msafacan
Safa Can
Ağır kavramı göreceli bence. Çekici aracınıza göre bir parametre sadece. Siz 1000 kiloluk bir araç kullanıyorsunuzdur size 950 kiloluk karavan ağırdır, ben 2000 kiloluk bir araç kullanıyorumdur 1500 kilo hafiftir. Genel kanı aracınızın yüklü ağırlığının %85'ini aşmaması yüklü römork ağırlığının. Atıyorum kalkıp clio ile erba 5.25 çekmeyeceksen bir problem yok. Bu işin hesabı için güzel bir site var Outfit Matching Car and Caravan diye. Buradan tüm renkleri yeşil yapabildiğin eşleştirme güvenlidir. Yani korkacak bir şey yok. Tamamen çekici aracınızla ilgili bir konu.
Diğer konulara gelince; tuvalet boşaltma işi öyle atla deve değil. Formaldehitsiz kimyasalı ve koku granülünü koyduğunuz sürece günde bir kere boşaltmanız yeterli. Kaldı ki çoğu kamp alanının duş ve wcleri gayet temiz. Ben bayram zamanı gitmiş olmama rağmen karavan tuvaletini hiç kullanmak zorunda kalmadım. Sadece çocuklar kullandılar. Eldivenlerinizi takıp bavulunuzu alıp boşaltıp geliyorsunuz.
Karavan temizliğinden kastınız dış temizlikse alıyorsunuz elinize hortumu fırçayı bir güzel yıkıyorsunuz. İç temizlikse bende mutfak süpürgesi var. Günde 1 kere süpürmeniz ve tozu almanız yeterli.
ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim. böylece karavancılık hakkında hayallerimiz daha da yere basar hale geliyor. gerçek karavan hayatını ise ancak bir karavanımız olduğunda deneyimleyebileceğiz artık.