Benzinli Seri lll'ü 5 İleri Vites Yapmak Mümkünmüdür?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,496
Ynt: Benzinli Seri lll'ü 5 İleri Vites Yapmak Mümkünmüdür?

doğrudur. seri ler çok daha hantal. Fakat kedi gibiler. ağır iş makınası gibi. :smiley:

Etiketler

ben kafayı yıyecem galiba bu gidişle :smiley: aracı satmadan araç düsünmeye basladım
o mu ? bu mu? su mu ? derken gidisat kötü :smiley:

yunus bager' Alıntı:
ama eger lt 77 takılmış olsa çokda güzel olur sürekli 4x4 orta kilit seri 3 :smiley:
kesinlikle yakıtı arttırmaz azaltacagınada idda ederim

Ben yine de aynı motor ve yürüyen aksamla sürekli 4x4'ün seçmeliden daha fazla yakacağını düşünüyorum.

vosdost' Alıntı:
unimogu hızlandırmak için birseyler düsünüyorum. basadabılırmıyım bilmem.
bir satalım hayırlısıyla :smiley:

Unimoglar için fast axle denen değişik oranlı cer dişlileri var. Bulması çok zor belki yurtdışından olabilir. Eğer düşündüğünüz araç 404 ise daha da zor. Aslında ne yaparsanız yapın çok da fazla hızlanmıyor Unimoglar. Ayrıca 70 km üstü yolda tutmak ve daha önemlisi fren yapmak ayrı bir olay. Ben 70'le asfaltta giderken önüme birşey çıkmasın diye dua ettiğim zamanlar olmuştu :smiley:

Hızlanma ise ayrı bir dert 0-100 zaten yok da 0-70 mesela saniye ile değil masa takvimiyle ölçülebilir :smiley:

badger' Alıntı:
Ben yine de aynı motor ve yürüyen aksamla sürekli 4x4'ün seçmeliden daha fazla yakacağını düşünüyorum.
Bende teknik açıklama isterim :smiley:
Bu konu uzerine çok konuştum siz bir açıklama yapın bende yaparım :smiley:

vosdost' Alıntı:
ben kafayı yıyecem galiba bu gidişle :smiley: aracı satmadan araç düsünmeye basladım
o mu ? bu mu? su mu ? derken gidisat kötü :smiley:
daha önce anbulans olmayan defender denedinmi şimdi söylenilenler bi yana biliyorsun bizde 2 Dizel defender var
gerçektende araçlardan çok memnunuz bundan sonra isteyebileceğim tek araç td 300 olur
denemeden başka bir araç alma derim

Ynt: Benzinli Seri lll'ü 5 ?leri Vites Yapmak Mümkünmüdür?

1- unimog yanina binek ucuz bir arac( tuplu sahin ):smiley:
2- 110 kamyonet ucuz ve tuplu sahin
3- parca sorunu yasayabilirim ama seri 2 veye seri 3 ve tuplu sahin

Normal kasa land bana cok gurultulu geliyor arka taraftan ses kesilmiyor.
Benim bindiklerim hep ayni sekildeydi :smiley:
Unimogu tek gecerim biraz yakacak ama hakkini verecek
110 kamyonet ucuz arazide parcalanincaya kadar binmek gerek
Seri 2-3 cok guzel arazide hor kullaninca ne olur.parcayi nasil buluruz.
Seri alirsam kurtlar sofrasina duserim gibi geliyor. :smiley:

vosdost' Alıntı:
1- unimog yanina binek ucuz bir arac( tuplu sahin ):smiley:
2- 110 kamyonet ucuz ve tuplu sahin
3- parca sorunu yasayabilirim ama seri 2 veye seri 3 ve tuplu sahin

Normal kasa land bana cok gurultulu geliyor arka taraftan ses kesilmiyor.
Benim bindiklerim hep ayni sekildeydi :smiley:
Unimogu tek gecerim biraz yakacak ama hakkini verecek
110 kamyonet ucuz arazide parcalanincaya kadar binmek gerek
Seri 2-3 cok guzel arazide hor kullaninca ne olur.parcayi nasil buluruz.
Seri alirsam kurtlar sofrasina duserim gibi geliyor. :smiley:
Serilere hiç bulaşma derim boş zamanların hurdacılarda geçer temiz bişey bulabiliyorsanda defenderdeki rahatlığı ararsın (makaslı olduğundan)
110 kapalı bakimsiz araca denk gelmişsindir festivalde buluşabilirsek birde abimin kapalıya binersin bakalim ses gelecekmi tabi benzinliden fazla sesi var oda bi gerçek
unimog eskilerden düşünüyorsan motorları güçsüz degişmen gerekir degişmeye nekadar değer sence koyduğun motoru işletebilecekmisin mesela uygun lastik bulmak çok zor bulsanda çok pahali iş makinası lastigi sinifina giriyor

Hangi aracı alacağınız, arazide ne yapmak istediğinizle doğru orantılı olmalı. Ama, herşeyi ortalamanın üstünde yapayım diyorsanız, bakımlı kapalı kasa bir Defender alın. Şu ilanı herkese hatırlatmak istiyorum, şahsen defalarca kullandığım hem aksesuar hem de rahatlık açısından uygun bir Defender:

http://www.sahibinden.com/1992_model_ford_puma_motorlu_land_rover_110-10WQQaXQQ14295932WQQpXQQdisplayitem

yunus bager' Alıntı:
Bende teknik açıklama isterim :smiley:
Bu konu uzerine çok konuştum siz bir açıklama yapın bende yaparım :smiley:

Seçmelide 2; süreklide 4 teker döndürecek motor; doğal olarak daha fazla enerji harcayacak. Daha fazla enerji = daha fazla yakıt.

badger' Alıntı:
Seçmelide 2; süreklide 4 teker döndürecek motor; doğal olarak daha fazla enerji harcayacak. Daha fazla enerji = daha fazla yakıt.
Peki sizce 2teker diger 2 tekeri çeçevirmesimi
yoksa her tekerin kendini çevirmesimi daha fazla güç harçamaya sebep olur
yani motorun gücünü 4 bölmekmi , 2 ye bölmekmi

Bu konu hakkında detaylı bir açıklama hazırlıyorum bu yanılğıya düşüp az yaksın diye ön şaftı söküp yol tutuşunu riske atanlarda kendi güvenliğinide rizke attıkların farkında olması gerekir

Yunus Bey, ön şaftı sökmekten bahseden yok ki! :smiley: Sanırım biz farklı şeylerden bahsediyoruz. Sürekli 4 çekerde iki takım aks, şaft ve teker döndürürsünüz. Seçmelide ise bir takım (2x4 iken)

badger' Alıntı:
Yunus Bey, ön şaftı sökmekten bahseden yok ki! :smiley: Sanırım biz farklı şeylerden bahsediyoruz. Sürekli 4 çekerde iki takım aks, şaft ve teker döndürürsünüz. Seçmelide ise bir takım (2x4 iken)
Burak bey şaft sökülmesi başka konu onu jeep ve series kulanıcıları için söyledim neyse

Sürekli 4 çeker araçlar motordan çikan gücü 4 eşit oranda böler orta dif sayesindede ön arka tekerlerdeki tur farkı, lastik çap farkı gibi
sürtünmeleri sıfıra indirir aracın yol tutuşunu arttırdığı gibi sadece arka tekerlere anlık fazla yük veripte (dizellerde) tort kaybına sebep olmaz her tekere her zaman eşit yük dağılımı yapar
araç virajlarda tekerlerden herhangi birine fazla gelen (G) kuvetini diger 3 tekere böler güç kaybına uğramaz

Aslında daha az yakıt sarfeder diyeceğim ama bu ölçülemiyecek kadar az olur o yüzden aynı yakıtı yakar diyorum

badger' Alıntı:
Sürekli 4 çekerde iki takım aks, şaft ve teker döndürürsünüz. Seçmelide ise bir takım (2x4 iken)
Hub lar devredeyken aracın 2 şaftı , 4 aksı dönmüyormu ikisİde aynı şey

süreklide 4 akstada birbirinden bağımsız eşit güç
EŞİTTİR
=============
seçmelide 2 aks diğer 2 aksı boş yere döndürüyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR