Merhaba,
Konu uzun zaman önce açılmış ancak ben forumda yeniyim. Dokuz dinle, bir konuş dedikleri gibi önce forumu okuyup daha sonra yazmaya başlamayı düşünüyorum. Zaten karavan deneyimim olmadığı için forumu takip etmek çabasındayım. Ancak tüm deneyimsizliğime rağmen bu başlığa uyan bir deneyim yaşadım. Evet. Geçen yıl eşim ve oğlumla birlikte vagon tarzı aracımızın arka tarafındaki geniş bagajımızı tıka basa doldurarak 12 günlük bir tur yaptık. Asıl amacımız İzmir'den Almanya'ya gitmek, birkaç gün sürecek olan işimizi halledip dönmekti. Giderken de yol üzerinde önceden rezervasyon yaptırdığımız pansiyonlarda kalıp, çevreyi gezmek, tanımaktı. Geze geze gidip gelecektik. İşte bu yolculuk sırasında gördük ki, Türkiye'den çıktıktan sonra, özellikle Almanya'ya yaklaştıkça artan bir çekme karavan trafiği var. Bu yolculuk sırasında gördüğüm kadar karavanı Türkiye'de görmedim. Bazen otoyolda en sağ şeritte peş peşe giden, beş, sekiz araçtan oluşan karavan konvoylarını solladık. Almanya'da özel karavan kamp alanlarını da gördükten sonra, biz de bir daha ki turu kendi çekme karavanımızla yapma fikri oluştu. Bu yolculuk sırasında karavan çeken istisnasız her aracın dış aynalarına uzatma ile tutturulmuş ikinci bir ayna taşıdıklarını fark ettik. Bazılarında küçük aksiyon kamera bile vardı. Avrupa'da zorunlu mudur bilmiyorum, istisnasız her araçta olması dikkatimizi çekti. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Burada da bahsi geçiyor. Türkiye'de satıldığını biliyorum. Ancak düşününce basit ama gerçekten etkili bir yöntem. Şu an karavan seçme, bütçesini yaratma aşamasındayım. Bu pasif dönem içinde forum aracılığıyla deneyimlerimi arttırmak niyetindeyim. İleride aklımdaki gibi bir karavanı edinebilirsem aranıza katılır, sohbetlerinize eklenirim. Bunun dışında şu aşamada ancak soru sorabileceğimi tahmin ediyorum. Selam ve saygılarımla keyifli tatiller, kazasız yolculuklar diliyorum.