BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,596
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Özgür bey merhaba,

tesbitlerimiz aynı.Bakımlı ve periyodik kontrolleri yapılan araçlar herdaim hizmet etmeye hazırdırlar.
Biz keyfini sürelim..onları ihmal etmeyelim..Daha çook bizleri gezdirirler..

Kısa zamanda yazılara devam edecegim.Akşamları yani..

İsmail Bey benim kravnaım da 94 model ve geçtiğimiz yıl İspanya Portekiz yaptık. İlk günlre tedirgindim ama anladım ki araç iyi bakılmış ve kontrolleri tamsa isterse 1900 model olsun farketmez. Ben karavanımı aldıktan sonra yılın çok önemli olmadığını anladım. Bütün önyargılarım gitti.

Yazının devamını merakla bekliyorum..

özgür
[/quote]

Etiketler

Hamdicigim asıl ben teşekkür ederim izlediginiz için.
Uzun süre oldu offroadda karşılaşıp bir araya gelemedik.İnşallah bu kısa zamanda olur diyelim...

HmdTkmn' Alıntı:
merakla ve hayranlıkla takip.
ismail bey görsller ve anlatım mükemmel.
tebrik ve teşekkür sayende bizde gitmiş gibi oluyoruz. ;)

Tesbitlerinizi ve güzel sözlerinize tamamen katılıyorum.
Ama bizlerde buna ragmen zevkle geziyor ve beklentilerin aksine her daim yollarda oluyorsak bunun zevki apayrı bir güzel olmuyor mu ;D ;D

olcaytuna' Alıntı:
muhteşem gezi, tebrikler.....

bu moral bozanlara inat, onlara ne oluyorsa artık! araca bakıp yorum yapan, kendi beceremiyecekleri işlere haset duyup kötüleyen insanlara kapak olsun bu geziler. ha 94 modelmiş ha 69 modelmiş.... geçen yıl eylülde 1969 model vw T2a camper aracımızla ingiltereye kadar uzanan çok keyifli yolculuk yaptık, araçla ilgili hiç bir sorunda yaşamadık. yol için gerekli ön hazırlık yapılsın yeterli. diğer taraftan da insanların ilk sorduğu "kaça para tuttu" mevzusu çok can sıkıcı. ihtiyaçlar kişiye göre değişiyor, ben 1 harcarım siz 3 harcarsınız. önemli olan zamanı yaratabilmek. komik ama bizim için önemli bir şey söylemek istiyorum; 3 kişilik yolculuğumuz için, 2 ay öncesinden biriktirdiğimiz bozuk paralar bizi italyaya bedava geçirmişti :D.

şimdiden yeni yolculuklara/rotalara küçük küçük hazırlıklara devam...

Hikmet kardeşim inşallah en tez zamanda gönlündeki karavanı alır ve ailece istediginiz gezileri yaparsınız.

Her sey için teşekkürler.

raptor' Alıntı:
İsmail abi gezin biraz tatsız başlamış ama herhalde gerisi mükemmel olmuş (devamını ve görselleri bekliyoruz) bizde bu aralar sizlerin yaptığı bu gezilerle avunmaya çalışıyoruz .bende geçtiğimiz hafta LT 28 mi sattım.şu an hiç bir yere gidemiyorum ve çok sıkıldım harıl harıl karavan arayışındayım .nice mutlu geziler dilerim.

Ferhat bey;
aynen dediginiz gibi bundan sonra hiçbir sınır kapısında takılma yaşamadık.Bir sürpriz hariç..Çok neşeli ve zevkli geçti.

Bugünden bile tekrar gitme istegi depreşmeye başladı desem yalan degil :D :D :D

fsirin' Alıntı:
Beyaz Martı'ya sorunsuz ve keyifli yolculuklar diliyoruz. İlk çıkarken hep birtakım pürüzler oluyor. Sizin de sigorta ve X-ray noktalarında takılma olmuş ama neyse biraz gecikmeyle atlatmışınız. Bundan sonraki gümrük geçişlerinde hiç bir sorun olacağını sanmıyorum.

Dün Gezenbilir'de bir yavaşlık vardı bugün iyi. :smiley:

Paylaşımınızı ilgiyle izliyoruz.

