıstan'dan Bulgaristan'a giriyoruz. Şu ana kadar hiç bir gümrük girişinde aracımız kontrol edilmedi. Yeşil pasaportumuz olduğu için mi yoksa şans mı pek anlamadık.

 

İlk hedefimiz annemin doğduğu köyü bulmak. Dedemler annem 3 yaşındayken 1951 yılında Türkiye'ye geliyorlar. Köyden bir Türk ailenin telefon numarası var yanımda. Bu numaradan irtibata geçtim ve yoldayız geliyoruz dedim. Popova/Balcıomur köyü girişinde bizi karşıladılar. Köyde halen yaşayan 4-5 Türk aile var. Akrabalarımızı da bulduk. Çok sevindiler.



 





Gece Balcıomur köyünde temiz havada güzel bir uyku çektikten sonra dinlenmiş bir şekilde sabah uyandık. Organik bir kahvaltıdan sonra Köydeki Türk mezarlığını ziyaret ettik. Kendi yaptıkları baldan hediye verdiler. Daha önce böyle çiçek kokan kristalize olmuş bir bal tatmamıştık. Mükemmeldi.

 

Mezarlık ziyaretinden sonra köyden vedalaşarak ayrıldık. Popova'da market alışverişi yaptık. Fiyatlar çok uygundu. Türkiye'ye götürmek üzere yiyecek-içecek alındı. Şimdi istikamet Burgaz. 172 km.