Benim Yeni Aracım :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CatRot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,565

CatRot

Ana Kamp
Arkadaşlar bugün bir Land Rover satın aldık yarın güzelce temizleyip; silip süpürdükten sonra resimlerini koyacağım yalnız biz aracı Land Rover Series III 109'' diye gidip bakmıştık fakat aracın ruhsatında marka Land Rover modelinde ise JEEP 109 yazıyor. Ayrıca Series III 109'' araçlar (benzinli) 2.25 motor ve 73 beygir olmasına rağmen bu araç 2495 motor ve 180 beygir. Bunun nedenini bilen var mı?

Etiketler
Ynt: Benim Yeni Aracım

Üstadım aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
2495 cc defenderlerde kullanılan 2,5 litrelik 83 hp lik motorlardır.Büyük ihtimalle sizin motor degişmiş, 180 hp ise bu değişiklik sırasında tescil edilmiş.

Hayırlı olsun benim de ruhsatımda model olarak Jeep 88 yazıyordu, ruhsattaki bilgilere pek takılmayın, büyük ihtimal ya 2.25 ya da 2.5 benzinli motorunuz var.

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle,
Selamlar

Hayırlı olsun
Ben bir gün önce davranmışım

Hani Fotolar

hayırlı ugurlu olsun eski dönemlerde bu araçların motor kayıtlarında bir sorun vardı galiba...benim land 67 model orjinalden 2000cc ruhsatta 2497cc yazıyor...düzelteyim dedim birdünya saçmalık istiyorlar...ruhsatta yazanların hepsi önemli vizede yaşını markasını modelini girince hepsi ortaya çıkıyor önemli sorunlar....

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim fakat biz acil işimizden dolayı fazla inceleme imkanına sahip değildik hemen almak zorundaydık ve aldık. Aracın motoru 180 hp olmasına rağmen rampalarda 2.vitese hatta 1.vitese düşüyorum 2.viteste dahi araç bayılıyor. Motordan anlıyoruz motorda sorun yok sanıyorum ama biz baskı balatadan şüphe ettik. Buradaki yorumları çok önemsiyorum umarım Land Rover böyledir söylediklerin normal demezsiniz bir arac 2500 motor ve 180hp olup ta rampada bayılmaması lazım. Tamam şanzımanı defransiyeli hız yapmaya izin vermiyor(Maksimum hız 80 bununla ilgili yorumlarınızı da bekliyorum.) ama o çekiş sorununu anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. (resimleri de koyacağım ama 2 gündür ordan oraya koşuşturup duruyorum sızdırmazlık raporu frenler vs.) güzelce yıkayıp resimleri koyacağım...

Sentinel' Alıntı:
Hayırlı olsun
Ben bir gün önce davranmışım

Hani Fotolar

Teşekkür ederim resimleri koyacağım da önce yıkama yapacağım ön görünümü seninkine çok benziyor ama benimki station wagon makaslı. Sen de benim yaşadığım sorunları yaşıyor musun?

Merhabalar, 4. viteste yaklaşık 3000 devirde 80 le gidiyor benim makina, ona göre son hız kıyaslaması yapabilirsiniz. Çekiş için bir şey diyemeceğim, ama seriesler 180 hatta 80 beygir bile değiller

ozcour' Alıntı:
Merhabalar, 4. viteste yaklaşık 3000 devirde 80 le gidiyor benim makina, ona göre son hız kıyaslaması yapabilirsiniz. Çekiş için bir şey diyemeceğim, ama seriesler 180 hatta 80 beygir bile değiller

Haklısınız ben de öyle biliyordum da ruhsatta 180 beygir yazınca önce şok oldum. Bunu da yanlış yazmış olma imkanları var mıdır acaba? :-\

aracınız hayırlı olsun
evet eskiden tesçil memurları mı diyeyim proje ciler mi diyelim birileri bu konularda çok keyfi davranıyorlarmış ki böyle sorunlar hep olmuş ya bilgisizlikten yada umursamazlıktan olsa gerekki benim bir zamanlar kullandığım TPAO çıkma aracımda da aynı orjinal motor olmasına rağmen beygir gücü 105 idi ;D şimdi ise binmekte olduğun tofaş doğan model aracımda ise memurların üşengeçliğinden olsa gerek çünkü ben başka birşeye yoramıyorum ase numaralarının başında yazması gereken ATOFAŞ ibaresi yazmıyor benim gibi yüzlerce aracın ruhsatıyla araçta yazan şase noları aynı şimdi bu küçücük ihmalkarlık benim ve benim gibi bir çok mağdurun cebinden çıkacak extra maliyet demek
işin ilginç yanı daha bu sene geçen aylara kadar tüv de olsa bu olay bir problem sayılmıyordu şimdi ise tüvden bu şekilde geçmeniz imkansız

dün aracın sızdırmazlık raporunu aldım lpg ruhsata işli değildi onu işlettim frenleri yaptırdım muayene için. Elektrik sistemi sorunsuz sadece far ayarı yaptıracaktım geçerim dedim ama bunlar başıma sorun olacak galiba

hayırlı olsun arkadaş, kazasız belasız kullan.

yazan beygirden bir yüzlük düş ,üstüne yıpranma ve kaçan giden beygirleride ekle.yani 60-70 beygir civarı şuanda.

çağlar' Alıntı:
hayırlı olsun arkadaş, kazasız belasız kullan.

yazan beygirden bir yüzlük düş ,üstüne yıpranma ve kaçan giden beygirleride ekle.yani 60-70 beygir civarı şuanda.

Yani o çekiş normaldir mi diyorsun

yukarda bahsettiğim araç avatardaki araç idi aynı dert ondada vardı ne ne 80 i geçirebilirsin nede çekiş alabilirsin

Yandık o zaman desene arazinin dışında bir yere gitmeyecek miyim? Böyle birle ikiyle fazla oynarsak kilometrede 0.65 kuruş yakar ki bu da benim ocağıma incir ağacı diker herhalde.