Teşekkürler Batuhan bey..

l
Batuhan 06' Alıntı:
İyi günler
Sy Dönmez
Türkiye ye hoş geldiniz.
Gezinizin güzel, sorunsuz geçtiğini umut ederek, detaylı açıklamalarınızı ve resimlerinizi merakla bekliyoruz.
Saygılar
Batuhan

...

8 HAZİRAN CUMA
Sabah 6.45 gibi uyandık.İlk gün sabahı oldugundan mıdır erken uyandık.Arabadan inip etrafını kolaçan ettim..varan 1. sol arka lastik sıfır..yere yapışmış…Allah Allah. Birisi mi indirdi yoksa kendiliginden mi ?..anlam veremedim.Kimseyi de suçlamak olmazdı.Jant kapagını simsiyah egzoz isi ile dolu kapagı çıkarttım.Krikoyu yerine taktım..ııhh olmuyor.varan-2 kriko bozuk….. Otopark görevlisi yeni işe geliyordu belli.yardım istedim.Tarzanca konuştuk.telefonu ile lastikci çagırdı.

Küçücük smart arabası ile yunanlı Andon usta geldi.Söktü işaret diliyle dükkanına götürüp tamir edip gelecegini söyledi.Ben de beraber gelecegimi söyledim.kabul etti.Dükkanı Kavalanın batısı tarafında iyi bir semtte güzel bir daire altında idi.çıragı janttan lastigi söktü, suda denedi..sipoptan kaçırıyordu.yeni sipop taktı havayı bana sorarak bastı.Geldik Beyaz martımızın yanına taktık..borcumuz 20 evro..fazla istedin be ustam.Memleketimde en fazla 15-20 tl eder bu. :eek:..ama ilk gün sesimizi çıkartmadık..Sıkıntı içerisindeki yunanlı andon kardeşimize faydamız olsun….Otopark göevlisi de peşinen 4€ sunu da aldı.Aracımızı gittikçe kalabalıklaşan otaparkta bırakarak kavala sokaklarına kendimizi vurduk.

P1040836.JPG

Kavala; Yunaistanın Trakya bölgesinde 60.000 nüfuslu 1912 yılına kadar Osmanlı idaresinde kalan bir ili.

Gezilecek yerleri arasında Kanuni Sultan Süleymanın yaptırdıgı su kemeri,Kavalalı Mehmet Ali paşanın evi,heykeli, yüksekçe şehrin orta yerindeki Ortaçag kalesi,İbrahim paşa tarafından yaptırlan camii (şu an Agios Nikolas kilisesi ) olabildigince korunmuş yerlerdendir.

Kavalada gezerken kendinizi tanıdık bir şehirde geziyormuş hissine kapılıyorsunuz.Eski tarihi evlerin yeni mimari evlerle güzel uyumu ile Kavala şehri yarımay şeklinde güzel bir yere kurulmuş güzel bir yer..

DSC_8788.JPG

DSC_8790.JPG

Foto yüklemede aynı sorunlar devam ediyor..Fıtık ediyor beni...tek tek yüklesem de ayıp olacak.

Yunaistanda meyve sebze fiyatları bizden yüksek..Meyve fiyatları bütün Adriyatik kıyısı boyunca yüksek sayılır.

DSC_8801.JPG

DSC_8804.JPG

...

Su kemeri ,kale ve Kavalalı Mehmet Ali paşanın evini gezdik.Kaleye çıkan yollar daracık,eski evlerle çevrili kale..Kaleden aşagı inerken arabayla gelmiş ve pustte çocuklarıyla gezen bir Türk aileye rastladık.ayak üstü sohbet ettik.”Aşagıda denize bakan çok güzel bir kahve var mutlaka ugrayın greek kahvesi için “ dediler..Kavalalı Mehmet Ali paşanın heykelinin hemen yanında sonradan kiliseye çevrilen önce cami olan yapı var.Yolu takip ederek biraz önce tavsiye edilen yere gittik.Yorulmuştuk.sıcak kendini göstermeye başlamıştı.Ayşegülle ben greek coffe Pelin cola içti.Kahve bakır cezvede geldi ve yanında lokumla geldi.iyiydi.hesap 7 €.Kavala güzel şehir..

DSC_8805.JPG

DSC_8810.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR