Bi Çareeeeeeee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan girdevcamp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,454

girdevcamp

Ana Kamp
Yer
Muğla / Fethiye
Web
www.girdevcamp.com
???

DSC_0007.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    182 KB · Görüntüleme: 125

Etiketler
Ynt: Bi Çareeeeeeee

bence ebay den almak lazım çıkmasını.

Çoğu zaman tamir yapılır ama iyi bir elektrikçinin incelemesinden sonra her şey netleşir. Forumda arazi deyince XJ tavsiye edilmesinin en büyük sebebi bu, temel konfor ekipmanları olan otomatik şanzıman,klima,otomatik cam gibi günümüz otomobillerindeki donanımlardan vazgeçmediğiniz gibi araç elektroniği temel sistem üzerine kurulu olduğundan arızası sigorta veya röle atması şeklide olur ki onu da her elektrikçi tamir eder zaten.

Toyota bunları da istemeyenler için yani sadece offroad amaçlı ama araba ile geziyorsanız İzciTeamdeki gibi örneğin klima türü donanımlarda lazım.

elektronikçi o alete bakar... ve anlamaz. zaten işin ilginci anlaması da gerekmez çünkü bozulmamıştır. bozuk yollarda geze geze soketleri temassızlık yapmaya başlamıştır. biraz daha temassızlık yapar da ekranı komple giderse probleminiz çözülür :D işin şakası bir yana böyle şeylerle uğraşmak zordur, tam tamirci el attığı sırada temassızlık yapan soketin temas edeceği tutuverir..

Radyatörde su yok ikazını benim araç da veriyor. Arızaların kaynağı sensörlerden olabilir. yol bilgisayarını değiştirmenize gerek yok diye biliyorum...

soğutma sıvısındaki sensörü temizleyin fren balata spreyinle soket yerini sökün temizleyin oksit yapmış olabilir cam suyu ise kabın içindeki parçanın mıknatıslandırma özelliği gittiği için uyarı verir aynı şekilde o sensörü de temizleyin bekli sorununuz çözülebilir yoksa sahibinden üzerinden hurda jeep çıkmacılarını arayın resimde görünen jeeplerin istediğiniz parçalarını sorun yoksa ilgilenmiyorlar zaten çoğu da anlamıyor sorununuzu bu şekilde çözebilirsiniz

Merhaba;

aynı sorun benim 93 GC'de de vardı; sürekli değerler sıfırlanıyordu; dolu olduğu halde cam suyu seviyesini boş gösteriyordu; değişmesi lazım çıkmacılardan sağlam bir tane bulunur dediler; bunun dışında bazen sabahları araç zor çalışıyordu meğer akü bitikmiş; amperi de yanlıştı; 72 amper ters kutup Varta akü takdırdım; yaklaşık bir yıldır motor her zaman yarım marşta çalışıyor ve bilgi ekranı tamamen düzeldi...değerler sıfırlanmıyor; akünüzü kontrol ettirmenizi tavsiye ederim...

Karavancı 78 in yazdıklarına aynen katılıyorum .Önce akünüzün sağlam olduğuna emin olduktan sonra , VIC ekranı komple söküp elektronik kart üzerindeki bütün kondansatörleri değiştirtin(kart yüzeyi şeffaf silikon vb. ile kaplı olduğundan bu işlem biraz zor olur).

arkadaşlar bendede 97 cherokee var Grandlarda kronik bir sorundur merak etmeyin boş yere para harcamanıza gerek yok yağını suyunu vs 2 günde bir kontrol ettikten sonra sıkıntı yoktur [ COOLANT SENSOR BAD VB....] yeni sensör de alsanız farketmeyecek maksimum 2 aya kalmaz gene aynı sorunu yaşayacaksınız ki ben bütün role vs değiştirdim dediğim gibi max 2 ay sonra aynı lamba ve arıza sesi olacak kafanızı takmayın kendinizi hırpalamanıza gerek yok AMERİKANINIZ tadını çıkarın benim gibi
TEŞEKKÜRLER

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR