BF Goodrich Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerkul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,232
Ynt: BF Goodrich Lastik

orsa' Alıntı:
Güle güle kullan Ahmet Abi. Yüz yüze tanışmamış olsak da ikiteker'den takip ediyordum motosiklet kullanırken.
BF TA vıcık çamur dışında işini görür köy yollarında.
BF'leri hangi ebat taktırdın, aracın orijinal lastik ebadı nedir?
Ona göre bir yorumum olabilir.
Merhabalar Onur'cugum; eh kokte 2 teker varsa (hele de enduro), buralarda da karsilasmak cok dogal herhalde. ::smiley:
Lastikler icin kitabinda, 235/75/R15 ve 245/70/R16 gibi 2 degisik oneri var. Ben uzerindeki eski lastikleri, lastikci arkadasimin ve oglumun onerileri dogrultusunda 2.sini tercih ettim. Herhalde iyi yaptim ki cok keyifli bir surus sonucu yakaladim. :smiley:

Etiketler

VAP' Alıntı:
Merhabalar Onur'cugum; eh kokte 2 teker varsa (hele de enduro), buralarda da karsilasmak cok dogal herhalde. ::smiley:
Lastikler icin kitabinda, 235/75/R15 ve 245/70/R16 gibi 2 degisik oneri var. Ben uzerindeki eski lastikleri, lastikci arkadasimin ve oglumun onerileri dogrultusunda 2.sini tercih ettim. Herhalde iyi yaptim ki cok keyifli bir surus sonucu yakaladim. :smiley:

Doğru diyorsunuz geçenlerde Motostyle Gökhan'da forum içinde spacer soruyordu. :smiley:
Lastikleriniz 30 inç çapa tekabül ediyor.
Orijinal ebat olduğu için hız göstergenizde değişim olmaz.
Yavaş yavaş arazi gezilerine çıkmak isterseniz aracınıza daha büyük ebat lastik takabilmek için yükseltme konusunda bilgi paylaşımında bulunabilirim.
Bir dönem tam da sizin aracın modelini takip etmiştim yeni araç satın alırken. 2.2 DTI için yorumunuzu alabilirmiyim?
İyi günler,Onur.

orsa' Alıntı:
Doğru diyorsunuz geçenlerde Motostyle Gökhan'da forum içinde spacer soruyordu. :smiley:
Lastikleriniz 30 inç çapa tekabül ediyor.
Orijinal ebat olduğu için hız göstergenizde değişim olmaz.
Yavaş yavaş arazi gezilerine çıkmak isterseniz aracınıza daha büyük ebat lastik takabilmek için yükseltme konusunda bilgi paylaşımında bulunabilirim.
Bir dönem tam da sizin aracın modelini takip etmiştim yeni araç satın alırken. 2.2 DTI için yorumunuzu alabilirmiyim?
İyi günler,Onur.
Yok, zamaninda 37 sene avcilik yasamimda yeterince arazide dolandigim icin pek araziye cikacagimi sanmiyorum. :smiley: Ben sahsen 20 gundur kullaniyorum ve cok da keyif aliyorum. Hele ki o yogun kar yagisi sirasinda Istanbul-Canakkale yolculugunda ve gecen haftaki yogun Canakkale karindaki performansi beni perk keyiflendirdi... :smiley:

ahmet bey merak etmeyin arazi performansıda asvalt kadar mükemmel.1.5 senedir kullanıyorum beni mahcup etmedi.avcılık merakı bende de var.akşehir gölü nün yapışkan vede bataklık vari çamurunda bile çok rahat kalmadan ilerleyebiliyorum.

Bizim buzda deneme şansımız oldu bir sefer, ancak çıkamadık :D herhalde sürücünün beceriksizliğinden kaynaklanıyor :D ancak lastikler diğer alanlarda gerçekten iyi ;) tekrardan hayırlı olsun diyorum :D (yorum yazmak istedim ancak yazacak başka birşey bulamadım :D)

Benim 4'üzler :D
1415.jpg

Fotoğrafçılığım biraz kötüdür :D lastikleri yıkayıp, parlatıp öyle çekecektim, üşendim :D

Merhabalar,

Ben de bu lastikleri düşünen biri olarak danışayım.

Aracımın üzerinde şu an 235/55/19 Conti Cross Contact UHP var. Su performansından hiç memnun değilim. Hafif offroad yapıldığında da bir sorun yok. Koşullar kötüleştikçe biraz yürek titretiyor. ;D

Bunları yaz seti yapacağım.

Araç LR Freelander 2 ve önerilen çaplar 235/55/19, 235/60/18, 235/65/17 ve 215/75/16

16" alırsam taban 215'e düşeceğinden ben 235/65/17 üzerinde duruyorum, ancak bu lastiğin söz konusu ebadını bulamadım. Ne tavsiye ederesiniz?

Wintermute' Alıntı:
Merhabalar,

Ben de bu lastikleri düşünen biri olarak danışayım.

Aracımın üzerinde şu an 235/55/19 Conti Cross Contact UHP var. Su performansından hiç memnun değilim. Hafif offroad yapıldığında da bir sorun yok. Koşullar kötüleştikçe biraz yürek titretiyor. ;D

Bunları yaz seti yapacağım.

Araç LR Freelander 2 ve önerilen çaplar 235/55/19, 235/60/18, 235/65/17 ve 215/75/16

16" alırsam taban 215'e düşeceğinden ben 235/65/17 üzerinde duruyorum, ancak bu lastiğin söz konusu ebadını bulamadım. Ne tavsiye ederesiniz?

Emrah, Ben bir konuya takıldım;
Tavsiye edilen derken el kitabında firmanın tavsiye ettiği lastik/jant ölçüleri bunlar, kabul... Ama 235/70/16 dünyada suvlarda neredeyse en çok bulunan lastik ebadıdır ve dış çapı da 73,54 cm dir, yani sizin araca önerilen
235/65/17 (çap: 73,73 cm) lastik ebadı ile uyumludur. (neredeyse aynı ;))
Neden 235/70/16 düşünmüyorsun; taban genişliği ve çap uyduktan sonra sorun yok ve tüm lastik markalarında bu ebadı bulursun :D
Bence düşünmekte yarar var

Haklısın Erdal abi,

Anlamadığım nokta niye böyle garip ebadlar tavsiye edilmiş LR tarafından.

En sonunda 235/70/16 alıp geçeceğim galiba.

Wintermute' Alıntı:
Haklısın Erdal abi,

Anlamadığım nokta niye böyle garip ebadlar tavsiye edilmiş LR tarafından.

En sonunda 235/70/16 alıp geçeceğim galiba.
Anlamak mümkün değil :p

235/65/17 ebadı verip 235/70/16 olmaz diyenin alnını karışlarım ;D

Buyur burdan yak.

BF Goodrich sitesinden:

Thank you for your interest in BFGoodrich® tires.
Unfortunately, there are no BFGoodrich® tires that match your vehicle description.

Benim arabaya lastik yapmıyolarmış. ::smiley:

Wintermute' Alıntı:
Buyur burdan yak.

BF Goodrich sitesinden:

Thank you for your interest in BFGoodrich® tires.
Unfortunately, there are no BFGoodrich® tires that match your vehicle description.

Benim arabaya lastik yapmıyolarmış. ::smiley:

Önemli değil ;D sen araç üzerinden değil, ebad olarak ara 235-70-16 olarak

Şimdi,sadece lastik çapından giderseniz evet 235/70 R 16 uygun.
Fakat burda gözden kaçan şey;
fabrika mantığına göre ki bu mantığı hepten göz ardı etmek doğru olmaz.
Yanak yüksekliği ve buna bağlı olarak,aracın salınımı yada viraj alma kabiliyetine bağlı olarak verilmemiş olabilir.
Şöyleki;

önerilen çaplar 235/55/19, 235/60/18, 235/65/17 ve 215/75/16 olduğu kabul edildiğinde burda;
En yüksek yanak 161,25 mm lik bir yanak söz konusu (215/75 R 16)
Olur denilen 235/70 R 16 da ise 164,50 mm lik bir yanak sözkonusu.
İşte bu yanak yüksekliği,fabrikaya göre kendi referanslarının dışında bir değer olarak görülmüş olabilir.Çünkü işin içinde viraj güvenliği v.s gibi disiplinler var.
Evet toplam çapta birbirini karşılıyan ebatlar,fakat sadece toplam çaptan yola çıkarak yapılan hesaplarda,lastik yanak salınım değerleri atlanmış gibi görünüyor.

Yanlış anlaşılmasın,ben 235/70 R 16 olmaz felan demiyorum.Bakmadım o yüzden net konuşmak istemiyorum.
Ama işin mantığı sadece toplam çap değil,yanak,taban genişliği,buna bağlı olarak karakter değişikliği ve buna bağlı olarak değişkenlik gösteren tutuş verileri...
Bu yanak mantığından dolayı bu ebadı önermemiş olabilirler.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Şimdi,sadece lastik çapından giderseniz evet 235/70 R 16 uygun.
Fakat burda gözden kaçan şey;
fabrika mantığına göre ki bu mantığı hepten göz ardı etmek doğru olmaz.
Yanak yüksekliği ve buna bağlı olarak,aracın salınımı yada viraj alma kabiliyetine bağlı olarak verilmemiş olabilir.
Şöyleki;

önerilen çaplar 235/55/19, 235/60/18, 235/65/17 ve 215/75/16 olduğu kabul edildiğinde burda;
En yüksek yanak 161,25 mm lik bir yanak söz konusu (215/75 R 16)
Olur denilen 235/70 R 16 da ise 164,50 mm lik bir yanak sözkonusu.
İşte bu yanak yüksekliği,fabrikaya göre kendi referanslarının dışında bir değer olarak görülmüş olabilir.Çünkü işin içinde viraj güvenliği v.s gibi disiplinler var.
Evet toplam çapta birbirini karşılıyan ebatlar,fakat sadece toplam çaptan yola çıkarak yapılan hesaplarda,lastik yanak salınım değerleri atlanmış gibi görünüyor.

Yanlış anlaşılmasın,ben 235/70 R 16 olmaz felan demiyorum.Bakmadım o yüzden net konuşmak istemiyorum.
Ama işin mantığı sadece toplam çap değil,yanak,taban genişliği,buna bağlı olarak karakter değişikliği ve buna bağlı olarak değişkenlik gösteren tutuş verileri...
Bu yanak mantığından dolayı bu ebadı önermemiş olabilirler.

Bu da bir görüştür, saygı duyarım. Ama önerilen ölçülerle ilgili görüşlerim;
1- Öncelikle söz konusu araç bir hız/performans aracı değil ;)
2- 235 genişlik ve 215 genişlik aracın hız-fren-handling- viraj emniyetinde oldukça farklı tepkiler yaratacak ölçülerdir.
3- Sözünü ettiğiniz kriterler kullanılan lastiğin diş durumu, yumuşak/sertlik oranı vb birçok etkene göre de değişir.

Fabrikalar bu mantıkla ölçü önerilerinde bulunuyorsa bu forumdaki araçların % 90 ı bu önerileri göz ardı ediyor demektir. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR