Beşiktaş’ taki Otelin 7 Katı Denizin Altında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,251

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Dünyada bir ilk olarak 7 katı denizin altında inşa edilecek 14 katlı ve 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul Oteli için imzalar atıldı.

Otel, 2012 yılında hizmete girecek. İnşasına 2008 yılında başlanan ve mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan Shangri-La İstanbul Oteli, Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposunun bulunduğu arazide yükselecek.

[attachment=1]

Dünyada 68 otel işleten Hong Konglu Shangri-La, Avrupa pazarına 2012'de İstanbul'da açacağı ilk otelle merhaba diyecek.

Shangri-La Istanbul Oteli, işbirliği imzası Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ve Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean tarafından; Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ve üst düzey temsilcilerin katılımı ile Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşti.

[attachment=2]

Shangri-La Asia Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean, 'Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel daha açacağız. Bunlardan dördü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri' dedi

DÜNYADA İLK 10’A GİRECEK

Mülkiyeti Tanrıverdi Holding’e ait olan ve 2008 yılında inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılacak 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul, 2012 yılı Nisan ayında açılacak.

250 milyon dolara mal olacak otelin yedi katı denizin altında olmak üzere 14 katı bulunuyor. 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı’ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak.

[attachment=3]

Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde, 27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek.

Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.

İşbirliğine ilişkin olarak Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bu ortaklığın yenilerine yol açacak bir yatırım olması temennisinde bulundu.

[attachment=4]

YUKARIYA GİDEMEDİ, DERİNE İNDİ

Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi de bu yatırımla birlikte turizm sektörüne ‘merhaba’ dediklerini belirterek, otelin konumu dolayısıyla yukarıya doğru genişleme imkanları bulunmadığını, denizin altında otel örneğini bir ülkede görerek benzer bir modeli burada gerçekleştirmeye karar verdiklerini anlattı.

Tanrıverdi, 250 milyon dolar yatırımla hayata geçecek otelin yapılacağı eski tütün binasını 8-10 yıl önce satın aldıklarını söyledi.

En kısa zamanda yine aynı grupla Samsun’da bir turizm yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Recep Tanrıverdi, “Beşiktaş’taki bu oteli biz yapacak ve 30 yıllığına Shangri-La’ya kiralayacağız” dedi.

Kaynak: Radikal

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Etiketler
Ynt: Beşiktaş’ taki Otelin 7 Katı Denizin Altında

Bence imar mevzuatına aykırı bir iş.Ha kaçak kat çıkmışsın ha kaçak çıkma yapmışsın, hada denizin dibine çıkma yapmışsın aynı şey.

daha önemlisi.... denizin altından bakınca ne görecekler....???

motorlardan gemilerden sahillerden denize atılan kamyon lastikleri, pet şişeler, naylon torbalar, kahverengi efes şişeleri???

masmavi bir görüntü çıkacağını hiç ama hiiiiç zannetmiyorum... :mad:

mertozzy' Alıntı:

motorlardan gemilerden sahillerden denize atılan kamyon lastikleri, pet şişeler, naylon torbalar, kahverengi efes şişeleri???

bırak hocam harcasınlar paralarını o otel yapılırken çok kişi karnını doyurur. Ancak mantığım; bahsettiğim gibi onaylamadı işi. ;D ;D

mertozzy' Alıntı:

Belki o bahaneyle denizi de temizlerler.
STH etkinliklerinde çıkarılan çöpler insanı hayretler içersinde bırakıyor.
Bakalım görecekleri manzara ne olacak.

temizleseler bile hergün atılan yeni çöpler için su altında 24 saat yaşayan bir ekip tutmaları lazım... saryerden çöp atın beşiktaştan çıkar.. boğazda çok ciddi akıntı var... çok ama çoooook zor... elimize geçen herşeyi denize atan bir toplumuz..sanki deniz bizim attıklarımızla besleniyor gibi.. hergün onlarca tanker geçiş yapıyor, yüzlerde motor vapur seferi var özellikle beşiktaşta... boğaz sınırları dahilinde imkansız manzaralar bunlar... :mad:

Arkadaşlar kötümser olmayalım bunungibi birkaç projedaha gerçekleşirse belki denizi temiztutmakiçin yeni çalışmalar yapmak zorunda kalırlar sebebolur
saygılar :D

bu tütün deposu tarihi bir yapı değil mi cumhuriyetin ilk yıllarından kalma diye biliyorum.nasıl imar veriyolar buraya restore etmek gerekirken yıkıp otel mi dikicekler bide?

çinli mi japon mu bunlar??? japonlarsa kesin yaparlar denizide temizlerler bizde adamlar yapmış der bakarız öyle. Çinlilerse düşünmek lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR