Lastiklerim geldi.Bugün hem denemek için hemde orman, dağ havası almak için şehir dışında 1850 metre yükseklikte bir köy ormanına gittik.Köye kadar yol açılmış olmasına rağmen köyden sonra ormana doğru 1-2 traktör izi haricinde giden gelen hiç olmamıştı.Traktör ile gidip gelen arkadaşında eşliğinde(ki benim araca binerken abi 4 çeker traktörle zor çıktım istersen gel gitmeyelim uyarısını dikkate almadan çıktık.Yukarda arkadaşın şaşkınlığı görmeye değerdi) yaklaşık 6 km lik kar ve yer yer buzlu kar kaplı % 20 lere varan eğimdeki yolu(araçtaki eğim ölçerin ifadesi
bir iki yerde dur geri ileri yapmak zorunda kalsam da deyim yerindeyse zorlanmadan çıktık.
Başlarda 4x4 de hafif arkasını yolun dışına doğru kayma eğilimi göstersede ağır dört çekerde son derece keyifli ve tatminkardı.Yukarıya vardığımda ezilmemiş yerdeki gördüğüm kar ise yaklaşık 40 cm idi.Aracın izini incelediğimde de dif kısımlarının karı 10-15 cm kadar batarak kürediğini farkettim.Aynı yerde kar lastiği neler yapardı bilmemekle birlikte beklentimi karşıladı diyebilirim.Eskiden gördüğüm taş kayaların özenle ortalayıp geçerken bu sefer hiç kaygı duymadan sürmekte ayrı keyifti.
Ancak lastikle ilgili gördüğüm birşey yanak yazısı.KO ya göre küçülmüş yada benim lastikler 17 jant kısmen ince yanak olduğu için büyük jantlara küçük yazıyorlar
Asfaltta eski asfalt lastiklerinden farklı bir ses duymadım.Sadece tümsek ve çukurlardaki tepkisi biraz daha sert.Yakıt değişimini henüz gözlemleyecek kadar kullanmadım