Ynt: Benim Yeni Aracım
Rica ederim,
Aklımda kalan kısa şasilerin kampanaları 10 " , uzun şasilerin 11" çapı vardı. Kampana çapı pek bir şey ifade etmese de, içindeki alt merkezlerin çapını bilmek lazım, eğer alt merkezlerin iç çapları aynıysa, ben benim mevcut konfigürasyonumu söyleyim.
Önler 1.1/4 " arkalar 1 " alt merkez lastiklerinin çapına sahip, üst merkez de 1" çaplı , benim frenlerim bu şekilde tek pompada tutuyor çok şükür
, tabi pedal sertliği normal araba gibi değil, sizin araç bizimkinden biraz daha ağır olduğu için belki pedalınız bizimkinden biraz sert olabilir, ama kampana çapınız ve onla orantılı balata yüzeyiniz büyüdüğünden, bizden daha az kuvvetle aracı durdurabileceğinizi düşünüyorum, durum böyle olunca ağırlık farkından artacak pedal sertliği dengelenmiş ve bizimkine yakın olur kanaatindeyim.
Sizin için öncelikle öğrenmeniz gereken alt fren merkezlerin lastik çaplarının ne olduğu, benimkinle kıyaslayarak yorum yapabilirsiniz, alt merkezler daha büyük olursa, tek pompada freni doldurmak zorlaşabilir ama pedal az da olsa yumuşar, daha küçükse tersiz aynen geçerli..