Bir 4x4 Seçimi..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yzb. Ali Fahri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,227

Yzb. Ali Fahri

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
2
Herkese iyi haftalar,
Siteyi birkaç kez izledim ve 9 Ekim 2017 P.tesi (bugün) 10:30'da (5 dk önce) üye oldum..
Yeni tanıştığımız için, sizlere bir kerelik bilgi vereyim, kimim ne amaçlıyorum..
60 yaşında, İstanbul doğumlu bir Türk vatandaşıyım.. Yeni emekli oldum (gibi..), ama birkaç yıl daha çalışacağım.
1983'ten beri İstanbul Avcılar'da oturuyorum, Ömerli Köyü-Hadımköy'de çalışıyorum.
Eşimle birlikte, dinleneceğimiz, kendimize ve yakın çevremize yönelik ufak tefek doğal üretimler yapabileceğimiz; Şarköy'ün köyleri-/Ezine-/Bayramiç bölgesi civarlarında bir yerde yaşamayı düşünüyoruz. 10-20 dekar bir yer bakıyoruz.. 1991 model Toyota Corona 2.0 GL otm arabam var.. Bu beni ömrümün sonuna kadar idare eder, o kadar sağlam--arıza yapmaz bir arabadır.. Yaşamayı düşündüğümüz köy yerinde (ve belki birkaç haftada-/biriki ayda bir İstanbul'a gidip gelmek için..) kullanmak üzere bir 4x4 almayı düşünüyorum.. Malum, kırsal kesimde çeşitli şeyler yükleme getirme-götürme işleri olacaktır.. Çift kabin olmalı, kızım damat, arkadaşlar binebilir.. Böyle bir araç için ayırabileceğim rakam 45.000, azami 50.000 TL kadar..
Ben, Japon teknolojisine-araçlarına büyük saygı duyuyorum, başta Toyota.. Yorumları okudum, L200 önde.. Benim alabileceğim, bütçe sınırlamasından dolayı 2008--2009 modelleri olabilecek gibi galiba..
Hiçbir zaman "ağır off-road" düşüncem yok.. Bu araçtan beklediğim; çok sağlam olması, makul bir tüketim (iki çekerde %'de 8-10 litre arası..) , kamyon gibi olmayan--daha otomobile yakın bir süspansiyon-sürüş konforu, 1000 kg'a kadar da sorunsuz taşırlar sanıyorum..
Yedek parçalarının (orijinal??) önümüzdeki 10--15 yıl bulunabilmesi.. Bu kamyonetlerin (literatürde ' light truck ' olarak geçiyor herhalde..) fabrika parça desteği otomobiller gibi 10 yıl mı, yoksa daha uzunmudur.. Kullanım kolaylığı bakımından otm düşünüyorum..
Belki bazı bilgiler tekrar olacak ama, malum, bu, binlerce kişiyi ilgilendiren bir konu, bilgileri tazelemiş-pekiştirmiş, başkalarına da yararımız olmuş olur.. Teşekkürler..
 

Etiketler

Nissan Navara sizin aradığınız kriter...
Tşk ederim.. 30 dk önce çalıştığım firmaya gelen --ve kendisi 2016 Hi-Lux kullanan-- Demircilik yapan Yasin isimli arkadaşım da, " Nissan Navara, senin için, hem 4x4 özellikleri (de) olan ve hem de kullanımı--konforu diğerlerinin üstünde olan bir araç.. Kesinlikle onu tavsiye ederim.." dedi..
 

Komutanım Hoşgeldiniz iyi forumlar
4x4 vergi dilimi farklı isterseniz bir inceleyiniz
Arazi zorunluluğu yoksa 4x2 yakit vergi vb icin daha ekonomik olur.
Ayrıca otomatik sevirseniz Japon pick up lar size uygun olacağını düşünüyorum
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,160
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst